5 عارضه شایع بارداری
اکثر افرادی که هنگام بارداری سالم هستند، در طول دوران بارداری سالم می مانند. با این حال، برخی از افرادی که بارداری خود را با خطر کم شروع می کنند، دچار عوارضی می شوند که می تواند خطرناک باشد.
این شرایط تجربیات رایج بسیاری از زنان در دوران بارداری است و باید به طور فعال با پزشک خود برای شناسایی و درمان هر گونه خطر احتمالی تحت نظر قرار گیرند.
فشار خون بالا:
با توجه به مراکز کنترل بیماری (CDC)، فشار خون بالا یک عارضه شایع بارداری است. اختلالات فشار خون در حدود 1 مورد از هر 12 بارداری در ایالات متحده رخ می دهد.
یکی از بزرگترین خطرات ابتلا به اختلال فشار خون بالا در بارداری، افزایش فشار خون (فشار خون مزمن) قبل از بارداری است. اگر فشار خون مزمن دارید، قبل از اقدام به بارداری، مهم است که با پزشک خود در مورد مدیریت و اینکه کدام داروها در بارداری بی خطر هستند صحبت کنید.
برای بسیاری از افراد، فشار خون بدون عارضه هیچ علامتی ندارد. مهم است که طبق توصیه پزشک ویزیت های دوران بارداری خود انجام دهید، زیرا فشار خون شما در هر ویزیت بررسی می شود. حتی برای افراد بدون فشار خون قبل از بارداری، فشار خون بالا ممکن است در طول دوره بارداری ایجاد شود.
گاهی اوقات فشار خون بالا با علائم نگران کننده دیگری مانند: تغییرات در عملکرد کبد یا کلیه همراه است. در موارد دیگر، فشار خون بالا به خودی خود وجود دارد.
اگر در دوران بارداری تشخیص دادهشد که فشار خون بالا دارید، پزشک شما احتمالاً می خواهد عملکرد خون را به طور معمول بررسی کند و با تعیین وقت ویزیت های مکرر مراقب شما و کودکتان باشد.
هنگامی که فشار خون بالا در دوران بارداری ایجاد می شود، مراقبت های شما ممکن است متفاوت مدیریت شود. علاوه بر آزمایشهای اضافی و ویزیتها، پزشک ممکن است داروهایی را برای درمان فشار خون بالا توصیه کند و ممکن است توصیه کند که نوزادتان را زودتر از طریق القای زایمان یا سزارین به دنیا بیاورید.
فشار خون بالا خطراتی، از جمله:
خطر سکته مغزی و تشنج را برای افراد باردار افزایش می دهد. فشار خون بالا خطر ابتلا به نوزاد را نیز افزایش می دهد، زیرا می تواند باعث افزایش احتمال مشکلاتی مانند: مرده زایی، وزن کم هنگام تولد یا جدا شدن جفت شود. همچنین نوزاد در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس است، زیرا گاهی اوقات ایمن ترین و بهترین گزینه، زایمان زودرس است.
پره اکلامپسی:
اگر فشار خون بالا همراه با تغییراتی در عملکرد کلیه یا کبد ایجاد شود، ممکن است بیماری به نام پرهاکلامپسی در فرد تشخیص دادهشود. پره اکلامپسی در بارداری کمتر از فشار خون بالا است، اما هنوز از هر 25 فرد باردار 1 نفر را مبتلا می کند.
برای بسیاری از افراد، زایمان نوزاد کلید کمک به بازگشت فشار خون آنها به حالت عادی است. برای برخی افراد، فشار خون بالا ممکن است حتی پس از زایمان نیز ادامه یابد. مهم است که از نزدیک با پزشک پیگیری کنید، حتی پس از تولد نوزاد.
خطر ابتلا به پره اکلامپسی در افرادی که فشار خون مزمن دارند و همچنین افرادی که در انتظار اولین نوزاد خود هستند، افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مانند: چاقی، دیابت یا اختلالات انعقادی هستند و در افرادی که از طریق لقاح آزمایشگاهی (IVF) باردار شده اند، بیشتر است.
علائم پره اکلامپسی می تواند شامل سردرد مداوم، تغییرات بینایی، درد در قسمت فوقانی شکم و شروع ناگهانی افزایش وزن یا تورم غیر معمول، به ویژه تورمی که در صورت و دست ها ایجاد می شود، باشد. اگر هر یک از این علائم را دارید، مهم است که در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
پره اکلامپسی می تواند به سرعت بدتر شود، بنابراین اگر تشخیص داده شود که پره اکلامپسی دارید، پزشک با معاینات بیشتر وضعیت شما و فرزندتان را بررسی می کند.
