ابتلای کودکان به کووید-۱۹ نسبت به بزرگسالان
آیا کودکان کمتر از بزرگسالان به کووید-۱۹ مبتلا می شوند؟
کودکان تا حد زیادی از بدترین اثرات COVID-19 در امان مانده اند. اگر چه کودکان می توانند به آسانی بزرگسالان به SARS-Cov-2 مبتلا شوند، اکثر کودکان مبتلا علائم خفیفی را تجربه می کنند. در برخی مواقع ممکن است کودکان مبتلا به کرونا بدون علائم باشند. چرا چنین است؟ تحقیقات هنوز در حال تکامل است. مطالعات اخیر اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار ما قرار می دهد که چرا بچه ها نسبت به بزرگسالان در برابر کرونا بهتر عمل می کنند.
تحقیقات اولیه نشان می دهد که کودکان کمتری نسبت به بزرگسالان دچار تب، سرفه یا تنگی نفس می شوند یا کمتر از بزرگسالان نیاز به بستری در بیمارستان دارند. با این حال، بیماری شدید در کودکان مبتلا به COVID-19 مشاهده می شود که اغلب در نوزادان کمتر از یک سال رخ می دهد.
خط اول دفاع: مصونیت ذاتی قوی
ایمی ادواردز، متخصص بیماری های عفونی کودکان در UH Rainbow، می گوید: «بسیاری از تحقیقات اخیر به برخی تفاوت های کلیدی بین سیستم ایمنی کودکان و بزرگسالان اشاره می کند».
وظیفه سیستم ایمنی شناسایی و از بین بردن مواد میکروسکوپی است که به بدن حمله میکند. این سیستم از دو بخش اصلی تشکیل میشود: ایمنی ذاتی و ایمنی تطبیقی. ایمنی ذاتی پاسخ اولیه را در برابر میکروب ایجاد می کند. زمانی که مصونیت ذاتی قادر به از بین بردن تهدید نباشد، مصونیت تطبیقی قدرت می گیرد. اگر چه ایمنی تطبیقی هدفمندتر و دقیقتر از مصونیت ذاتی است، اما به سرعت پاسخ نمی دهد.
دکتر ادواردز می گوید: «این اطلاعات و سایر موارد مشابه نشان می دهند که پاسخ ایمنی ذاتی کودکان به خودی خود به اندازه کافی قوی است تا بدون نیاز به تقویت سیستم ایمنی تطبیقی، عفونت SARS-Cov-2 را از بین ببرد.»
یکی دیگر از مزایای مربوط به ایمنی ذاتی کودکان، بروز بسیار کمتر «طوفان سیتوکین» نسبت به بزرگسالان است. طوفان سیتوکین یک واکنش بیش از حد التهابی تهدیدکننده زندگی است که در آن سیستم ایمنی ذاتی به ریه ها و یا سایر اندام ها حمله می کند. طوفان های سیتوکین معمولا در بزرگسالان در هفته دوم موارد شدید و تهدیدکننده زندگی COVID-19 رخ می دهد.
نتایج یک مطالعه بر روی پاسخ ایمنی ذاتی کودکان به SARA-Cov-2
پاسخ ایمنی ذاتی قوی تر در کودکان می تواند عفونت SARA-Cov-2 را تا حد زیادی بدون کمک پاسخ ایمنی تطبیقی از بین ببرد. مطالعه ای در سال 2020 در Science Translational Medicine منتشر شد. در این مطالعه محققان نمونه های خون گروهی از بزرگسالان و کودکان مبتلا به کووید-19 را بررسی کردند. آنها دریافتند که نه تنها در خون کودکان (که علائم خفیف تری نسبت به بزرگسالان داشتند) سطوح پایین تری از مواد مرتبط با پاسخ ایمنی تطبیقی وجود داشت، بلکه خون آنها حاوی غلظت های بالاتری از مواد مرتبط با پاسخ ایمنی ذاتی بود.
مزایای سیستم ایمنی تطبیقی ضعیف تر:
یکی از مزایای سیستم ایمنی کودکان در برابر کووید-19، سیستم ایمنی تطبیقی کمتر توسعه یافته است. به ویژه کودکان، سلول های T ساده تری دارند. زمانی که یک فرد به سی سالگی خود می رسد، بسیاری از سلول های T ساده او با پاتوژن های خاصی روبرو می شوند و به سلول های T حافظه ای تبدیل می شوند، که وقتی همان پاتوژن یا ساختارهای مشابه با آن وارد بدن می شود، می توانند به سرعت پاسخ دهند. با افزایش سن افراد و افزایش تبدیل سلول های T ساده به سلول های T حافظه، بدن تولید سلول های T ساده را کاهش می دهد. در نتیجه، بزرگسالان سلول های T ساده کمتری برای شناسایی و مبارزه با پاتوژن های جدید مانند CSARS-Cov-2 دارند.
سایر احتمالات در ابتلای کودکان به کووید-۱۹ نسبت به بزرگسالان:
اگر چه شواهد در این مرحله قطعی نیست، برخی مطالعات نشان می دهند که مجرای بینی کودکان نسبت به بزرگسالان حاوی مقادیر کمتری از گیرنده آنزیم مبدل آنژیوتانسین 2 (ACE2) است. ACE2 که به عنوان دریچه سلولی و نقطه ورود برای COV-19 عمل می کند، پروتئینی است که SARS-Cov-2 به آن متصل می شود تا وارد سلول های پوششی راه های هوایی شود. با این حال شواهد متناقضی در مورد تفاوت های مربوط به سن در بیان ACE2 در بینی و ریه ها وجود دارد. برخی مطالعات که بر روی غلظت ذرات ویروسی در مجاری هوایی فوقانی افراد متمرکز هستند، تفاوت واضحی بین کودکان و بزرگسالان مشاهده نکردند.
یکی دیگر از عوامل موثر در بروز کمتر بیماری شدید کووید-۱۹ در کودکان این است که کودکان کمتر به بیماری های مزمن زمینه ای مانند چاقی و دیابت مبتلا هستند. این بیماری های زمینه ای آسیب پذیری را در برابر اثرات شدیدتر بیماری افزایش می دهد.
واکسیناسیون هنوز مهم است:
خطر کمتر ابتلای کودکان به نوع شدید کووید-۱۹ باعث می شود برخی از والدین از تزریق واکسن کودک خود منصرف شوند.
دکتر ادواردز می گوید: «کودکان به طور کلی در برابر کووید-۱۹ بهتر از بزرگسالان عمل می کنند. با این حال، توجه به این نکته مهم است. برخی از کودکان مبتلا به این بیماری علائم ناراحت کننده طولانی مدت، عوارض جدی، بستری بیمارستان و حتی مرگ ناشی از این بیماری را تجربه می کنند». به این ترتیب، کارشناسان بهداشت عمومی همچنان بر اهمیت واکسیناسیون کودکان برای محافظت از آنها تاکید می کنند. همچنین واکسیناسیون کودکان با کاهش شیوع عفونت به نجات جان دیگران کمک می کنند.
مطالب مشابه:
تزریق واکسن و ابتلا به کووید-۱۹
دوز چهارم واکسن کووید ۱۹
تغییرات در مغز با کووید۱۹
ایمنی بدن پس از ابتلا به کووید ۱۹
مارکر خونی و شناسایی کووید-۱۹
منبع: Medical news Today
بروزرسانی شده در تاریخ: ۱۴۰۰/۰۹/۲۸