پروتزهای سینه و بارداری
بارداری یک رویداد مهم در زندگی زنان است. زیرا بدن به طرق مختلف دستخوش تغییرات زیادی می شود. زنانی که مایل به انجام پروتزسینه هستند و قصد باردار شدن دارند یا قبلاً زایمان کرده اند با مشکلات متعددی روبرو هستند. به همین دلیل باید از خطرات ناشی از پروتز سینه آگاه و مطلع باشند.
پروتز سینه و بارداری، چه تاثیری دارد؟
پروتز سینه و بارداری تا حدی روی یکدیگر تاثیر دارند. اکثر خانمهایی که پروتز سینه را انجام میدهند، این پروتزها را برای بهبود ظاهر خود برای اهداف بهداشتی یا زیبایی یا اصلاح یک ناهنجاری دریافت کردند. قابل درک است، زنانی که باردار هستند (یا در حال تلاش برای بچه دار شدن) هستند، نگران اثرات بالقوه پروتز سینه بر بدن خود و سلامت فرزند داخل رحم خود هستند.
بنا به اظهارات تی کی سانکار، مشاور جراح پلاستیک و ترمیمی، پروتز سینه تاثیری بر بارداری ندارد. آنهایی که پروتز دارند می توانند باردار شوند و با خیال راحت بچه به دنیا بیاورند. چرا که این روش بر روند بارداری طبیعی تأثیر نمی گذارد. زیرا سینه ها مستقل از پروتزسینه تکامل می یابند. با این حال، هر بدن منحصر به فرد است و ممکن است تغییرات مشخصی را تجربه کند. در طول بارداری، بافت سینه و پوست ممکن است تغییر کند، شل یا سفت تر شود. این می تواند صرف نظر از وجود یا عدم وجود پروتز رخ دهد.
برای کاهش این اثر، به زنان توصیه می شود که سبک زندگی سالمی داشته باشند و از افزایش وزن بیش از حد خودداری کنند. زیرا جلوگیری از افزایش وزن می تواند به کاهش میزان کشش بافت سینه کمک کند و به طور بالقوه هرگونه افتادگی سینه پس از بارداری را محدود کند. با این حال، بدن در این دوران به خصوص از نظر وزن تغییر می کند. همچنین پوست پس از این تغییرات تحت کشش قرار می گیرد. حجم سینه در طول بارداری افزایش می یابد و به تدریج پس از زایمان تخلیه می شود.
بهترین زمان برای عمل پروتز سینه
بهتر است بین شش ماه تا یک سال قبل از بارداری منتظر بمانید تا نتیجه عمل تثبیت شود و روند بهبودی به پایان برسد. اگر بارداری برای ماه های آینده برنامه ریزی شود، جراح همیشه بارداری جدید را در اولویت قرار می دهد.
دکتر ساموئل لین، جراح پلاستیک و استادیار جراحی در دانشکده پزشکی هاروارد توضیح میدهد: «پروتزهای سینه به گونهای طراحی شدند که در برابر باد کردن، پارگی و نشت مقاوم باشند. فشار ناشی از رشد بافت سینه بعید است که باعث پارگی و تغییر شکل پروتز سینه شود.
با این حال، تغییرات در بافت سینه، همراه با افزایش وزن طبیعی در دوران بارداری، گاهی اوقات میتواند بافت سینه را ضعیف کند. زیرا سینه های شما منبسط و سپس منقبض میشوند که میتواند باعث تغییر شکل یا افتادگی آنها برای برخی افراد – البته نه همه – شود که ممکن است ظاهر سینه های شما را حتی با پروتز سینه تغییر دهد.
اگر بلافاصله پس از جراحی باردار شدید، به جراح و متخصص زنان و زایمان خود اطلاع دهید تا بتوانند شما را تحت نظر داشته باشند و خطرات عوارض را به حداقل برسانند.
