بارداری
بارداری زمانی اتفاق می افتد که اسپرم، تخمک را بعد از آزاد شدن از تخمدان در طی تخمک گذاری بارور می کند و سپس تخمک بارور شده به داخل رحم می رود، جایی که لانه گزینی انجام می شود و کاشت موفقیت آمیز منجر به حاملگی می شود. به طور متوسط، یک حاملگی کامل ۴۰ هفته طول می کشد و عوامل زیادی وجود دارد که می تواند بر حاملگی تأثیر بگذارد.
زنانی که تشخیص زودهنگام حاملگی و مراقبت های دوران بارداری را دریافت می کنند، احتمال بیشتری دارد که بارداری سالم تری را تجربه کنند و نوزاد سالم به دنیا بیاورند. دانستن اینکه چه چیزهایی در طول دوره ی کامل حاملگی باید انتظار داشته باشید برای نظارت به سلامت مادر و جنین مهم است. اگر می خواهید از حاملگی جلوگیری کنید، روش های موثری برای پیشگیری از بارداری نیز وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.
علائم بارداری:
قبل از انجام تست حاملگی ممکن است بعضی از علائم و نشانه ها را مشاهده کنید و علائم دیگر هفته ها بعد ظاهر می شوند، زیرا سطح هورمون بدن تغییر می کند.
-
عقب افتادن پریود
عقب افتادن قاعدگی یکی از اولین علائم بارداری است. با این حال، عقب افتادن قاعدگی لزوماً به معنای حامله بودن نیست، به خصوص اگر چرخه ی قاعدگی بدن شما نامنظم باشد. بسیاری از شرایط سلامتی به غیر از حاملگی هم وجود دارد که می تواند باعث دیر یا عقب افتادن قاعدگی شود.
-
سردرد
سردرد در اوایل بارداری شایع است و معمولاً به دلیل تغییر سطح هورمون ها و افزایش حجم خون ایجاد می شوند. اگر سردرد ها از بین نمیروند یا به خصوص دردناک هستند، حتما به پزشک مراجعه کنید.
-
لکه بینی
بعضی از مواقع ممکن است خانم باردار خونریزی خفیف و لکه بینی را در اوایل حاملگی تجربه کند و این خونریزی اغلب در نتیجه لانه گزینی است. کاشت معمولا یک تا دو هفته بعد از لقاح اتفاق می افتد. خونریزی زودهنگام در حاملگی همچنین می تواند ناشی از شرایط نسبتاً بی خطر مانند عفونت یا تحریک باشد. همچنین گاهی اوقات خونریزی می تواند نشانه ی یک عارضه ی جدی در بارداری باشد، مثل : سقط جنین، حاملگی خارج رحمی یا جفت سر راهی.
-
افزایش وزن
می توانید انتظار داشته باشید که در چند ماه اول بارداری وزن اضافه کنید. افزایش وزن در ابتدای سه ماهه دوم بیشتر قابل توجه می شود.
-
فشار خون بالا ناشی از بارداری
فشار خون بالا گاهی اوقات در دوران بارداری ایجاد می شود و تعدادی از موارد زیر می تواند خطر را افزایش دهد، از جمله:
- اضافه وزن یا چاق بودن
- سیگار کشیدن
- داشتن سابقه قبلی یا سابقه خانوادگی فشار خون بالا ناشی از حاملگی
-
سوزش سر دل
هورمون هایی که در دوران حاملگی ترشح می شوند گاهی اوقات می توانند دریچه بین معده و مری را شل کنند. هنگامی که اسید معده به بیرون نشت می کند، می تواند منجر به سوزش سر دل شود.
-
یبوست
تغییرات هورمونی در اوایل حاملگی می تواند منجر به کند شدن سیستم گوارش شود و در نتیجه ممکن است دچار یبوست شوید.
