آیا ورم ملتحمه برای بارداری مضر است؟
ورم ملتحمه می تواند باعث تحریک و ناراحتی شود، اما معمولاً در دوران بارداری مضر نیست. معمولاً فرد می تواند ورم ملتحمه را در دوران بارداری با خیال راحت درمان کند.
ورم ملتحمه یا چشم صورتی زمانی رخ می دهد که ملتحمه، غشای نازکی که سفیدی چشم ها و پلک های داخلی را می پوشاند، ملتهب می شود. علل آن هم عبارتند از: آلرژی و ویروس ها و باکتری های عفونی.
افراد باردار ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت هایی مانند ورم ملتحمه عفونی باشند. این بیماری شایع است و معمولاً به راحتی قابل درمان است.
ورم ملتحمه در دوران بارداری:
پزشکان ورم ملتحمه در افراد باردار را یک بیماری جزئی می دانند که خطر قابل توجهی برای فرد باردار یا جنین ندارد.
ورم ملتحمه یک بیماری چشمی شایع است که در آن ملتحمه ملتهب می شود. معمولاً عوارض جدی برای سلامتی ایجاد نمی کند و اغلب به راحتی قابل درمان است.
ورم ملتحمه ممکن است عفونی، ناشی از ویروس ها یا باکتری ها، یا آلرژیک باشد که در پاسخ به یک آلرژن ایجاد می شود. درمان های ایمن برای هر نوع ورم ملتحمه در دوران بارداری وجود دارد.
علائم ورم ملتحمه در دوران بارداری:
ورم ملتحمه اغلب علائمی را در هر دو چشم ایجاد می کند که می تواند شامل موارد زیر باشد:
- سرخی
- تحریک
- خارش
- آبریزش
- احساس شن یا سوزش چشم
- ترشحات چرک، که ممکن است باعث ایجاد حالت پوسته پوسته روی مژه ها شود.
علل ورم ملتحمه در دوران بارداری:
علل شایع ورم ملتحمه عبارتند از:
- ویروس ها:
عفونت ویروسی شایع ترین علت التهاب ملتحمه است. در حدود 80% افراد مبتلا به ورم ملتحمه حاد یک نوع عفونت ویروسی وجود دارند. آدنوویروس ها در 65 تا 90 درصد مواقع ورم ملتحمه ویروسی ایجاد می کنند.
- باکتری ها:
تماس مستقیم با انواع خاصی از باکتری ها ممکن است باعث ورم ملتحمه باکتریایی شود. این باکتری ها شامل استافیلوکوکوس اورئوس، هموفیلوس آنفولانزا و به ندرت نایسریا گونوره است.
- آلرژی:
پاسخ ایمنی به یک آلرژن، مانند: گرده، کنه گرد و غبار، یا قطره چشم، می تواند باعث التهاب ملتحمه آلرژیک شود. این نوع مسری نیست.
احتمال ابتلای افراد به عفونت ها، از جمله ورم ملتحمه عفونی، در دوران بارداری بیشتر است. این به دلیل تغییر در پاسخ ایمنی آنهاست که به جلوگیری از دفع جنین توسط بدن کمک می کند.
تغییرات ایمونولوژیک در دوران بارداری همچنین ممکن است باعث ایجاد تغییراتی در تولید و ترکیب لایه اشکی شود، غشای مایعی که چشم ها را می پوشاند و از خشکی جلوگیری می کند. این ممکن است خطر ابتلا به ملتحمه را در فرد افزایش دهد.
نحوه درمان عفونت چشم در دوران بارداری:
درمان ورم ملتحمه می تواند به علت آن بستگی داشته باشد. پزشکان ممکن است افراد را به صورت موردی ارزیابی کنند و به آنها کمک کنند تا مطمئنترین و مؤثرترین روشهای درمانی را تعیین کنند.
پزشکان معمولاً درمان غیردارویی را در افراد باردار مبتلا به ورم ملتحمه توصیه می کنند تا خطرات احتمالی قرار گرفتن جنین در معرض داروها را به حداقل برسانند.
در بسیاری از مواقع، سیستم ایمنی فرد می تواند ورم ملتحمه را بدون درمان از بدن پاک کند. درمان غیردارویی ورم ملتحمه را درمان نمی کند، اما ممکن است به فرد در مدیریت علائم کمک کند.