آیا نیاز به برداشتن پروتز سینه قبل از بارداری دارم؟
زنانی که پروتز سینه دارند می خواهند بدانند که آیا قبل از باردار شدن نیاز به برداشتن آن دارند یا خیر. در حال حاضر هیچ توصیه پزشکی مبنی بر اینکه پروتز سینه باید قبل از بارداری برداشته شود وجود ندارد. با این حال، اگر با برداشتن آنها احساس راحتی بیشتری می کنید، این کار باید قبل از بارداری انجام شود. توجه داشته باشید که اگر در حال حاضر باردار هستید، هیچ نوع جراحی پلاستیک توصیه نمی شود. این به دلیل خطرات بیهوشی و عوارض احتمالی پس از بهبودی (مانند عفونت یا لخته شدن خون) است. بی خطرترین کار این است که پروتزهای سینه خود را بعد از بارداری یا حداقل شش ماه بعد از زایمان درآورید.
آیا پروتز سینه بعد از بارداری افتادگی دارد؟
برخی از سؤالات رایج دیگر بین افرادی که عمل پروتز سینه را انجام دادند این است که “پروتز سینه بعد از بارداری چگونه به نظر می رسد؟” و “آیا پروتز سینه بعد از بارداری دچار افتادگی می شود؟” در حالی که پروتزها در طول بارداری تغییر نمی کنند. هورمون ها، تولید شیر (شیردهی) و افزایش وزن باعث کشیدگی پوست میشود، که پس از بازگشت سینه ها به اندازه قبل از بارداری، میتواند کمی دچار افتادگی شود.
پروتز سینه (افتادگی) برای مادرانی که پروتز دارند کمتر از آنهایی که سینه های طبیعی دارند قابل توجه است. اما پروتز سینه از اثر کششی پوست در بارداری جلوگیری نمیکند. برای کاهش ظاهر افتادگی پروتز سینه پس از بارداری، برخی از زنان ممکن است روش لیفت سینه را انتخاب کنند یا پروتزهای بزرگتری برای پر کردن بافت شل سینه استفاده کنند.
شیردهی بعد از بزرگ کردن سینه
جراحان پلاستیک اغلب این سوال را می شنوند که “آیا می توان با پروتز سینه شیر داد؟” در حالی که، برخی از زنان ممکن است مشکلاتی را تجربه کنند، اکثریت قریب به اتفاق متوجه خواهند شد که پروتزها بر توانایی آنها برای شیر دادن تأثیر نمی گذارد. این بدان معناست که پروتزها در زیر غده سینه قرار می گیرند. بنابراین مجاری شیر را مختل نمی کنند.
با این حال، برخی از پروتزها از طریق نوک پستان و آرئول وارد می شوند که می تواند به مجاری آسیب برساند و احتمالاً باعث کاهش شیر می شود. روش های دیگر مانند گذاشتن پروتز در زیر سینه یا از زیر بغل نباید تأثیری بر توانایی زن برای شیر دادن داشته باشد. با این حال، بستگی به نحوه انجام جراحی (محل برش) دارد. اگر در حین جراحی برشی در ناحیه آرئول (یعنی قسمت تیره تر سینه ها) یا نوک سینه ها ایجاد شود، ممکن است برخی از مجاری شیر شما منقطع شوند که میتواند بر تولید شیر تأثیر بگذارد.
روش های گذاشتن پروتز سینه
اگر پروتزهای شما درست زیر بافت غده ای (و بالای عضله قفسه سینه) قرار دارند، ممکن است بر میزان شیری که میتوانید تولید کنید نیز تأثیر بگذارد. بنابراین مهم است که در مورد روش های مختلف پروتز سینه در صورتی که بچه دار نشدید یا در حال حاضر مادر هستید و قصد دارید مجددا باردار شوید، صحبت کنید.
