سرطان روده بزرگ و آمونیاک
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه میشیگان دریافتند که سطوح بالای آمونیاک در تومورهای سرطان روده بزرگ می تواند آنها را از پاسخ به ایمونوتراپی باز دارد.
سرطان کولورکتال به عنوان سرطان روده یا کولون شناخته می شود. این بیماری سومین نوع شایع سرطان و دومین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است.
در حال حاضر هیچ درمانی برای سرطان کولورکتال وجود ندارد. گزینه های درمانی شامل: جراحی، شیمی درمانی، ایمونوتراپی، پرتودرمانی است.
اکنون، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه میشیگان دریافتند که مقادیر بالایی از آمونیاک در تومورهای روده بزرگ، آنها را از پاسخ مناسب به ایمونوتراپی باز میدارد.
آمونیاک چیست؟
آمونیاک یکی از مواد زائد طبیعی بدن است و بدن در طول فرآیند هضم، آمونیاک تولید می کند. سپس به کبد منتقل می کند و در آنجا به اوره تبدیل می شود و به وسیله ادرار از بدن خارج می کند.
چرا تومورهای کولورکتال در وهله اول دارای سطح بالایی از آمونیاک هستند آیا این موضوع طبیعی است؟
دکتر بیلچیک، انکولوژیست جراحی و مدیر برنامه گوارش و کبد در موسسه سرطان سنت جان در کالیفرنیا، گفت: بله.
او به مدیکال نیوز تودی توضیح داد: بدن ما 2 تریلیون باکتری به نام میکروبیوم دارد. ما فکر می کنیم که اختلالاتی در باکتری بدن بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ وجود دارد که منجر به تجزیه بعضی از محصولات آنها می شود که میزان آمونیاک را در سلول های سرطانی روده بزرگ افزایش می دهد.
او افزود: در سرطان روده بزرگ، به نظر می رسد مقدار نامتناسبی آمونیاک در مقایسه با سلول های طبیعی وجود دارد. زیرا این باکتری ها در بدن ما مختل شدند و عملکرد طبیعی ندارند.
دکتر یاتریک شاه، پروفسور فیزیولوژی گفت: «علاوه بر این، سلول های طبیعی روده می توانند آن را از طریق آنزیم های چرخه اوره سم زدایی کنند. اما در بدن افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ نمی توانند این کار را به خوبی انجام دهند. زیرا بیشتر آنزیم های چرخه اوره در سرطان کاهش پیدا می کند.»
توقف دخالت سلول T
در این مطالعه، دکتر شاه و تیمش از یک موش برای پیدا کردن سطح بالایی از آمونیاک در تومورهای سرطان روده بزرگ استفاده کردند که منجر به سلول های T کمتری شد.
سلول T چیست؟
سلول های T نوعی گلبول سفید در سیستم ایمنی بدن هستند و آنها به بدن در مبارزه با عفونت و سرطان کمک می کنند.
دکتر شاه به مدیکال نیوز تودی گفت: «ما فکر می کنیم که آمونیاک در نحوه تولید مولکول های آنتی اکسیدانی مانند GSHT توسط سلول های T دخالت دارد.
محققان دریافتند، هنگامی که سطح آمونیاک افزایش پیدا می کند، تومورهای روده بزرگ در برابر ایمونوتراپی مقاوم هستند.
دانشمندان با استفاده از یک موش، از داروهای مورد تایید FDA برای هیپرآمونمی استفاده کردند تا سطح آمونیاک را در تومورهای سرطان روده کاهش دهند. در نتیجه تومورها به درمان ایمونوتراپی حساس تر شوند.
دکتر شاه توضیح داد: «ایمونوتراپی در بیشتر سرطان های روده بزرگ به خوبی کار نمیکند. ما نشان میدهیم که مقاومت به این درمان تا حدی به واسطه تأثیر آمونیاک بر سلول های T است. بنابراین، اگر آمونیاک تومور را کاهش دهیم، کارایی درمان های ایمنی را افزایش می دهیم.»
تحقیق در مورد مراحل بعدی سرطان روده بزرگ و آمونیاک
دکتر شاه در پاسخ به سوالی درباره گام های بعدی این تحقیق گفت که چندین هدف وجود دارد.
او گفت: (( ابتدا، دقیقاً مشخص کنید که چه میکروب هایی مسئول افزایش آمونیاک در سرطان هستند. دوم، مسیرهای متابولیک تغییر یافته توسط آمونیاک در سلول های T را درک کنید. سوم این است که این یافته را به انواع دیگر سرطان ها تعمیم دهیم.))
وی خاطرنشان کرد: در نهایت، ما می خواهیم آزمایش هایی را بر روی انسان ها انجام دهیم که در آن بتوانیم از اورنیتین یا گلیسرول فنیل بوتیرات استفاده کنیم. تا ببینیم آیا این کار برای بیماران مبتلا به سرطان روده مفید است یا خیر.
بیلچیک اضافه کرد: از آنجایی که این یک مطالعه مدل حیوانی است، سوال این است که آیا برای انسان قابل اجرا خواهد بود یا خیر!
او گفت: من فکر می کنم که این کار هنوز در مراحل اولیه است و هنوز کارهای زیادی باید انجام شود. سپس مرحله بعدی آزمایشات بالینی انجام می شود. بنابراین راه طولانی در پیش است.
جنبه های منحصر به فرد سرطان کولورکتال
مدیکال نیوز تودی همچنین با دکتر بکائی ساب، انکولوژیست گوارشی در مرکز جامع سرطان مایو کلینیک در آریزونا درباره این مطالعه صحبت کرد و وی بیان کرد: در سرطان کولورکتال، متابولیسم آمونیاک و تجمع آن در مقایسه با سایر سرطان ها بالاتر است.
در نهایت دکتر بکائی ساب توضیح داد: “این به جنبه های منحصر به فرد سرطان روده بزرگ مربوط می شود. از جمله دو منبع اصلی تجمع آمونیاک، متابولیسم خودگردان سلولی و وجود یک محیط میکروبی منحصر به فرد (میکروبیوم).
مطالب مشابه: