تست غربالگری ژنتیک نوزاد

ژنتیک رنگ چشم

ژنتیک رنگ چشم رنگ چشم عمدتاً توسط ژنتیک تعیین می شود. این یکی از صفات ژنتیکی است که به میزان و توزیع ملانین بستگی دارد. درست است که ژن‌های هر دو والدین در تعیین رنگ چشم افراد نقش دارند (این رنگ بسیار ارثی است)، اما بسیاری از عوامل دیگر مانند: قرار گرفتن در معرض نور…

سندرم انتقال خون دوقلوها

سندرم انتقال خون دوقلوها

سندرم انتقال خون دوقلوها سندرم انتقال خون دوقلو به دوقلو (TTTS) یک بیماری نادر در حاملگی های دوقلوهای همسان است. هر دوقلو یک کیسه آمنیوتیک جداگانه دارد، کیسه پر از مایع که از جنین در رحم محافظت می کند. اما، دوقلوها جفت مشترک دارند، اندامی که خون غنی از اکسیژن و مواد مغذی را که…

سد خونی مغزی

سد خونی مغزی

سد خونی مغزی سد خونی مغزی (BBB) یک لایه محافظ از سلول‌های فشرده در مویرگ‌های مغز است که سطوح داخلی رگ های خونی داخل مغز را می پوشاند. این بخش مهمی از نحوه عملکرد مغز و سیستم عصبی است. از مغز در برابر آسیب ها و بیماری ها محافظت می کند و در عین حال…

پولیپ غدد فاندیک

پولیپ غدد فاندیک

پولیپ غدد فاندیک   پولیپ غدد فاندیک که به اختصار FGP نامیده می شود، یک آسیب شناسی نسبتا شایع معده است. این بیماری با پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی و استفاده از مهارکننده پمپ پروتون همراه است. اگرچه پولیپ ها رشد غیرطبیعی بافتی (دیسپلازی) در نظر گرفته می شوند، اما معمولاً در غشاهای مخاطی که اندام های…

حافظه حسی

حافظه حسی

حافظه حسی حافظه حسی حافظه ای است که از طریق پنج اندام حسی ما شکل می گیرد. ما پنج حس داریم: شنوایی، بینایی، لامسه، بویایی و چشایی. زمانی که از حواس خود برای ساختن خاطرات استفاده می کنیم، به عنوان حافظه حسی شناخته می شود. حافظه حسی درک اطلاعات چشایی، بینایی، بویایی، شنوایی و لمسی…

دیاستاز رکتوس شکمی

دیاستاز رکتوس شکمی

دیاستاز رکتوس شکمی دیاستاز رکتوس شکمی (RAD؛ دیاستاز رکتی، انحراف عضله راست شکمی، جدایی عضلات شکمی) یک اصطلاح آناتومیک است، که وضعیتی را توصیف می کند که در آن دو عضله راست روده با یک فاصله غیر طبیعی از هم جدا می شوند. شکاف شکم به دلیل انبساط عضلات و بافت های همبند در دوران…

بیماری گریوز

بیماری گریوز

بیماری گریوز بیماری گریوز یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به دلایل ناشناخته به بافت های سالم غده ی تیروئید حمله می کند و این شایع ترین علت پرکاری تیروئید است، وضعیتی که در آن غده تیروئید هورمون تیروئید بیش از حد تولید می کند. تیروئید یک غده ی درون ریز…

کنترل بارداری مردانه

کنترل بارداری مردانه

کنترل بارداری مردانه وقتی صحبت از پیشگیری از بارداری شود، احتمالاً ذهن شما به سمت مصرف قرص برای زنان می رود. اما روش های پیشگیری از بارداری برای مردان هم وجود دارد. اولین آزمایش ‌های بالینی برای روش های پیشگیری هورمونی مردانه به دهه 1970 برمی‌گردد. هدف از داروهای ضد بارداری هورمونی مردانه تداخل در…

تست های عملکرد کلیه (KFT)

تست‌های عملکرد کلیه (KFT)

تست‌های عملکرد کلیه (KFT) تست‌های عملکرد کلیه (KFT) به شما کمک می‌کند تا با بررسی اینکه کلیه‌ها چگونه مواد زائد را از بدن به طور موثر دفع می‌کنند، بفهمید که آیا کلیه‌ها به طور موثر کار می‌کنند یا خیر. ممکن است برای ارزیابی عملکرد کلیه، نمونه ادرار 24 ساعته، آزمایش خون یا هر دو مورد…

بیماری های خودایمنی

بیماری های خودایمنی

 بیماری های خودایمنی عملکرد سیستم ایمنی محافظت از بدن در برابر اجسام خارجی از جمله ویروس ها، باکتری ها و انگل ها است. این کار را با ارسال آنتی بادی برای مبارزه با اجسام خارجی انجام می دهد. اما زمانی که سیستم ایمنی بافت‌های بدن را به عنوان مهاجم تشخیص می‌دهد، اتوآنتی‌بادی‌ها را برای حمله…