حساسیت تغییرات همچنین می تواند شیردهی را دردناک کند یا برای تحریک تولید شیر به تحریک دستی نیاز داشته باشد. خبر خوب این است که وقتی پروتز سینه در زیر ماهیچه های شما قرار میگیرند، یک لایه محافظتی اضافی بین مجاری شیر شما ایجاد میکنند که میتواند به حفظ توانایی شما برای شیر دادن کمک کند.
دکتر فرانک ترجیح می دهد پروتز سینه را پشت عضله سینه قرار دهد. زیرا در این روش فشار بی مورد روی مجاری شیر وارد نمی کند یا جریان خون را به آنها قطع نمی کند.
برای داشتن نتایجی طبیعی و طولانی مدت، به مادران توصیه می شود که بین شش تا دوازده ماه پس از پایان شیردهی و قبل از انجام عمل لیفت یا بزرگ کردن سینه، صبر کنند. این بدان معناست که هر بارداری و زمان بعدی شیردهی احتمالاً باعث کشیدگی پوست میشود و تاثیراتی که خواسته اید را از بین میبرد. برای بهترین نتایج، بالاترین استاندارد مراقبت های پس از هر نوع جراحی پستان ضروری است.
پروتز سینه و خطرات بارداری
پروتز سینه هیچ گونه تهدیدی برای سلامت زن باردار یا سلامت جنین در حال رشد او ایجاد نمی کند. زمانی نگرانی در مورد نشت سیلیکون وجود داشت. اما مطالعات متعدد نشان دادندکه اگر پروتز سیلیکونی پاره شود و در بدن جذب شود، اثرات منفی بر سلامتی نخواهد داشت. هنگام پاره شدن پروتز سینه، باید برداشته شود. بنابراین اگر مشکوک به پارگی پروتز خود هستید، حتماً در اسرع وقت آن را بررسی کنید.
به طور کلی بافت سینه به دلیل افزایش سطح استروژن و پروژسترون در دوران بارداری در اطراف پروتز رشد کند، پروتز سینه می تواند این تغییرات را تحمل کند و در برابر باد کردن، پارگی و نشت مقاومت کند. پس از انبساط و انقباض در طول بارداری و پس از آن، سینه ها ممکن است شروع به افتادگی یا تغییر شکل کنند. اگر چه اثرات واقعی برای هر زن منحصر به فرد است و برخی از زنان ممکن است هیچ تغییر محسوسی مشاهده نکنند.
به طور معمول، پروتزهای سینه ایمن هستند و در طول بارداری با بدن شما تغییر می کنند. با این حال، پس از بارداری اغلب زمان خوبی برای بازدید مجدد از پروتزهای قدیمی است و به شکل دهی سینه ها برای بدن جدید پس از بارداری شما کمک می کند. با این حال، اگر قصد کاهش وزن دارید یا به سایر روشهای بعد از زایمان توجه میکنید، ممکن است بخواهید برای کسب بهترین نتیجه زیبایی، پروسه بزرگ کردن سینه را متوقف کنید.
اثرات کاشت سینه سیلیکونی در دوران بارداری
توانایی سیلیکون برای عبور از سد جفت به عواملی مانند اندازه مولکول سیلیکون بستگی دارد. گرادیان غلظت سیلیکون در گردش خون مادر و جنین نیز مهم است. این گرادیان به نوبه خود به عوامل دیگری از جمله میزان سیلیکون در گردش خون مادر- جنین، توانایی اتصال پروتئین سیلیکون و جریان خون رحم بستگی دارد. اینکه آیا سیلیکون از جفت عبور می کند در زنان ارزیابی نشدند. اما شواهد کمی از افزایش غلظت سیلیکون یا سیلیکون خون یا سرم در زنان با پروتزسینه سیلیکونی وجود دارد.
مطالب مشابه:
سرخجه در بارداری
عوارض جانبی قرص ضد بارداری
تکنیک ELISA چیست؟
استخراج و فیریز اسپرم
علائم پولیپ دهانه رحم
منابع: carthagomed ، ncbi.nlm.nih ، harleymedical ، orlando-plastic-surgery ، robertfrankmd