خودداری از ذوب و انجماد مجدد
اسیدفولیک یک ویتامین محلول در آب است. این ماده توسط باکتری ها در روده ها ساخته شده و در کبد ذخیره می شود. همچنین در مواد غذایی همچون تخم مرغ، سبزیجات یا غلات سبز، جگر، آب پرتغال، شیر و قارچ نیز وجود دارد. وجود این ویتامین برای عملکرد گلبول های قرمز و سفید ضروری است. همچنین اسیدفولیک در متابولیسم اسیدهای امینه و نوکلئوتیدها نقش زیادی دارد.
وجود مقادیر کافی اسیدفولیک در زنان باردار جهت جلوگیری از بروز نقص های عصبی جنین اهمیت بسزایی دارد. سطح فولیک اسید به همراه سطح ویتامین B12 در تشخیص آنمی ماکروسیتیک کمک کننده است. ذخیره اسیدفولیک در بدن بسیار کم است. بنابراین پس از بروز کمبود آن سطح اسیدفولیک تا 21 الی 28 روز پایین می افتد.
اندیکاسیون این تست شامل:
کمک به تشخیص آنمی مگالوبلاستیک ناشی از کمبود مصرف فولات یا افزایش نیاز به فولات، مانند وضعیتی که در بارداری یا آنمی همولیتیک پیش می آید. رصد کردن تاثیرات تغذیه وریدی به مدت طولانی. رصد کردن به پاسخ به اختلالاتی که می توانند نقص فولات یا کاهش جذب و ذخیره ان را به همراه داشته باشد.
سطح فولات در موارد زیر افزایش می یابد:
Blind loop syndrome، مصرف بیش از حد فولات، آنمی پرشینوز، کمبود ویتامین B12.
سطح فولات در موارد زیر کاهش می یابد:
الکلیسم مزمن، آنمی همولیتیک، آنمی مگالوبلاستیک، حاملگی، بیماری کرون، بیماری کبدی، درماتیت، سوتغذیه، بدخیمی ها، کمبود ویتامین C (اسکروی)، کولیت اولسروز و….
1 دیدگاه