-
گرفتگی عضلات
هنگامی که عضلات رحم شروع به کشش و انبساط می کنند، ممکن است احساس کشش شبیه دردهای قاعدگی داشته باشید. اگر لکه بینی یا خونریزی در کنار گرفتگی عضلات رخ دهد، می تواند نشانه سقط جنین یا حاملگی خارج از رحم باشد.
-
کمر درد
تغییرات هورمون ها و استرس روی ماهیچه های بدن بزرگترین دلایل کمردرد در اوایل حاملگی هستند. بعداً، افزایش وزن و تغییر مرکز ثقل بدن ممکن است به کمردرد اضافه شود و حدود نیمی از زنان باردار در دوران حاملگی خود کمردرد را گزارش می کنند.
-
کم خونی
بارداری خطر ابتلا به کم خونی را افزایش می دهد که علائمی مانند: سبکی سر و سرگیجه را ایجاد می کند و این وضعیت می تواند منجر به تولد نوزاد زودرس با وزن کم شود. مراقبت های دوران حاملگی معمولاً شامل غربالگری برای کم خونی است.
-
افسردگی
بین ۱۴ تا ۲۳ درصد از کل زنان حامله در دوران بارداری خود دچار افسردگی می شوند. بسیاری از تغییرات بیولوژیکی و عاطفی که تجربه می کنید می توانند در به وجود آمدن آن موثر باشند.
-
بیخوابی
بی خوابی نیز یکی دیگر از علائم شایع در اوایل دوران حاملگی است. استرس، ناراحتی جسمی و تغییرات هورمونی میتوانند از دلایل آن باشند. یک رژیم غذایی متعادل، عادات خواب خوب، و حرکات کششی یوگا می توانند به بدن کمک کنند تا خواب خوبی داشته باشید.
-
تغییرات سینه
تغییرات سینه یکی از اولین علائم قابل توجه بارداری است. سینه ها ممکن است حساس، متورم و به طور کلی سنگین یا پر شوند. همچنین ممکن است نوک سینه های شما بزرگ تر و حساس تر شوند و آرئول ها ممکن است تیره شوند.
-
آکنه
به دلیل افزایش هورمون های آندروژن، بسیاری از زنان در اوایل بارداری آکنه را تجربه می کنند. این هورمون ها می توانند پوست شما را چرب تر کنند و منافذ را مسدود کنند. آکنه در دوران حاملگی معمولا موقتی است و بعد از تولد نوزاد برطرف می شود.
-
استفراغ
استفراغ بخشی از “بیماری صبحگاهی” است و یک علامت رایج که معمولاً در چهار ماه اول ظاهر می شود. تهوع صبحگاهی اغلب اولین علامت حاملگی شماست. افزایش هورمون ها در اوایل بارداری علت اصلی آن است.
-
درد لگن
درد لگن در دوران بارداری شایع است و در اواخر حاملگی بیشتر می شود. می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله:
- فشار روی رباط ها
- سیاتیک
- تغییرات در وضعیت بدن
- رحم سنگین تر
-
اسهال
اسهال و سایر مشکلات گوارشی اغلب در دوران حاملگی رخ می دهد. تغییرات هورمونی، رژیم غذایی متفاوت و استرس اضافه، همگی توضیحات ممکن هستند. اگر اسهال بیش از چند روز طول کشید، با پزشک خود تماس بگیرید تا مطمئن شوید که دچار کم آبی نمی شوید.
-
استرس و بارداری
در حالی که بارداری معمولا زمان خوبی است، اما می تواند منبع استرس نیز باشد. اگر احساس خستگی کردید، از پزشک خود کمک و مشاوره بخواهید. اگر فکر می کنید ممکن است باردار باشید، نباید برای تایید فقط به این علائم و نشانه ها اعتماد کنید. انجام تست بارداری خانگی یا مراجعه به پزشک برای آزمایش آزمایشگاهی می تواند بارداری احتمالی را تایید کند اما اصلا قابل اعتماد نیست.
مطالب مشابه: