اولین واکسن برای سرطان سینه
واکسن برای سرطان سینه سه گانه منفی
محققان در حال کار بر روی اولین نوع واکسن برای جلوگیری از ایجاد سرطان سینه سه گانه منفی (TNBC) هستند. در سرطان سه گانه منفی که به اختصار TNBC نیز نامیده می شود تست سلول های تومور برای سه گیرنده کلیدی استروژن، پروژسترون و HER2 منفی است. استروژن و پروژسترون هورمون های زنانه بوده و HER2 پروتئینی است که به رشد سلول ها کمک می کند.
چندین درمان موثر برای سرطان سینه که دارای این گیرنده ها هستند وجود دارد. اما درمان TNBC معمولا سخت تر است. زیرا به درمان های هورمونی یا درمان های هدفمند پاسخ نمی دهد.
TNBC نسبت به سایر انواع سرطان سینه تمایل به رشد و گسترش سریع تر داشته، میزان عود آن زیاد بوده و معمولاً نتیجه آن کمتر مطلوب است. حدود 10 تا 15 درصد منبع مطمئن همه سرطانهای سینه سرطان سه گانه منفی هستند.
واکسن سرطان سینه سه گانه منفی چیست؟
این واکسن آزمایشی در مراحل اولیه آزمایش با انسان است. هدف بلند مدت این امر، واکسینه کردن افراد سالمی است که در معرض خطر بالای ابتلا به TNBC هستند. اگر حامل برخی جهش های ژنی ارثی، به ویژه BRCA1 هستید، ممکن است در معرض خطر TNBC باشید. چنین واکسنی ممکن است برای کسانی که سابقه خانوادگی قوی سرطان سینه دارند نیز مفید واقع شود.
ابتلا به TNBC در همه افراد وجود دارد. اما اغلب احتمال بیشتری دارد که زنان آفریقایی یا اسپانیایی تبار را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین این نوع سرطان در زنان زیر 40 سال بیشتر دیده می شود.
در اکتبر 2021، Anixa Biosciences و کلینیک کلیولند شروع به تزریق دوز واکسن به بیماران را در فاز 1 آزمایشی اعلام کردند. کلینیک کلیولند مقدمات این مطالعه را در سال 2010 با مطالعات حیوانی (مدل های موشی) انجام داده بود. که این مطالعه نشان میدهد، واکسنی که آلفا-لاکتالبومین را هدف قرار می دهد، ممکن است پیشگیری ایمن و مؤثر برای سرطان سینه باشد.
طریقه عملکرد این واکسن چگونه است؟
این واکسن پروتئین شیری به نام آلفا-لاکتالبومین را هدف قرار می دهد. این پروتئین معمولا در بافت های افراد غیر شیرده یافت نمی شود. اما در بیشتر موارد TNBC رخ می دهد.
امید این است که این واکسن که واکسن سرطان سینه aLA نیز نام دارد، بسیار شبیه واکسن هایی است که بیماری های عفونی را درمان می کنند. یعنی سیستم ایمنی بدن را برای پاکسازی این نوع خاص از سرطان تحریک می کند.
پیشنهاد این واکسن این است که به سیستم ایمنی آموزش دهند تا سلول هایی را که آلفا-لاکتالبومین را بیان می کنند پاک کند. در تئوری، این اقدام از تشکیل تومورها جلوگیری می کند.
در کارآزمایی فاز 1 فعلی، هدف محققان تعیین حداکثر دوز قابل تحمل است. شرکت کنندگان 3 واکسن در دوزهای مختلف به فاصله 2 هفته دریافت خواهند کرد.
واکسن با چه چالش هایی روبروست؟
گروه مورد مطالعه در آزمایش فاز 1 کوچک است و تنها شامل 30 شرکت کننده خواهد بود که این افراد همه باید طی 3 سال گذشته درمان مرحله اولیه TNBC را تکمیل کنند و همه باید در حال حاضر عاری از تومور باشند. اما در معرض خطر بالای عود بیماری باشند.
پس از تعیین حداکثر دوز قابل تحمل، محققان خواهند دید که آیا میتوانند حداقل یکی از شرکتکنندگان را شناسایی کنند که پاسخ ایمونولوژیک ایجاد میکند یا خیر. اگر چنین است، آنها به طور متوالی دوزهای پایین تر را به شش شرکت کننده افزایش می دهند. محققان سپس پاسخ های ایمونولوژیک را ارزیابی خواهند کرد و در صورت عدم پاسخگویی، ثبت نام پایان می یابد.
اهداف مطالعه فاز 1 انسانی عبارتند از: حداکثر دوز قابل تحمل، هر گونه سمیت محدود کننده دوز و کمترین دوزی که باعث پاسخ ایمنی می شود.
با این حال، برای تعیین میزان کارکرد این واکسن در انسان و همچنین برای شناسایی نگرانی های بالقوه ایمنی یا اینکه چه عوارض جانبی کوتاه مدت و بلند مدتی ممکن است باشد، خیلی زود است.
بیان این نکته نیز حائز اهمیت است که این واکسن در مرحله آزمایشی است و هنوز نیاز به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) دارد و تا در دسترس بودن برای عموم مردم راه زیادی در پیش است.
مطالب مشابه:
ببخشید من اهل افغانستان هستم چند قبل دخترم به سرطان پستان مبتلا شد وبعد از معاینات پستان راست اش برداشته شد ایا چه مراحل بعدی را طی خواهد کرد اگر واکسین دوره ئی طبق نظر پزشک صورت گیرد چه علایم بالای مریض دارد ایا مو هایش از بین میرود یاخیر . با تشکر ازشما
با سلام و عرض ادب لطفا با پزشک متخصص مشورت بفرمایید.