سرطان در افراد زیر 50 سال
افزایش چشمگیر موارد ابتلا به سرطان در افراد زیر 50 سال
- محققان عوامل خطر افزایش موارد سرطان زودرس که شامل سرطان هایی هستند که قبل از 50 سالگی رخ می دهند را بررسی کردند.
- آنها دریافتند که عوامل سبک زندگی که از اوایل زندگی و جوانی شروع می شود احتمالاً بر خطر شروع زودرس سرطان تأثیر می گذارد.
سن تقریباً در تمام مطالعات اپیدمیولوژی سرطان استفاده میشود و یکی از عوامل خطر سرطان است که بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته است. سرطان را می توان یک بیماری مرتبط با افزایش سن در نظر گرفت. زیرا بروز بیشتر سرطان ها با افزایش سن افزایش می یابد. در واقع سن بزرگترین عامل خطر برای این بیماری است. بیش از 9 مورد از هر 10 سرطان در افراد 45 سال و بالاتر شناسایی می شود. سالمندان بالای 74 سال تقریباً 28 درصد از موارد جدید سرطان را تشکیل می دهند.
با این حال در سطح جهانی، تعداد موارد سرطان در بزرگسالان زیر 50 سال در دهه های اخیر افزایش پیدا کرده است. بنا به اظهارات میزان تشخیص آنقدر بالا رفته است که نمیتوان انجام غربالگری بهتر یا تشخیص زودهنگام را توضیح مناسبی برای آن دانست.
یافته ها
به گزارش محققان در Nature بروز چندین سرطان زودرس از جمله:
تومورهای سینه
روده بزرگ
مری
کلیه
کبد
لوزالمعده از سال 1990 در سراسر جهان افزایش یافته است.
از بررسی اطلاعات، تاثیری مشاهده شد که این تأثیر نشان میدهد که هر گروه متوالی از افرادی که در زمان های بعدی متولد میشوند – به عنوان مثال، یک دهه بعد – در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان در اواخر زندگی هستند که احتمالاً به دلیل عوامل خطری که در سنین پایین در معرض آنها قرار گرفتند، می باشد.
این خطر با تولد هر نسل در حال افزایش است. به عنوان مثال، افرادی که در سال 1960 متولد شده اند، قبل از 50 سالگی خطر ابتلا به سرطان را نسبت به متولدین 1950 تجربه کردند. ما پیش بینی می کنیم که این سطح خطر در نسل های متوالی به افزایش خود ادامه دهد.
برای این مطالعه، محققان ابتدا داده های مربوط به بروز جهانی 14 نوع سرطان مختلف را که در بین بزرگسالان زیر 50 سال بین سالهای 2000 تا 2012 شایع تر شده بود، بررسی کردند.
این سرطان ها شامل:
- سرطان پستان
- سرطان روده بزرگ
- سرطان آندومتر
- سرطان مری
- سرطان سر و گردن
- سرطان کلیه
- مولتیپل میلوما
- سرطان پانکراس
- سرطان پروستات
- سرطان معده
- سرطان تیروئید بوده است.
آنها مطالعات قبلی را در مورد عوامل خطر سرطان بررسی کردند تا ارزیابی کنند چه عواملی ممکن است در افزایش ابتلا به سرطان در بزرگسالان جوان تر و افراد میانسال نقش داشته باشند.
افزایش چشمگیر سرطان
روند واضحی در بررسی آنها ظاهر شد. اینکه تغییرات چشمگیر در سبک زندگی با افزایش شدید موارد سرطان در میان بزرگسالان زیر 50 سال همزمان شدند. محققان دریافتند که چندین عامل خطر قابل اصلاح در اوایل زندگی مانند آنچه مردم می خورند، میزان فعالیت بدنی، ورزش و حفظ وزن مناسب همه می توانند در خطر ابتلا به سرطان نقش داشته باشند.
سبک زندگی
عوامل سبک زندگی مانند چاقی، کم تحرکی و رژیم غذایی نامناسب با افزایش خطر ابتلا به سرطان های متعدد مرتبط هستند. احتمالاً این عوامل خطر ابتلا به سرطان را هم به طور مستقیم و هم غیر مستقیم افزایش می دهند. به عنوان مثال، آنها می توانند باعث افزایش التهاب و فرآیندهای تنظیمی سلولی را تحت تأثیر قرار دهند یا مختل کنند و در نتیجه مستقیماً خطر را افزایش دهند و حتی می توانند باعث سایر بیماری های مزمن شوند که به نوبه خود خطر سرطان را افزایش می دهند.
زمانی که تومورهای سرطانی پیشرفت کمتری دارند و مبارزه با آنها آسان تر است، نرخ غربالگری و تکنیک های بهبودی برای تشخیص و درمان بسیاری از سرطان ها افزایش پیدا میکند.
از طرفی محققان به این نتیجه رسیدند که عوامل خطر سرطان زودرس احتمالاً در صورت مواجه با عوامل محیطی در اوایل زندگی و دوران جوانی از اواسط قرن بیستم به بعد مرتبط است. آنها معتقدند که نرخ سرطان خیلی سریع رو به افزایش، و به طور کامل با پیشرفت های غربالگری تفسیر نمیشود.
افزایش سرطان در سنین پایین تر
توضیح احتمالی دیگر برای افزایش نرخ سرطان در سنین پایین تر این است که میکروبیوم (باکتری ها و میکروارگانیسم هایی که در روده ما زندگی می کنند) در طول زمان به گونه ای تغییر کرده است که رشد تومور را تحریک می کند.
بنا به اظهارات چندین عامل خطر برای میکروبیوم ناسالم مانند:
مصرف غذاهای چرب
مصرف الکل
نوشیدنی های شیرین
کم تحرکی
چاقی
دیابت نوع 2 از دهه 1950 بیشتر شده است.
لازم به ذکر است که از میان 14 نوع سرطانی که مورد مطالعه قرار گرفتند، هشت نوع سرطان مربوط به دستگاه گوارش بود که نشان می دهد رژیم غذایی مستقیماً بر ترکیب میکروبیوم تأثیر می گذارد و در نهایت این تغییرات می تواند بر خطر و نتایج بیماری تأثیر بگذارد.
نکته مهم
نکته حائز اهمیت این است که در این مطالعه اطلاعات کافی در مورد کودکان وجود نداشت تا به طور کامل ارزیابی کنند که کدام فرد شرایط خاص سبک زندگی در اوایل زندگی ممکن است بیشتر مسئول افزایش موارد ابتلا به سرطان در میان بزرگسالان زیر 50 سال باشد. از طرفی بدون انجام چنین مطالعاتی، تشخیص اینکه یک فرد مبتلا به سرطان در دهه های پیش یا در زمان کودکی با چه عواملی مواجه بوده، دشوار است.
امید درازمدت این است که بتوانیم به مردم آموزش دهیم تا در سال های اولیه زندگی سالم تری داشته باشند تا خطر ابتلا به سرطان های زودرس را کاهش دهیم.
چگونه خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم؟
پرهیز از رژیم های غذایی که سرشار از غذاهای چرب حیوانی، دسرها و گوشت قرمز زیاد است.
پرهیز از شکر
ورزش منظم
اجتناب از سیگار
اجتناب از الکل
مصرف غذاها و نوشیدنی های مغذی متعادل
واکسینه شدن در برابر میکروارگانیسم های سرطان زا مانند HPV و HBV
مطالب مشابه: