سیگار کشیدن و بارداری
سیگار کشیدن در بارداری، شما و کودک متولد نشده تان را در معرض خطر قرار می دهد. زیرا سیگار حاوی مواد شیمیایی خطرناکی از جمله: نیکوتین و مونوکسید کربن است و سیگار کشیدن به طور قابل توجهی خطر عوارض بارداری را افزایش می دهد. برخی از آنها می تواند برای مادر یا کودک کشنده باشد.
بارداری
اگر سیگار می کشید و می خواهید باردار شوید، ترک عادت مصرف سیگار باید اولویت شما باشد. زیرا سیگار کشیدن می تواند در وهله اول از بارداری جلوگیری کند. حتی در سه ماهه اول، سیگار بر سلامت نوزاد متولد نشده شما تأثیر می گذارد.
بنا به اظهارات انجمن آمریکایی برای تولید مثل، هر دو زن و مرد سیگاری تقریباً دو برابر بیشتر از مشکلات باروری را در مقایسه با افراد غیر سیگاری دارند.
دود دست دوم (به تعریف CDC که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها است. دود دست دوم دودی است که در نتیجه سوختن توتون و تنباکو در سیگار، قلیان و پیپ به وجود می آید. همچنین دود خروجی از دهان افرادی که سیگار و قلیان و پیپ استفاده می کنند نیز دود دست دوم میگویند.) به همان اندازه برای جنین خطرناک است.
آژانس حفاظت از محیط زیست دود دست دوم را به عنوان گروه A سرطان زا طبقه بندی کرده است. این بدان معناست که باعث ایجاد سرطان در انسان می شود.
سقط جنین و زایمان
از دست دادن غیر منتظره بارداری در هر مرحله از آن یک واقعه غم انگیز است. سقط جنین به طور معمول در سه ماه اول بارداری رخ می دهد. در موارد نادر، آنها می توانند بعد از 20 هفته حاملگی رخ دهند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده (CDC)، مصرف سیگار احتمال سقط زودهنگام و زایمان را افزایش می دهد. مواد شیمیایی خطرناک در سیگار اغلب مقصر آن هستند.
عوارض دیگر ناشی از استعمال دخانیات می تواند منجر به مشکلات مربوط به جفت یا رشد آهسته جنین شود.
حاملگی خارج رحمی
طبق یک منبع در مجله PLOS One، نیکوتین می تواند باعث انقباض در لوله های فالوپ شود. این انقباضات می تواند از عبور جنین جلوگیری کند و یکی از نتایج احتمالی آن بارداری خارج رحمی است. این اتفاق می افتد که یک تخم بارور در خارج از رحم، چه در لوله فالوپ، یا در شکم قرار می گیرد. در این شرایط، جنین باید برداشته شود تا از عوارض تهدید کننده زندگی برای مادر جلوگیری شود.
قطع جفت
جفت، بافتی است که در دوران بارداری تشکیل می شود تا مواد مغذی و اکسیژن را برای جنین تأمین کند. استعمال دخانیات یک عامل اصلی خطر برای چندین عوارض مرتبط با جفت است. یکی از این مشکل، قطع جفت است. یعنی شرایطی که در آن جفت قبل از زایمان از رحم جدا می شود.
قطع جفت می تواند باعث خونریزی شدید و تهدید کننده زندگی مادر و کودک شود. هیچ جراحی یا درمانی برای بازگردانی مجدد جفت وجود ندارد. اما توجه فوری پزشکی ممکن است به رغم ناپدید شدن جفت، به افزایش احتمال تولد نوزاد سالم کمک کند.
جفت
مصرف سیگار همچنین یک عامل خطر برای جفت است. در دوران بارداری، جفت به طور معمول در رحم به سمت بالای رحم رشد می کند. این باعث می شود دهانه رحم برای تحویل باز شود و جنین از طریق بند ناف به جفت متصل شود و مواد غذایی را از مادر دریافت کند.
