مشکلات معده نوزادان
چگونه بفهمم نوزاد من مشکل معده دارد؟
علائم و نشانه های وجود مشکلات معده نوزادان:
-
تف کردن یا استفراغ:
نوزادان به دلیل ماهیچه های اسفنکتر ضعیف و نابالغ خود (عضله حلقهای شکل در بدن که شل یا سفت میشود تا مجرای راه را باز یا بسته کند) اغلب شیر را با آروغ یا بعد از شیر خوردن بیرون می ریزند. با این حال، استفراغ شدید یا تف کردن مقادیر قابل توجهی شیر به دنبال اغلب تغذیه ممکن است نشان دهنده مشکلات معده در نوزادان باشد.
اگر کودک مکرراً استفراغ می کند (مخصوصاً به رنگ سبز) یا علائم دیگری از ناراحتی را نشان می دهد، فوراً به پزشک اطفال مراجعه کنید.
-
اسهال:
حرکات روده نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند اغلب به رنگ زرد و گاهی اوقات یک یا دو بار در روز اتفاق میفتد. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، چندین بار در روز و یا حتی گاهی اوقات هر چند ساعت یکبار با مصرف شیر حرکات روده ای نرم، دانه دار و زرد-سبز دارند.
اسهال در نوزادان باعث اجابت مزاج مکرر و آبکی می شود که می تواند به سرعت منجر به کم آبی شدید بدن شود و باید فوراً درمان شود.
برخی دیگر از علائم اسهال عبارتند از:
- مدفوع حاوی مخاط است یا بوی بدی دارد.
- بی حال (یا فعالیت کمتر از حد معمول)
- بد غذا خوردن
- بیماری یا تب
اگر کودک تغییر در حرکات روده یا این علائم را نشان داد، توصیه می شود به پزشک مراجعه شود.
- سکسکه:
سکسکه در نوزادان شایع و معمولا بی ضرر است. با این حال، هنگامی که نوزادان مشکلات گوارشی را تجربه می کنند، ممکن است سکسکه های مداوم داشته باشند که می تواند آزاردهنده و ناراحت کننده باشد. که اغلب با درد معده همراه است که می تواند باعث گریه آنها شود. بنابراین، اگر متوجه شدید که نوزادتان سکسکه های مکرر را تجربه میکند و به نظر میرسد کسلکننده یا ناراحت است، ممکن است مشکلات گوارشی داشته باشد که نیاز به توجه دارد.
- کولیک:
کولیک وضعیتی است که برخی از نوزادان سالم بین 3 تا 4 ماهگی را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث گریه مداوم و غیرقابل کنترل برای چندین ساعت در روز می شود که می تواند برای والدین بسیار استرس زا باشد. معمولاً از سه هفتگی شروع می شود، در شش هفتگی به اوج خود می رسد و به تدریج تا سه ماهگی بهبود می یابد.
علت کولیک نوزادان:
- سازگاری با والدین و دنیای جدید
- خلق و خوی
- حساسیت به گاز
- آلرژی به شیر یا عدم تحمل شیرخشک های مبتنی بر شیر گاو
-
رفلاکس:
برخی از نوزادان ممکن است رفلاکس را تجربه کنند، وضعیتی که در آن محتویات معده به مری (لوله ای که دهان و معده را به هم متصل می کند) برمی گردد و باعث تحریک و ناراحتی می شود. این می تواند باعث شود آنها در طول تغذیه بیش از حد تف کنند.
در موارد شدید، وقتی محتویات معده به مری برمیگردد، کودک ممکن است استفراغ کند و محتویات آن را به ریه ها تنفس کند. این می تواند باعث صداهای خس خس سینه کودک شود و ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی باشد.
-
اتساع شکم:
اتساع شکم در نوزادان شایع است، جایی که شکم آنها ممکن است بعد از غذا بزرگتر به نظر برسد. با این حال، معده آنها باید در بین مصرف شیر احساس نرمی کند. اگر احساس سختی میکند یا کودک طی 1 تا 2 روز اجابت مزاج نکرده باشد، میتواند به دلیل گاز یا یبوست یا احتمالاً یک مشکل گوارشی جدیتر باشد.