می توان علائم ورم ملتحمه را با انجام موارد زیر کاهش داد:
- پلک ها را به آرامی با آب تمیز و پدهای نخی تمیز بشویید.
- قرار دادن یک کمپرس خنک، مانند: یک دستمال تمیز و مرطوب، روی چشمها
- اجتناب از استفاده از لنزهای تماسی
- اجتناب از مالش چشم
- اجتناب از آرایش چشم
اگر رعایت این موارد موفقیت آمیز نباشد، ممکن است فرد نیاز به دارو داشته باشد.
شواهدی وجود ندارد که نشان دهد داروهای رایج چشمی در دوران بارداری بی خطر هستند. با این حال، پزشکان معمولاً هنگام تجویز دارو برای افراد باردار توجه دقیقی را به کار می گیرند و در مورد خطرات احتمالی با آنها صحبت می کنند.
درمان انواع مختلف ورم ملتحمه عبارتند از:
عفونت ویروسی:
درمان خاصی برای ورم ملتحمه ویروسی وجود ندارد. بدن معمولاً بدون کمک با ویروس مبارزه میکند و معمولاً در عرض 7 تا 14 روز عفونت را پاک میکند.
عفونت باکتریایی:
بدن ممکن است ورم ملتحمه را از عفونت باکتریایی بدون درمان در عرض 2 تا 5 روز پاک کند. اگر این وضعیت به خودی خود بهبود نیابد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیکی را تجویز کند که در دوران بارداری بی خطر است، مانند قطره چشمی کلرامفنیکل.
ورم ملتحمه آلرژیک:
افراد باردار مبتلا به ورم ملتحمه آلرژیک باید از آلرژن اجتناب کنند. کارشناسان معتقدند برخی از آنتی هیستامین ها در دوران بارداری بی خطر هستند و می توانند به کاهش علائم کمک کنند.
پیشگیری از ورم ملتحمه در دوران بارداری:
با توجه به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، یک فرد می تواند با رعایت موارد زیر به پیشگیری از ورم ملتحمه کمک کند:
- شستن مرتب دست ها با آب و صابون
- اجتناب از دست زدن به چشم
- پرهیز از به اشتراک گذاشتن اقلامی مانند: روبالشی، عینک و قطره چشم با دیگران
- پیروی از دستورالعمل های بهداشتی برای لنزهای تماسی
- برای جلوگیری از ورم ملتحمه آلرژیک، فرد باید در صورت امکان از آلرژن ها اجتناب کند.
- اجتناب از محیطهایی که میتوانند باعث تحریک چشم شوند، مانند محیطهای پر دود، ممکن است مفید باشد. همچنین اطمینان حاصل شود که اتاقها تمیز و دارای تهویه مناسب هستند.
زمان مراجعه به پزشک:
فرد مبتلا به ورم ملتحمه باید به پزشک مراجعه کند اگر:
- علائم آنها طی 7 روز از بین نرفت.
- آنها از لنزهای تماسی استفاده می کنند و در کنار علائم ورم ملتحمه لکه هایی روی پلک های خود دارند که می تواند نشان دهنده حساسیت به لنز باشد.
در صورت داشتن علائم زیر که ممکن است نشان دهنده مشکل چشمی شدیدتر باشد، فرد باید به دنبال مراقبت های فوری پزشکی باشد:
- حساسیت به نور
- تغییر در بینایی
- درد چشم
- قرمزی شدید در یک یا هر دو چشم
به طورکلی
ورم ملتحمه معمولاً در دوران بارداری مضر نیست. این عارضه باعث تحریک و ناراحتی در چشم می شود اما معمولاً منجر به عوارض سلامتی نمی شود.
یک فرد باردار معمولاً می تواند علائم ورم ملتحمه را در خانه بدون دارو درمان کند. اگر التهاب ملتحمه بهبود نیابد، پزشک ممکن است با توجه به علت بیماری، دارو تجویز کند.
زمانی که به دنبال درمان ورم ملتحمه میگردند، باید پزشک را از بارداری خود مطلع کند. پزشک ممکن است مجبور باشد نسخه خود را برای به حداقل رساندن خطرات برای جنین تجویز کند.
مطالب مشابه:
ورم ملتحمه نوزادان
اسکلریت چیست؟
بیماری قرنیه
ژنتیک رنگ چشم
تشخیص مشکلات بینایی در نوزادان
منبع: medicalnewstoday