جفت سر راهی یا Placenta Previa
(جفت سر راهی یک مشکل در دوران بارداری است که جفت به طور کامل یا تا حدی دهانه رحم را می پوشاند.) یکی از مشکلات زایمان می باشد. زمانی که جفت در قسمت تحتانی رحم می ماند، به صورت جزئی یا به طور کامل گردن رحم را پوشش می دهد. جفت اغلب می ریزد و باعث خونریزی بیش از حد و محرومیت جنین از مواد مغذی حیاتی و اکسیژن می شود.
زایمان زودرس
مصرف سیگار در دوران بارداری می تواند باعث زایمان زودرس شود و این زمانی است که یک کودک خیلی زود متولد می شود. خطرات بسیاری در ارتباط با تولد زودرس وجود دارد. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- اختلالات بینایی و شنوایی
- ناتوانی ذهنی
- مشکلات یادگیری و رفتاری
- عوارضی که می تواند منجر به مرگ شود.
وزن کم هنگام تولد
مصرف سیگار همچنین می تواند باعث شود که نوزادان در هنگام تولد با وزن کم به دنیا بیایند و این فقط به معنای یک کودک با وزن کم نیست. بلکه میزان وزن پایین در هنگام تولد می تواند منجر به سایر مشکلات و ناتوانی هایی شود.
پیشرفت در مراقبت های پزشکی منجر به کاهش تعداد مرگ و میر در هنگام تولد با وزن کم میشود. اما این موضوع هنوز یک وضعیت جدی است که می تواند منجر به موارد زیر شود:
- تاخیر رشد
- فلج مغزی
- بیماری های شنوایی یا بینایی
- در موارد شدید، وزن کم هنگام تولد می تواند باعث مرگ نوزاد شود.
بنا به اظهارات منبع جامعه سرطان آمریکا، زنانی که قبل از بارداری سیگار را ترک می کنند، خطر ابتلا نوزاد با وزن کم هنگام تولد را کاهش می دهند.
نقائص هنگام تولد
سیگار در دوران بارداری خطر به دنیا آمدن کودکی با نقص مادرزادی را ایجاد می کند. شایع ترین انواع مشکلات نقص مادرزادی قلب و مشکلات ساختار قلب است.
سایر موارد که هنگام سیگار کشیدن و بارداری مرتبط بودند شامل:
شکاف لب و شکاف کام است.
حقیقت ناگوار
بسیاری از زنان باردار علی رغم خطرات شناخته شده ای که عادت مصرف سیگار برای خود و نوزادانشان ایجاد می کند باز هم سیگار می کشند. بر اساس CDC، حدود 10 درصد از زنان در سه ماه آخر بارداری سیگار می کشند. تنها راه واقعی برای جلوگیری از عوارض بارداری مرتبط با مصرف سیگار، ترک کردن است.
مصرف سیگار در دوران بارداری
سیگار در دوران بارداری بر سلامتی شما و کودک شما قبل، حین و بعد از تولد کودک تأثیر می گذارد. نیکوتین (ماده اعتیاد آور در سیگار)، مونوکسید کربن و تعداد زیادی از سموم دیگر که از یک سیگار استنشاق می کنید از طریق جریان خون شما حمل می شود و مستقیماً به کودک شما می رسد. مصرف سیگار در حین بارداری باعث موارد زیر می شود:
- میزان اکسیژن موجود در دسترس شما و کودک رو به رشد شما را کاهش می دهد.
- ضربان قلب کودک را افزایش دهید.
- احتمال سقط جنین و زایمان را افزایش دهید.
- این خطر را افزایش می دهد که کودک شما زودرس یا با وزن کم متولد شود.
- خطر ابتلا به مشکلات تنفسی (ریه) کودک خود را افزایش دهید.
- خطرات نقص هنگام تولد را افزایش می دهد.
- خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزادان (SID) را افزایش می دهد.
- مشکلات جفت مثل: قطع جفت (وقتی که خیلی زود از دیوار رحم دور می شود) یا جفت سر راهی (وقتی که در موقعیتی قرار دارد که در حین انقباضات پارگی، ایجاد شود)
هرچه روزانه سیگار بیشتر می کشید، شانس کودک شما در ایجاد مشکلات بیشتر می شود و در حین بارداری، سطح مصرف سیگار “ایمن” وجود ندارد.
مطالب مشابه: