مصرف عسل در دوران بارداری
تغذیه یکی از دغدغه های اصلی در دوران بارداری است.
مصرف عسل در دوران بارداری بی خطر است. عسل به اشکال مختلف وجود دارد و می تواند پاستوریزه، غیر پاستوریزه یا خام باشد. همه آنها برای مصرف در دوران بارداری بی خطر در نظر گرفته می شوند.
شاید شنیده باشید که عسل برای نوزادان زیر یک سال بی خطر نیست.
خطری که برای نوزادان وجود دارد این است که نوعی باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم ممکن است به عسل ختم شود. کلستریدیوم بوتولینوم می تواند در محیط وجود داشته باشد. سمومی را ترشح می کند که می تواند برای نوزادان مضر باشد.
در بزرگسالان، چه باردار و چه غیر باردار، سیستم گوارشی می تواند باکتری های عامل بوتولیسم را از بین ببرد، بنابراین دیگر خطری ندارد.
حتی اگر باکتریها بتوانند از معده عبور کنند، تحقیقات نشان میدهد که بعید است که از طریق جفت به جنین شما در رحم منتقل شود. در موارد نادری که زنان باردار به بوتولیسم مبتلا شدهاند، این بیماری در نوزادان آنها تشخیص داده نمیشود.
گفته میشود، اگر فرد مشکلات یا بیماریهای گوارشی مانند بیماری کرون، بیماری التهابی روده یا جراحی قبلی معده دارد، بهتر است به خاطر سلامتی خود از مصرف عسل اجتناب کند. بزرگسالان و کودکان بزرگتر مبتلا به این بیماری ها ممکن است بیشتر مستعد عفونت ناشی از باکتری های موجود در عسل باشند که باعث بوتولیسم می شود.
از نظر تغذیه ای، عسل می تواند به عنوان یک جایگزین خوشمزه و کمی سالم تر برای شکر باشد. عسل حاوی مقادیر کمی آنتی اکسیدان، مواد معدنی و آنزیم هایی است که ممکن است برای سلامتی مفید باشد. همچنین می توان از آن به عنوان دارویی برای تسکین سرفه یا گلودرد استفاده کرد، همچنین برخی از انواع عسل به بهبود زخم ها کمک می کند.
عسل پاستوریزه چیست؟
عسل پاستوریزه برای از بین بردن هر گونه میکروارگانیسم از جمله مخمر حرارت داده می شود.
همه انواع عسل ماندگاری طولانی دارند، اما پاستوریزه کردن به آنها کمک می کند حتی بیشتر ماندگار شوند. پاستوریزه کردن عسل همچنین محصول نرم تری ایجاد می کند که در برابر کریستال شدن مقاومت می کند.
آیا مصرف عسل در بارداری فوایدی دارد؟
عسل به طور خاص برای فواید سلامتی در دوران بارداری مورد مطالعه قرار نگرفته است. تحقیقات دیگر فواید بالقوه عسل را برای سلامتی مورد بررسی قرار داده است.
عسل حاوی آنتی اکسیدان است، دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است و می تواند به درمان کمک کند.
عسل غیر پاستوریزه حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به پاستوریزه است. برخی با حرارت زیاد از بین می روند.
مصرف چه مقدار عسل در دوران بارداری بی خطر است؟
هیچ دستورالعمل خاصی در مورد میزان ایمن بودن عسل در دوران بارداری وجود ندارد. رعایت یک رژیم غذایی متعادل برای دریافت انواع غذاها و مواد مغذی مهم است. می توانید مانند قبل از بارداری عسل را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
اگر دیابت بارداری دارید می توانید عسل بخورید؟
اگر دیابت بارداری دارید، ممکن است مجبور شوید در نحوه تغذیه خود تغییراتی ایجاد کنید.
عسل می تواند بخشی از یک الگوی غذایی متعادل باشد. عسل مانند سایر کربوهیدرات ها و منابع قندی به قندهای ساده تجزیه می شود. قند خون شما را به روشی مشابه سایر انواع قند افزایش می دهد.
اگر برای کمک به مدیریت دیابت بارداری، کربوهیدرات ها را شمارش می کنید، عسل حاوی 17 گرم کربوهیدرات در هر قاشق غذاخوری و حدود 5 گرم در هر قاشق چایخوری است.
هنگامی که عسل می خورید، سعی کنید آن را با یک منبع پروتئین یا فیبر متعادل کنید تا تأثیر آن بر قند خون شما کاهش یابد.
چگونه می توانم مطمئن شوم که عسل من برای مصرف در دوران بارداری بی خطر است؟
عسل در دوران بارداری بی خطر است. عسل ماندگاری بسیار طولانی دارد، اما اگر عسل بوی بد می دهد یا هر قسمتی از آن کپک یا تغییر رنگ دارد، آن را نخورید. لازم به ذکر می باشد که رعایت این نکته برای هر کسی، چه باردار و چه غیر باردار توصیه می شود.
آیا مصرف عسل خام در دوران بارداری بی خطر است؟
بله، حتی عسل خام هم بی خطر است. عسل خام کم فرآوری شدهترین شکل عسل است. عسل خام درست از کندو می آید. فقط از یک فیلتر ساده عبور می کند تا هر ذره زباله را از بین ببرد. اصلا گرم نمی شود.
آیا می توانم برای سرماخوردگی در دوران بارداری عسل بخورم؟
بله. عسل می تواند به تسکین گلودرد در هنگام سرماخوردگی کمک کند. برخی از داروها در دوران بارداری بی خطر نیستند، اما عسل یک درمان خانگی مطمئن در دوران بارداری است.
چه زمانی می توانم به نوزادم عسل بدهم؟
عسل پس از یک سالگی برای کودک شما بی خطر است.
در این سن، اگر اسپورهایی از باکتریها وجود داشته باشد که باعث بوتولیسم میشود، سیستم گوارشی آنها به اندازهای بالغ است که آنها را از بین ببرد. هاگ کلستریدیوم بوتولینوم حتی در عسل پاستوریزه نیز وجود دارد.
به طورکلی
مصرف عسل در دوران بارداری بی خطر است. می توانید عسل پاستوریزه، غیر پاستوریزه یا خام بخرید. همه انواع آن ایمن هستند و حاوی آنتی اکسیدان می باشد و خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی دارد.
عسل برای نوزادان زیر یک سال به دلیل خطر بوتولیسم بی خطر نیست. حتی در دوران بارداری نیز خطر بوتولیسم ناشی از عسل وجود ندارد.
مطالب مشابه:
سرفه خشک دردوران بارداری و بعدازآن
دیابت بارداری و مصرف انسولین
تغذیه دوران بارداری
فواید زنجبیل در دوران بارداری
آکنه در بارداری
منابع: healthline, babycenter