پره اکلامپسی در مقابل اکلامپسی:
در برخی موارد، پره اکلامپسی میتواند به یک وضعیت جدیتر به نام اکلامپسی (که قبلاً «توکسمی» نام داشت) پیشرفت کند. هنگامی که این اتفاق می افتد، فرد باردار مبتلا به پره اکلامپسی است که بدتر می شود و باعث تشنج می شود. تشنج در بارداری می تواند خطرناک باشد و زمانی که اکلامپسی رخ می دهد، زایمان در اسرع وقت برای کاهش خطرات برای فرد باردار و کودک بسیار مهم است.
حتی پس از زایمان، خطر ابتلا به پره اکلامپسی در دوره پس از زایمان بیشتر است. اگر اخیراً بچه دار شدهاید و علائم جدیدی از سردرد، تغییرات بینایی، درد در قسمت بالای شکم یا تورم جدید دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
دیابت بارداری:
دیابت بارداری زمانی اتفاق می افتد که فرد باردار از بارداری به دیابت مبتلا می شود. در دوران بارداری، تغییرات هورمونی باعث مقاومت به انسولین می شود که احتمال بروز دیابت را افزایش می دهد. به همین دلیل، اکثر افرادی که باردار هستند بین هفته های 24 تا 28 بارداری به عنوان بخشی از مراقبت های معمول دوران بارداری آزمایش دیابت می شوند.
دیابت بارداری زمانی اتفاق میافتد که بدن قادر به تولید انسولین کافی برای انطباق با مقاومت طبیعی به انسولین بارداری نباشد. این آزمایش معمولاً با نوشیدن یک نوشیدنی شیرین از فرد باردار انجام میشود، سپس حدود یک ساعت بعد خونگیری میشود تا بررسی شود و ببیند بدن آنها چگونه پاسخ می دهد.
دیابت بارداری شایع است و در بین 2 تا 10 درصد از افراد باردار در ایالات متحده رخ می دهد. هنگامی که دیابت بارداری تشخیص دادهمی شود، باید یک برنامه مدیریتی با فرد باردار و پزشک مورد بحث قرارگیرد. برخی از افراد می توانند دیابت بارداری خود را با تغییر رژیم غذایی و بررسی دقیق قند خون (گلوکز خون) چندین بار در روز مدیریت کنند.
افراد دیگر این اقدامات را انجام می دهند اما قادر به کنترل قند خون خود نیستند. اگر این اتفاق بیفتد، پزشک احتمالاً شروع دارویی مانند: انسولین را برای کمک به کنترل سطح قند خون توصیه میکند.
مدیریت دیابت بارداری:
افرادی که می توانند دیابت بارداری خود را با تغییرات رژیم غذایی مدیریت کنند. ممکن است در مقایسه با افراد بدون دیابت بارداری، خطر ابتلا به مشکلات بارداری را افزایش ندهند. با این حال، پزشک ممکن است با احتیاط اشتباه کند و نظارت بیشتری را برای شما و کودکتان توصیه کند. زیرا بارداریهای متاثر از دیابت بارداری خطر عوارضی مانند: مشکلات رشد برای نوزاد و مردهزایی را دارند.
افرادی که برای مدیریت دیابت خود به انسولین نیاز دارند، در معرض خطر بیشتری برای چندین عارضه هستند. این افراد معمولاً زایمان زودتر یا از طریق القای زایمان یا از طریق سزارین دارند. در حالی که زایمان دیابت دیابت بارداری را “درمان” می کند. افرادی که دیابت بارداری دارند شانس بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع دوم در آینده دارند.
اگر دیابت بارداری دارید، مهم است که پس از تولد نوزادتان به پزشک مراجعه کنید و هر آزمایش اضافی را که بعد از بارداری توصیه میکند انجام دهید.
در حالی که القای زایمان یا سزارین معمولاً در برخی مواقع برای افرادی که دیابت بارداری دارند توصیه می شود، بعید است که مدیریت دیابت نیاز به زایمان زودرس داشته باشد. اکثر افرادی که دیابت بارداری دارند باید در چند هفته آخر بارداری زایمان کنند.