کمک به مشکل هضم نوزادان:
در اینجا چند نکته وجود دارد که می تواند به کاهش مشکل گوارشی نوزاد کمک کند:
- تغییر موقعیت سرو غذا:
هنگام غذا دادن به نوزادان، مهم است که سر آنها کمی بالاتر از شکمشان باشد تا از ناراحتی یا عوارض جلوگیری شود. تغییر وضعیت نوزادان هنگام مصرف غذا می تواند به بالا نگه داشتن سر آنها کمک کند. این کار را می توان با نگه داشتن نوزادان به صورت عمودی یا با زوایای کمی متمایل، با استفاده از بالش های شیردهی یا صندلی های خوابیده برای نوزاد انجام داد. کمی بالا نگه داشتن سر نوزادان می تواند به جلوگیری از برگشت شیر یا شیر خشک به گلوی آنها و ایجاد خفگی یا ناراحتی کمک کند. علاوه بر این، می تواند به نوزادان کمک کند تا غذای خود را به راحتی هضم کنند و احتمال گاز یا ریفلاکس را کاهش دهد.
-
محکم نگه داشتن نوزاد به سینه هنگام شیردهی:
چفت به نحوه چسباندن نوزاد به سینه در هنگام شیردهی اشاره دارد.
مادران شیرده باید اطمینان حاصل کنند که نوزادانشان به درستی به سینه میچسبند و با گرفتن آرئول و ایجاد مکش خوب، به سینه میچسبند. اگر چفت نامناسب باشد، ممکن است نوزادان در چسبیدن به سینه دچار مشکل شوند، که منجر به جدا شدن مکرر و بلع هوای بیشتر میشود که میتواند باعث ناراحتی شود.
در اینجا چند نکته برای تقویت چفت خوب در هنگام شیردهی وجود دارد:
- سعی کنید فضایی آرام ایجاد کنید.
- کودک خود را نزدیک سینه برهنه خود نگه دارید تا تماس پوست به پوست را تشویق کنید.
- اجازه دهید کودک رهبری را بر عهده بگیرد. با این حال، می توانید کودک خود را به سمت سینه خود هدایت کنید.
- از سر و گردن کودک خود حمایت کنید. از وارد کردن فشار به دهان کودک به سینه خودداری کنید.
- بگذارید سینه هایتان به طور طبیعی آویزان شوند.
بررسی جریان:
مادران هنگام تغذیه نوزاد خود چه از سینه و چه از شیشه شیر باید به سرعت جریان شیر توجه کنند. سرعت جریان بالا می تواند باعث شود نوزادان با وعده های غذایی خود هوای زیادی را ببلعند که منجر به ناراحتی و حتی قولنج می شود.
در صورت شیردهی، می توان با تلمبه زدن به کمک دست به مدت چند دقیقه قبل از شیردهی از این امر جلوگیری کرد. زیرا جریان در هنگام تخلیه سریعتر است. در صورت تغذیه با بطری، می توان برای کاهش سرعت جریان، بطری را تغییر داد. این به نوزادان کمک می کند تا با سرعت راحت تری بنوشند و میزان هوایی را که می بلعند کاهش دهد.
توجه به این نکته مهم است که همه نوزادان دارای ترجیحات جریان یکسانی نیستند. بنابراین ممکن است لازم باشد نوک سینه های مختلفی را امتحان کنید تا زمانی که بهترین نوک سینه را برای کودک بیابید.
تنظیم بطری:
هنگام تغذیه نوزادان با بطری، مهم است که از ورود هوای اضافی جلوگیری کرد زیرا می تواند باعث ناراحتی و گاز شود. برای جلوگیری از این امر، بطری ها را با زاویه ای کج کنید که تمام نوک سینه را با شیر پر می کند و به نوزاد اجازه می دهد بدون مکیدن هوا شیر بخورد.
هنگام استفاده از شیر خشک، بهتر است بطری را قبل از غذا به نوزادتان بگذارید و بماند. تکان دادن و مخلوط کردن فرمول می تواند حباب هایی ایجاد کند که نوزادان می توانند آن را بخورند و باعث ناراحتی و گاز شود. برای جلوگیری از این امر، استفاده از فرمول آماده یا بطری های با تهویه مخصوص طراحی شده را در نظر بگیرید تا به کاهش حباب هایی که نوزاد تازه متولد می خورد کمک کند و در نتیجه از مشکلات معده جلوگیری کنید.
