کهیر کولینرژیک
کهیر کولینرژیک وضعیتی است که باعث ایجاد بثورات پوستی می شود که به عنوان کهیر در افراد زمانی که بدن آنها بیش از حد گرم می شود و زمانی که عرق می کنند، ایجاد می کند. به طور معمول، بثورات به سرعت پس از افزایش دمای بدن ایجاد می شود.
در موارد عمده، این عارضه بهسرعت بهخودیخود بهبود مییابد و هیچ اثر ماندگاری ندارد. با این حال، برای برخی، کهیر کولینرژیک ممکن است بر توانایی آنها برای ورزش تأثیر منفی بگذارد. در موارد نادر، افراد مبتلا به کهیر کولینرژیک ممکن است واکنشهای شدید به گرما را تجربه کنند که باعث آنافیلاکسی (یک واکنش آلرژیک تهدید کننده زندگی) میشود.
به طورکلی هنگامی که پوست فرد به افزایش دمای بدن واکنش نشان می دهد، کهیرهای ریزی ایجاد می کند که با تکه های بزرگ احاطه شده اند. این بیماری کهیر کولینرژیک نامیده می شود که به آن آنژیوادم کولینرژیک یا پمپ های حرارتی نیز معروف است. یک فرد ممکن است به دلایل مختلف از جمله عرق کردن در حین ورزش یا تمرین، عصبی بودن یا افزایش دمای بدن، کهیر قرمز خارش دار روی پوست خود داشته باشد.
علائم کهیر کولینرژیک:
کهیر کولینرژیک خیلی سریع بعد از شروع تعریق یا افزایش دمای بدن افراد ایجاد می شود. علائم و نشانه های معمول راش شامل هر ترکیبی از موارد زیر است:
- Wheals (برجستگی های ریز و برجسته روی پوست)
- خارش
- قرمزی اطراف برجستگی ها
به طور معمول، این برآمدگی ها در شش دقیقه اول تمرین ایجاد می شوند. علائم ممکن است در 12 تا 25 دقیقه آینده بدتر شوند.
کهیرها اغلب ابتدا از قفسه سینه و گردن شروع می شوند. سپس می توانند به مناطق دیگر گسترش یابند.
علائم دیگر عبارتنداز:
- درد شکم
- اسهال
- حالت تهوع
- استفراغ
- ترشح بیش از حد بزاق
با این حال، کهیر کولینرژیک یک بیماری جدی نیست. بثورات ممکن است در عرض یک ساعت پس از ظهور خود به خود ناپدید شوند.
آنافیلاکسی ناشی از ورزش، یک نوع شدید کهیر کولینرژیک(CU) با واکنش آلرژیک شدیدتر به ورزش است. علائم این بیماری می تواند تهدید کننده زندگی باشد و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
علائم آنافیلاکسی عبارتند از:
- خس خس سینه
- مشکل در تنفس
- درد شکم
- سردرد
- حالت تهوع
زمان مزاجعه به پزشک:
اگر علائم شدید نیستند اما در سبک زندگی اختلال ایجاد می کنند، باید به پزشک مراجعه شود. پس از انجام یک ارزیابی ساده و بحث در مورد علائم با شما، پزشک تشخیص می دهد.
علل کهیر کولینرژیک چیست؟
کهیر کولینرژیک در هر زمانی ممکن است در صورت تعریق یا گرم شدن بیش از حد افراد ایجاد شود. رویدادها یا موقعیت های زیر می تواند باعث ایجاد کهیر کولینرژیک در افراد شود:
- ورزش
- حمام های آب گرم
- فشار
- بودن در یک اتاق گرم
- نشستن در سونا یا جکوزی
- قرار گرفتن در معرض هوای گرم
- تب دویدن
- عصبانی یا ناراحت بودن
- مصرف غذاهای تند
دانشمندان تصور میکنند که این شرایط دمای بدن را افزایش میدهد و باعث ترشح هیستامین میشود، ترکیبی که در پاسخ به آسیب آزاد میشود. در برخی افراد، محرک های هیستامین منجر به ایجاد کهیر کولینرژیک می شود.
چه کسانی در معرض خطر کهیر کولینرژیک هستند؟
هر فردی ممکن است به کهیر کولینرژیک مبتلا شود، اما مردان آسیب پذیرترین آنها هستند. به طور معمول، این وضعیت در حدود سن 16 سالگی شروع می شود و می تواند تا سن 30 سالگی ادامه یابد. افراد در صورت تجربه اشکال دیگر کهیر یا تجربه بیماری پوستی دیگر ممکن است آسیب پذیرتر باشند.
