ایمنی بدن زنان باردار مقابل کووید-19
مطالعه ای در رابطه با ایمنی بدن خانم های باردار در برابر کووید 19 (SARS-CoV-2) بدون علائم و یا با علائم خفیف، نشان داده شد. تغییرات سیستم ایمنی بدن بر روی این بیماری تاثیرگذار است. اثرات شدید کووید 19 در نتیجه تولید بیش از اندازه پروتئین تنظیم کننده به نام سایتوکاین، توسط سیستم ایمنی بدن میباشد. (طوفان سایتوکاین). این طوفان سایتوکاینی میتواند التهاب را به سمت آسیب بافتی گسترده، نارسایی اندام ها و مرگ پیش ببرد.
محققان در ایتالیا، ایالات متحده و استرالیا، سطوح سایتوکین ها را در پلاسمای خون 14 زن باردار آلوده به SARS-CoV-2، به همراه 28 زن باردار غیرآلوده و 15 زن در رنج سنی مشابه که باردار نبودند، بررسی کردند. در این بررسی همچنین سطوح سلول های اساسی سیستم ایمنی نیز کنترل شدند. Andrea Cossarizza، محقق دانشکده پزشکی Modena and Reggio Emilia در ایتالیا، در این رابطه می گوید که زنان باردار مبتلا به SARS-CoV-2 میتوانند التهاب را از طریق تولید مولکول های ضد التهابی که مولکول های پیش التهابی را متعادل میکنند، کنترل کنند.
او در مورد ایمنی بدن زنان باردار در برابر کووید-19 توضیح میدهد که:
در کنار افزایش سطح سلول های نوتروفیل که نشان دهنده پاسخ التهابی است، افزایش سطح اینترلوکین-6 (IL-6) که سایتوکاین اصلی در روند التهاب است نیز مشاهده شد. در صورتی که فرد باردار در وضعیت سلامتی مطلوب باشد و عواملی مانند چاقی و فشار خون بالا در فرد وجود نداشته باشد، پاسخ به SARS-CoV-2 به خوبی کنترل خواهد شد. همچنین این تغییرات در سیستم ایمنی بدن میتواند به جنین در حال رشد نیز انتقال یابد و موجب ایمنی علیه ویروس کووید19 در جنین شود. این مطالعه در سطح گسترده تری ادامه خواهد داشت. تا با بررسی جزئیات در سطح مکانیسم های مولکولی امکان درمان و کاهش عوارض ابتلا به کووید19 در زنان باردار کاهش یابد.
مطالب مشابه:
درمان کرونا توسط آنتی بادی
کودکان مبتلا به اومیکرون
شیوع کرونا
عوارض پوستی اومیکرون
ویتامین D و کرونا
منبع : nature
سلام
ازمایشی هست که نشون بده چقدر خانومای باردار مقاوم هستند در مقابل کرونا؟
سلام و عرض احترام
بله ، آزمایش آنتی بادی بعد از تزریق واکسن انجام میشود.
در آزمایشگاه آرمین آزمایش آنتی بادی کرونا هم انجام می شود.