آزمایش با شیشه ها و تکنیک های مختلف میتواند به فرد کمک کند تا بهترین روش را برای نوزادان خود پیدا کرد.
نوزاد را نگه دارید تا دوبار آروغ بزند:
بلع هوا در طول شیردهی می تواند باعث ناراحتی زیادی در نوزادان شود. هنگام شیردهی، نوزادان اغلب گریه می کنند، می بلعند، و شیر می خورند، که می تواند منجر به بلع هوا شود که می تواند منجر به آروغ یا گاز شود. آروغ نوزاد در حین و بعد از شیر برای جلوگیری از تجمع گاز ضروری است. این به آزاد شدن هوای محبوس و کاهش ناراحتی کودک کمک می کند.
آروغ زدن نوزاد در اواسط شیردهی با نوازش آرام به پشت او در نظر بگیرید. همچنین می توان پس از هر 2 تا 3 اونس شیردهی با شیشه شیر یا هر 5 تا 10 دقیقه شیردهی، آروغ نوزاد را تکرار کرد.
ورزش برای کمک به عبور گاز از بدن:
ورزش یا ماساژ شکم نه تنها برای رشد فیزیکی نوزادان حیاتی است، بلکه می تواند به کاهش گازهای سرسخت نیز کمک کند. این ورزش مانند: ماساژ شکم می تواند به عبور گاز از بدن آنها کمک کند. فعال بودن همچنین می تواند حرکت را تشویق کند و ناراحتی را کاهش دهد.
با این حال، 20 تا 30 دقیقه بعد از شیردهی صبر کنید و سپس نوزاد را روی شکم قرار دهید تا آب از دهان خارج نشود. همچنین باید در طول زمان شکم بر کودک نظارت داشته باشید تا از ایمنی آن اطمینان حاصل کنید.
مدت زمان مشکلات گوارشی در نوزادان:
مشکلات گوارشی در نوزادان شایع است، به خصوص زمانی که نوزاد هستند. مدت زمان آن بسته به بیماری و شرایط می تواند متفاوت باشد. برخی از مشکلات رایج گوارشی در نوزادان شامل رفلاکس، قولنج، اسهال و یبوست است.
ریفلاکس و قولنج معمولاً تا زمانی که نوزاد 3-4 ماهه شود، خود به خود برطرف می شود. اسهال ناشی از عفونت ویروسی به طور معمول در عرض یک هفته برطرف می شود. در حالی که اسهال ناشی از عفونت باکتریایی ممکن است بیشتر طول بکشد. یبوست می تواند بیشتر طول بکشد، اما اغلب با تغییر در رژیم غذایی یا دارو قابل کنترل است.
با این حال، اگر نوزاد علائم گوارشی طولانی یا شدید داشته باشد، مهم است که برای ارزیابی و درمان مناسب با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کرد.
مشکلات معده نوزاد می تواند هم برای نوزاد و هم برای والدین چالش برانگیز باشد. با این حال، با مراقبت مناسب، می توان علائم را تسکین داد. توجه به نشانه های کودک و جستجوی نشانه های ناراحتی ضروری است.
اگر مشکوک هستید که کودک مشکلات گوارشی دارد، با یک متخصص اطفال مشورت کنید. زیرا آنها می توانند راهنمایی ها و توصیه های ارزشمندی را ارائه دهند.
به یاد داشته باشید که هر نوزادی متفاوت است و برخی ممکن است مشکلات گوارشی را برای مدت طولانی تری نسبت به دیگران تجربه کنند. فرد می تواند با صبر و مراقبت به کودک خود کمک کند تا احساس راحتی و شکوفایی بیشتری داشته باشد.
مطالب مشابه:
تراتواسپرمی چیست؟
بیماری تروفوبلاستیک بارداری
بارداری پرخطر
نکاتی برای افزایش باروری مردان
سایتومگالوویروس (CMV) و بارداری
منبع: apollocradle