عوارض احتمالی:
بیماران مبتلا به کهیر کولینرژیک نیز ممکن است در سایر نقاط بدن واکنش های شدیدی ایجاد کنند. این شامل:
- سردرد
- حالت تهوع
- اسهال
- مشکل در تنفس
- تپش قلب
- گرفتگی معده
با این حال، همچنین شناخته شده است که باعث آنافیلاکسی می شود، یک واکنش آلرژیک تهدید کننده زندگی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
گزینه های درمانی:
پزشک ممکن است یک برنامه درمانی متناسب با نیازهای فردی را توصیه کند. هنگامی که علائم خفیف هستند، تنها تغییرات ساده در شیوه زندگی می تواند کافی باشد. با این حال، اگر افراد ورزشکار هستند یا اگر بیمار در زندگی روزمره خود درگیر فعالیت های فیزیکی یا شدید باشد، رعایت تغییرات سبک زندگی ممکن است دشوار باشد. دارو برای برخی از بیماران می تواند گزینه بهتری باشد.
موارد زیر گزینه های درمانی هستند:
- اجتناب از محرکها: سادهترین راه برای مدیریت این وضعیت، اصلاح برنامه تمرینی بیمار و اجتناب از موقعیتهایی است که دمای بدن را افزایش میدهد. پزشک میتواند روشهایی را به مردم توصیه کند تا به بهترین نحو به این امر دست یابند. باتوجه به نیاز آنها، درمان می تواند شامل محدود کردن ورزش در فضای باز در طول تابستان و یادگیری استراتژی هایی برای مدیریت استرس و اضطراب باشد.
- داروها: آنتی هیستامین ها اولین داروهایی هستند که پزشک ممکن است برای پیشگیری و درمان کهیر کولینرژیک توصیه کند. سایر داروها عبارتند از: آگونیست های H1 یا داروهای آنتی کولینرژیک.
پزشکان ممکن است برای کنترل میزان تعریق دارو تجویز کنند. برای درمان این عارضه ممکن است از بتابلوکرها، سرکوبگرهای ایمنی یا حتی اشعه ماوراء بنفش استفاده شود. هنگامی که افراد آنافیلاکسی ناشی از ورزش را تجربه می کنند.
پیشگیری:
اجتناب از محرک هایی مانند: ورزش هایی که منجر به تعریق بیش از حد یا افزایش دمای بدن می شود، ساده ترین راه برای جلوگیری از کهیر کولینرژیک است. به طور مشابه، بیمار همچنین می تواند از موقعیت ها یا فعالیت هایی که دمای بدن او را افزایش می دهد، به خصوص در ماه های تابستان اجتناب کند.
به طورکلی
علائم کهیر کولینرژیک معمولاً در عرض چند ساعت ناپدید می شوند. اگر علائم مکرر باشد، افراد باید در مورد اقدامات پیشگیرانه برای به حداقل رساندن دوره های بعدی با پزشک صحبت کنند. اگر این بیماری باعث خس خس سینه، مشکل در تنفس یا سایر علائم شدید شود، بیمار باید همیشه به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشد.
آیا کهیر کولینرژیک باعث نگرانی است؟
کهیر کولینرژیک نوعی کهیر است که با افزایش دمای بدن ایجاد می شود. معمولاً وقتی افراد ورزش می کنند یا عرق می کنند ایجاد می شود. بیشتر اوقات، این وضعیت در عرض چند ساعت ظاهر می شود و خود به خود ناپدید می شود. در موارد شدید، کهیر کولینرژیک ممکن است با آنافیلاکسی ناشی از ورزش همراه باشد.
تشخیص:
پزشک ممکن است آزمایش های خاصی را برای تایید تشخیص کهیر کولینرژیک انجام دهد. این تست ها ممکن است شامل چالش ورزش، تست گرم شدن غیر فعال و تست چالش پوستی متاکولین باشد.
آیا علائم دیگری وجود دارد که با کهیر ارتباطی نداشته باشد؟
بیمار مبتلا به کهیر کولینرژیک ممکن است علائم دیگری را نیز تجربه کند. آنها به شرح زیر است:
- درد شکم
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- ترشح بیش از حد بزاق
مطالب مشابه:
آلرژی به پروتئین شیرگاو در نوزادان
کهیر در دوران بارداری
آلرژی غذایی و اگزما در نوزادان
درماتیت اتوپیک (اگزما)
آلرژی غذایی درکودکان
منبع: healthlibrary.askapollo