آزمایش های غربالگری نوزادان
بدون بروز علائم بیماری، نوزادان معمولا نیازی به آزمایش های غربالگری آزمایشگاهی مانند هفته های ابتدای تولد ندارند. بخش های زیر، اطلاعاتی را برای شرایط و بیماری هایی که ممکن است نیاز به غربالگری نوزادان باشد، فراهم کرده است. (برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش های غربالگری نوزادان تازه متولد شده کلیک فرمائید.) قابل ذکر است که هر نوزادی ممکن است نیاز به غربالگری های زیر نداشته باشد.
نارسایی کمبود آهن
نوزادان به سرعت رشد می کنند و برای رشد طبیعی به آهن در رژیم غذایی خود نیاز دارند.
در 4 تا 6 ماه اول، نوزاد مقداری آهن در بدن خود ذخیره دارد. پس از آن، اگر نوزاد از آهن کافی استفاده نکند، خطر ابتلا به کمبود آهن وجود دارد.
زمانی که این اتفاق می افتد، گلبول های قرمز بدن دچار مشکل می شوند و توانایی آنها در حمایت از بدن که به سرعت در حال رشد است، تحت تأثیر قرار می گیرد.
کمبود آهن می تواند باعث کم خونی شود، وضعیتی که می تواند رشد ذهنی، حرکتی و رفتاری نوزاد را به تأخیر بیندازد و مشکلاتی را ایجاد کند که مدت ها پس از بالا رفتن سطح آهن به سطح سالم باقی می ماند.
مهارت های حرکتی ضعیف، مشکلات رفتاری در خانه و مدرسه و عملکرد ضعیف در مدرسه می تواند پیامدهای طولانی مدت عدم دریافت آهن کافی به عنوان نوزاد و کودک خردسال (0 تا 3 سال) باشد.
مصرف زود هنگام و بیش از حد شیر گاو باعث تشدید بروز عوارض کمبود آهن در نوزادان می شود. به ندرت، این مشکل به دلیل از دست دادن شدید خون یا اختلال در توانایی بدن در جذب آهن است. مانند دارویی که نوزاد مصرف می کند یا بیماری مزمن مربوط به معده یا روده.
نوزادان نارس و کم وزن در معرض خطر بیشتری هستند.
نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند معمولاً آهن کافی دریافت می کنند، مگر آنکه منبع تغذیه مادر شیرده کم باشد.
توصیه ها
انجمن امراض نوزادان آمریکا (AAP) توصیه می کند همه نوزادان از نظر کم خونی با آزمایش هموگلوبین در حدود 12 ماهگی، همراه با ارزیابی عوامل خطر کمبود آهن و کم خونی فقر آهن بررسی شوند.
با این حال، گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده به این نتیجه رسید که شواهد موجود برای ارزیابی تعادل مزایا و مضرات غربالگری کم خونی فقر آهن در کودکان 6 تا 24 ماه کافی نیست.
همانند دیگر سازمان ها (مثل CDC)، AAP پیشنهاد می کند که نوزادان و کودکان نوپا در صورت داشتن فاکتورهای خطر زیر در هر سنی غربال شوند:
- تولد نابالغ یا با وزن کم
- خانواده هایی با درآمد پایین یا در فقر زندگی می کنند.
- مواجهه در معرض سرب
- شیردهی بیش از 4 ماهگی بدون آهن مکمل
- از شیر گرفتن یا غذاهای کمکی که شامل غلات غنی با آهن یا غذاهای طبیعی غنی از آهن نیستند.
- مشکلات تغذیه و تغذیه نامناسب
- رشد ضعیف
مسمومیت سربی
سرب، فلزی است که زمانی یک افزودنی رایج برای رنگ های خانگی و بنزین سربی بود و در لوله های آب و به عنوان لحیم کاری در غذاهای کنسروی استفاده می شد.
اگرچه این استفاده ها در ایالات متحده محدود است. اما فضای داخلی بسیاری از خانه هایی که قبل از سال 1978 تولید شدند دارای تراشه های رنگی سربی و گرد و غبار و آب مبتلا به سرب هستند.
خاک اطراف این خانه ها نیز ممکن است حاوی سرب باشد. کودکانی که در این محیط ها زندگی می کنند، بازی می کنند یا زمان خود را سپری می کنند در معرض خطر مواجهه با این فلز قرار دارند و می توانند با تنفس گرد و غبار، آب، تراشه های رنگ یا وسایل آلوده به سرب را وارد بدن خود کنند.
سرب میتواند به اندام ها و مغز کودک آسیب وارد کند و باعث مشکلات رفتاری و تاخیر در رشد او شود.
حتی در سطوح پایین، سرب می تواند بدون ایجاد علائم جسمی، آسیب های جبران ناپذیری را ایجاد کند. اما تا زمانی که کودک وارد مدرسه نشود، به اختلال شناختی آسیب نمی رساند.
مسمومیت با این خطر محیطی معمولاً در اوایل کودکی رخ می دهد. بسیاری از کودکان در ایالات متحده باید از نظر مسمومیت با سرب غربالگری شوند.
توبرکلوزیس
بیماری سل (TB) بیماری عفونی است که توسط باکتری Mycobacterium tuberculosis ایجاد می شود.
TB در ابتدا ریه ها را هدف قرار میدهد اما ممکن است هر قسمت دیگری از بدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد. این باکتری از طریق هوا از فرد به فرد و از طریق ذرات و بزاق توسط سرفه، عطسه، خندیدن یا تنفس منتقل میشود.
اکثر افرادی که به سل مبتلا می شوند مایکوباکتریوم ها را در چند سلول در ریه های خود محدود می کنند. تا جایی که باکتری ها زنده می مانند اما به شکل غیر فعال هستند.
این عفونت سل، فرد را بیمار یا عفونی نمی کند و در بیشتر موارد به سل فعال پیش نمی رود.
با این حال، برخی از افراد به ویژه کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند ممکن است مستقیما از عفونت اولیه سل به سل فعال پیشرفت کنند.
افرادی که مبتلا به HIV هستند در صورت ابتلا به سل بسیار بیشتر بیمار می شوند. نگرانی روزافزون، اشکال مقاوم این باکتری است که در برابر آنتی بیوتیک هایی که معمولا برای درمان بیماری تجویز می شوند، مقاوم هستند. (برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بیماری های منتقل شونده از رابطه جنسی کلیک فرمائید.)
سل، یکی از مرگ بارترین بیماری های جهان است. اگرچه در ایالات متحده نسبتا غیر معمول است، اما در بین گروه های در معرض خطر یک مسئله بهداشتی بزرگ است. دستورالعمل های کنونی نیاز به غربالگری هدفمند در میان چنین گروه هایی دارد.
توصیه ها
به دلیل سیستم ایمنی ضعیف در نوزادان زیر 2 سال، نوزادان در این سن بسیار حساس به این عفونت هستند. با توجه به AAP، آزمایش پوستی سل برای کودکان در معرض بالای خطر عفونت TB شامل موارد زیر پیشنهاد می شود:
- اگر نوزادی در معرض فردی مبتلا به سل فعال یا مشکوک قرار بگیرد، مانند یکی از اعضای خانواده یا سایر افراد
- اگر نوزاد مهاجر کشوری است که سل در آن بومی است یا بیش از یک هفته به آن کشورها سفر کرده است.
مطالب مشابه:
1 دیدگاه