خودداری از ذوب و انجماد مجدد
آلرژی یا به شکل عامیانه حساسیت واکنش شدید سیستم ایمنی بدن فرد نسب عوامل مختلف محیطی، خوراکی، حیوانی و … می باشد . آلرژی به گونه های مختلف و متفاوت در افراد مشاهده می گردد علائمی مانند : آبریزش بینی، خارش، جوش های پوستی، تنگی نفس و … ..حساسیت زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن به یک ماده خاص (آلرژن) واکنش بیش از حد نشان دهد، بهترین راه جلوگیری از این حساسیت، دوری کردن از آلرژن است .
علائم حساسیت به مواد غذایی در کودکان آشکارتر و ممکن است در هر دوره خود را نشان دهد در حالیکه در بالغین علائم حساسیت به مواد غذایی ممکن است پنهان و معمولا مشکل خاصی را ایجاد ننماید. وظیفه سیستم ایمنی دفاع از بدن در برابر عفونت ها و بدخیمی هاست. حساسیت به یک ماده غذایی یک واکنش تشدید شده بوسیله غذا یا یک ماده از اجزاء ماده غذایی است که به مانند یک آلرژن برای سیستم ایمنی عمل می کند و باعث تحریک سیستم ایمنی می شود.
بطورکلی آلرژیها ریشه ژنتیکی دارند ولی ممکن است حساسیت به یک ماده غذایی در فردی به وجود آید که سابقه مشابه به آن در خانواده او وجود نداشته است. علائم حساسیت به مواد غذایی به اشکال گوناگونی دیده می شود و معمولا به شکل ضعیف است ولی به این معنا نیست که همه حساسیت ها به مواد غذایی به شکل خفیف است. علائم ممکن است از شکل خفیف شروع شود و به مرور زمان به حساسیت های شدید تری تبدیل شود. شدید ترین واکنش های حساسیت، شوک اتافیلاکتیک است که یک تهدید خطرناک برای سلامتی انسان است.
در این نوع حساسیت سیستم تنفسی، فشارخون و ضربان قلب با اختلالاتی روبرو می شود. هر نوع آلرژن حتی آلرژی های غذایی می تواند واکنش هایی ازدیاد حساسیت زودرس یا شک انافیلاکتیک ایجاد نمایند. این حساسیت به سرعت ایجاد می شود و حتی در یک دقیقه می تواند حیات انسان را به خطر اندازد و حتی موجب مرگ انسان شود. چنانچه فردی مبتلا به آلرژی باشد به عنوان بهترین راه تشخیص آلرژی تست خونی رست به وی پیشنهاد می گردد. شایان ذکر است این تست متفاوت از تست های پوستی تشخیص آلرژی می باشد. در این تست آنتی بادی های IgE سرم خون مورد بررسی قرار می گیرد.
IgE آنتی بادی همراه با پاسخ های آلرژیک می باشد. از این تست حساسیت در تشخیص مایت ها، آلرژن های سگ و گربه، گرده علف ها، گرده درختان، علف های هرز و کپک ها استفاده می شود. در اشخاص آلرژیک، تعیین میزان ایمونوگلوبین ها مانند IgE دارای ضرورت می باشد. موارد مختلفی بر روی میزان IgE مانند: سن، جنس، نژاد و وضعیت آتوپیک تاثیر گذار است.
واکنش های آلرژیک به دو شکل می باشند:
با واسطه IgE و مستقل از IgE است. تمایز آن ها به سبب نوع روش های درمانی متفاوت بسیار حائز اهمیت می باشد. در مورد زیاد شدن حساسیت آلرژیک، خودداری کردن از آلرژن و ایمونوتراپی با آنتی ژن اختصاصی و همین طور در مورد های غیر آلرژیک درمان های حمایتی دارویی مورد استفاده قرار می گیرند.
واکنش آلرژیک کجا و چرا ایجاد می شود؟
یک واکنش آلرژیک ممکن است در هر نقطه از بدن اتفاق بیفتد. مانند پوست، چشمها، دیواره ی معده، بینی، سینوسها، گلو، ریه ها.آلرژی ها تنفسی و غذایی از شایع ترین آلرژی ها می باشند.
چه چیزهایی واکنش آلرژیک ایجاد می کنند؟
اگرچه صدها ماده ی معمولی می توانند آغازگر واکنش آلرژیک باشند، موادی که شایعتر هستند و آلرژن نامیده می شوند شامل این مواد هستند: – دانه ی گرده گیاهان – کپک ها– گرد و غبار خانگی، جانداران میکروسکوپی مانند مایت و گرد و غبار حاوی مواد دفعی و اجزای بدن آنها– پروتئینهای حیوانی، روغن و مواد دفعی حیوان– مواد شیمیایی صنعتی– غذاها و داروها– پر پرندگان– سوسکها و مواد دفعی آنها