بیش از نیمی از محققان دریافتند که نیمی از بازماندگان کووید شش ماه پس از بهبودی علائم ماندگاری را تجربه می کنند.
به گفته ی محققان، بیش از نیمی از 236 میلیون نفری که از دسامبر 2019 در سراسر جهان مبتلا به کووید تشخیص داده شده اند، تا شش ماه بعد از بهبودی، علائمی را بعد از بیماری کووید که بیشتر به عنوان “کووید طولانی” شناخته می شود، تجربه خواهند کرد. تیم تحقیقاتی گفت که دولت ها، سازمان های بهداشتی و متخصصان بهداشت عمومی باید برای تعداد زیادی از بازماندگان کووید که برای انواع علائم روانی و جسمی نیاز به مراقبت دارند، آماده شوند.
بسیاری از بیماران مبتلا به کووید در طول بیماری خود علائمی مثل : خستگی، مشکل در تنفس، درد قفسه سینه، درد مفاصل و از دست دادن چشایی یا بویایی را تجربه می کنند.
تا همین اواخر، مطالعات کمی سلامت بیماران را بعد از بهبودی از ویروس کرونا ارزیابی کرده بودند. برای درک بهتر اثرات کوتاه مدت و بلندمدت این ویروس بر سلامتی، محققان مطالعات جهانی را در مورد بیماران واکسینه نشده که از کووید بهبود یافته بودند، بررسی کردند.
بر اساس یافتهها، بزرگسالان و همچنین کودکان ممکن است پس از بهبودی به مدت شش ماه یا بیشتر، چندین مشکل سلامتی نامطلوب را تجربه کنند.
محققان یک بررسی سیستماتیک از 57 گزارش را انجام دادند که شامل دادههای مربوط به 250351 بزرگسال و کودک واکسینه نشده بود که از دسامبر 2019 تا مارس 2021 مبتلا به کووید تشخیص داده شدند. کشورهای با درآمد بالا میانگین سنی بیماران 54 سال بود و اکثریت افراد (56%) مرد بودند.
محققان سلامت بیماران بعد از ابتلا به کووید را در سه بازه زمانی یک ماهه (کوتاه مدت)، دو تا پنج ماهه (میان مدت) و شش ماه یا بیشتر (بلند مدت) مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
بر اساس یافتهها،گروه مورد مطالعه مجموعهای از مشکلات سلامت باقیمانده مرتبط با کووید را تجربه کردند. به طور کلی، این عوارض روی سلامت عمومی، تحرک یا اندام بیمار تأثیر می گذارد. به طور کلی، از هر دو نفر، یک نفر علائم طولانی مدت کووید را تجربه کرده است. این نرخ ها از یک ماه تا شش ماه یا بیشتر بعد از بیماری اولیه تا حد زیادی ثابت ماند.
محققان چندین روند را در بین افراد ذکر کردند، مانند :
سلامت عمومی: بیشتر از نیمی از بیماران کاهش وزن، خستگی، تب یا درد را گزارش کردند.
تحرک: تقریباً از هر پنج مبتلا، یک نفر کاهش تحرک را تجربه کرده است.
نگرانی های عصبی: تقریباً از هر چهار مبتلا ، یک نفر در تمرکز مشکل داشت.
اختلالات سلامت روان: تقریباً از هر سه بیمار یک نفر با اختلالات اضطراب فراگیر تشخیص داده شد.
ناهنجاری های ریوی: از هر 10 بیمار، 6 نفر ناهنجاری تصویربرداری قفسه سینه داشتند و بیش از یک چهارم بیماران دچار مشکل در تنفس بودند.
مشکلات قلبی عروقی: درد قفسه سینه ی و تپش قلب از جمله شرایط شایع گزارش شده بودند.
بیماری های پوستی: از هر پنج بیمار تقریباً یک نفر دچار ریزش مو یا بثورات پوستی شده است.
مشکلات گوارشی: درد معده، بی اشتهایی، اسهال و استفراغ از جمله شرایط شایع گزارش شده بودند.
ورنون چینچیلی، محقق ارشد بخش علوم بهداشت عمومی، گفت: این یافتهها آنچه را که بسیاری از کارکنان مراقبتهای بهداشتی و بازماندگان کووید ادعا میکنند تایید میکند، یعنی اثرات نامطلوب روی سلامتی ناشی از کووید ممکن است باقی بماند.
مطالعات قبلی شیوع علائم طولانی مدت کووید را در بین بیماران مورد بررسی قرار داده است، این مطالعه جمعیت بزرگ تری از جمله افراد در کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پایین را مورد بررسی قرار داد و علائم بسیار بیشتری را مورد بررسی قرار داد. بنابراین، ما معتقدیم که یافتههای ما با توجه به دادههای موجود کاملاً قوی هستند.”
دکتر پدی سنتونگو، سرپرست تیم تحقیق، استادیار مرکز مهندسی عصبی پن استیت، گفت: بار سلامتی در مبتلایان طولانی مدت بسیار زیاد است. از جمله این اختلالات سلامت روان است. نبرد فرد با کووید به بهبودی از عفونت حاد ختم نمی شود. واکسیناسیون بهترین استراتژی ما برای جلوگیری از بیماری کووید و کاهش احتمال ابتلای طولانی مدت به کووید حتی در صورت وجود یک عفونت جدید است.
مکانیسمهایی که کووید باعث ایجاد علائم طولانی مدت در مبتلایان میشود به طور کامل شناخته نشده است. این علائم می تواند ناشی از فشار بیش از حد سیستم ایمنی ناشی از ویروس، عفونت طولانی مدت، عفونت مجدد یا افزایش تولید اتوآنتی بادی ها (آنتی بادی هایی که به سمت بافت های خود هدایت می شوند) باشد. ویروس SARS-CoV-2، عامل ایجاد کننده کووید، می تواند به سیستم عصبی دسترسی پیدا کند، وارد شود و در آن زندگی کند.
در نتیجه، علائم سیستم عصبی مانند : اختلالات چشایی یا بویایی، اختلال حافظه و کاهش توجه و تمرکز معمولاً در بازماندگان رخ می دهد.
به گفته ی محققان، مداخله ی زودهنگام برای بهبود کیفیت زندگی بسیاری از بازماندگان کووید حیاتی خواهد بود و در سال های آینده، کادر درمان احتمالاً شاهد هجوم بیماران مبتلا به مشکلات روانپزشکی ، مانند : افسردگی، اضطراب یا اختلال استرس بعد از سانحه خواهند بود که قبل از ابتلا به کووید سالم بودند.
بر اساس این یافته ها، کادر درمان باید برنامه ریزی و منابع را متناسب با آن به منظور نظارت و درمان موثر این شرایط تخصیص دهند.
تیم تحقیقاتی خاطرنشان کرد که این شرایط بهداشتی درازمدت ممکن است باعث افزایش تقاضا برای مراقبت های پزشکی شود و می تواند سیستم های مراقبت های بهداشتی را به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط تحت تأثیر قرار دهد.
از آنجایی که بازماندگان ممکن است انرژی یا منابع لازم برای برگشت به کادر درمان یا مراقبت های بهداشتی خود را نداشته باشند، کلینیک های یک مرحله ای برای مدیریت موثر و کارآمد بیماران مبتلا به کووید طولانی مدت، حیاتی و مهم خواهند بود
درمان جدید کرونا توسط آنتی بادی