دلیل گسترش بیماری کرونا
باکتری های روده میتوانند در گسترش بیماری کرونا موثر باشند! در بسیاری از افراد بهبود یافته از کرونا (حدود سه چهارم از کل افراد) علائم ادامه دارد. مانند: خستگی ضعف عضلانی و بی خوابی. این علائم به عنوان سندرم پس از کووید-19 حاد (PACS) یا کرونای طولانی مدت شناخته میشود. (به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره ی مدت دوام ایمنی بدن پس از مبتلا به کووید 19 لطفا کلیک فرمائید.) علت اصلی کرونا طولانی مدت هنوز مشخص نیست. ولی عوامل احتمالی، به پاسخ بیش از حد سیستم ایمنی و آسیب سلولی کمک میکند. این علائم در طول بیماری ایجاد، و سبب ماندگاری آن برای هفته ها یا ماه ها میشود.
تحقیقات در مورد کرونای طولانی مدت
بنا به اظهارات بیمارانی که کرونای شدیدی را تجربه کردند در معرض اختلال در میکروارگانیسم های روده بودند. طبق تحقیقی جدید، مدارکی مبنی بر اینکه ممکن است بین کرونا طولانی مدت و اختلال باکتری های روده ارتباطی وجود داشته باشد، یافت شده است. در طی تحقیقی در سال 2020 محققان دریافتند. که در افراد مبتلا به کووید19 نسبت به افراد سالم تغییرات مشخصی در باکتری های روده به وجود می آید. نمونه مدفوع افراد مبتلا به کووید-19 شامل مقدار بیشتری پاتوژن های فرصت طلب، میکروارگانیسم های بیماریزا و باکتری های با سازگاری کمتر بود.به دلیل اینکه میکروب های روده نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی دارند. اختلال در آنها ممکن است نه تنها شدت بیماری را بیشتر کند. بلکه علائم آن را نیز طولانیتر کند.
مرکز تحقیقات میکروبیوتای روده، اکنون اولین شواهد عدم تعادل میکروارگانیسم های روده را در افراد مبتلا به کووید طولانی تا 6 ماه پس از عفونت اولیه SARS-CoV-2 پیدا کرده است. دانشمندان ارتباطاتی میان گروه های خاصی از باکتری ها و بروز علائم خاص پیدا کردند. در زمان بستری شدن در بیمارستان، افرادی که به مدت طولانی مبتلا به کووید-19 بودند، در مقایسه با افراد کاملا بهبود یافته، میکروبیوم روده با تنوع و فراوانی کمتری داشتند.
منبع : Medical news Today