زایمان زودرس:
زایمان زودرس به زایمان قبل از هفته 37 بارداری گفته می شود. همچنین این عارضه شایع است و حدود 10 درصد از بارداری ها را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار می دهد. زایمان زودرس نگران کننده است، زیرا بیشتر رشد و تکامل نوزاد در چند هفته آخر بارداری اتفاق می افتد.
حتی تولد چند هفته قبل از موعد مقرر می تواند خطر نیاز کودک به کمک اضافی در هنگام تولد یا مشکلاتی مانند: مشکلات تنفسی یا خوردن را افزایش دهد.
علائم هشدار دهنده زایمان زودرس می تواند شامل بیش از چهار انقباض رحم در ساعت، قبل از هفته 37 بارداری یا افزایش فشار لگن، ترشحات آبکی واژن، خونریزی واژینال یا گرفتگی شکم باشد. اگر هر یک از این علائم هشدار دهنده را تجربه کردید، به پزشک مراجعه کنید تا مراحل بعدی را تعیین کند.
کم خونی:
از هر 5 فرد باردار در ایالات متحده، 1 نفر ممکن است در بارداری دچار کم خونی شود، وضعیتی که در آن گلبول های قرمز کافی برای انتقال مطمئن اکسیژن به بدن و جفت وجود ندارد. هنگامی که این اتفاق می افتد، فرد باردار ممکن است احساس خستگی، سرگیجه یا سبکی سر کند.
در حالی که کم خونی در بارداری به احتمال زیاد خطرناک نیست. کنترل کم خونی با افزایش میزان آهن در رژیم غذایی، مصرف روزانه یک ویتامین دوران بارداری و همچنین مصرف مکمل آهن در صورت توصیه پزشک، بسیار مهم است.
این می تواند به بدن شما کمک کند گلبول های قرمز بیشتری تولید کند و از برخی علائم ناخوشایند همراه با کم خونی جلوگیری کند. از آنجایی که کم خونی در بارداری بسیار شایع است، اکثر افرادی که باردار هستند چندین بار برای این وضعیت آزمایش می شوند.
چه عوارض بارداری ممکن است باعث سقط جنین شود؟
در حالی که بیشتر عوارضی که در بالا به آنها اشاره شد، عوارضی هستند که در سه ماهه دوم و سوم بارداری رخ می دهند. یکی از شایع ترین عوارض در سه ماهه اول، سقط جنین است. سقط جنین از دست دادن بارداری قبل از هفته بیستم بارداری است.
از هر 5 بارداری، 1 مورد به سقط جنین ختم می شود. اگرچه بررسی این تعداد سخت است، زیرا گاهی اوقات سقط جنین آنقدر زود اتفاق می افتد که فرد باردار از بارداری آگاه نیست.
اغلب اوقات سقط جنین ساده است و معمولاً به این دلیل رخ می دهد که کودک یک مشکل ژنتیکی یا مادرزادی دارد، اما اگر باعث خونریزی شدید شود یا اگر نوزاد در لوله فالوپ کاشته شدهباشد، سقط جنین می تواند خطرناک باشد.
اگر نوزاد در لوله فالوپ کاشته شده باشد، به این حالت حاملگی خارج از رحم می گویند. بارداری خارج از رحم برای رفع نیاز به دارو یا جراحی دارد و بدون درمان مناسب می تواند برای فرد باردار بسیار خطرناک و حتی کشنده باشد.
اگر تست بارداری مثبت دادهاید، سپس گرفتگی، خونریزی واژینال یا درد در یک طرف پایین شکم خود را تجربه کردید. مهم است که فوراً به پزشک مراجعه کنید. در حالی که اکثر بارداری های سالم به طور طبیعی و بدون عارضه پیش می روند، اما باید آگاه باشید. برخی از شایع ترین عوارض بارداری می تواند مفید باشد.
اگر فکر می کنید که در حال تجربه یک عارضه بارداری هستید، حتما این موضوع را با پزشک متخصص زنان یا ماما در میان بگذارید. مدیریت دقیق عوارض بارداری می تواند بهترین نتیجه بارداری را برای شما و کودک شما تضمین کند.
مطالب مشابه:
پارگی رحم در بارداری
سردرد در دوران بارداری
عفونتهای دوران بارداری
فشار خون بارداری
دیابت بارداری و پره اکلامپسی
منبع: familyeducation
1 دیدگاه