بارداری کریپتیک
حاملگی مرموز یا بارداری کریپتیک، زمانی است که یک زن نمی داند باردار است. شاید روشهای آزمایش مرسوم در تشخیص بارداری شکست خورده باشد یا فرد متوجه نشود که علائم اولیه بارداری را تجربه میکند.این نوع بارداری به عنوان حاملگی پنهان نیز شناخته می شود.
برخی زنان، زمانی متوجه می شوند باردار هستند که بین هفته چهارم تا دوازدهم بارداری هستند. نتیجه مثبت در تست بارداری می تواند بارداری را تایید کند.
با یک حاملگی مرموز، هیچ چیز باعث نمی شود که فرد باور کند که باردار است. این می تواند به این دلیل باشد که آنها علائم بارداری را ندارند یا علائم بارداری را به عنوان ویروس اشتباه می گیرند یا نتیجه آزمایش بارداری آنها اشتباه بوده است. تحقیقات تخمین میزند که از هر 475 بارداری، 1 مورد ممکن است تا زمانی که حدود 20 هفته باردار شود، ناشناخته یا نادیده گرفته شود.
علائم بارداری کریپتیک:
علائم بارداری کریپتیک یا مرموز مانند حاملگی معمولی است. تفاوت این است که او این علائم را به عنوان مرتبط با بارداری تشخیص نمی دهد.
عدم پریود: پریود نشدن از اولین علائم این بارداری است. حدود 30 درصد از زنان قاعدگی نامنظم دارند و برای برخی نامنظمی تا حدی است که فقط چند بار در سال پریود می شوند. بنابراین غیرعادی نیست که او برای یک یا دو ماه پریود نشود.
علائم بارداری کم یا بدون علائم: رد کردن علائم بارداری مانند: حالت تهوع، گرفتگی عضلات، کمردرد آسان است، به خصوص اگر او هرگز باردار نشده باشد. او ممکن است این علائم را به بیماری یا تغییر در رژیم غذایی یا سبک زندگی خود نسبت دهد.
لکه بینی متناوب: برخی از زنان ممکن است در طول بارداری گاه به گاه لکه بینی داشته باشند که ممکن است با یک دوره سبک اشتباه گرفته شود.
تست بارداری نادرست: اکثر تست های بارداری قابل اعتماد هستند، اما استفاده صحیح از آنها ضروری است. مانند آزمایش با ادرار اول صبح تا آزمایش بتواند هورمون hCG را تشخیص دهد. انجمن بارداری آمریکا توصیه می کند تا 7 روز پس از قاعدگی از دست رفته برای آزمایش صبر کنید.
بزرگ شدن شکم: اگر فرد اضافه وزن داشته باشد، ممکن است متوجه تورم شکم نشود یا فکر نکند که افزایش وزن او چیزی غیرعادی است.
حرکت کودک: موقعیت کودک ممکن است گاهی اوقات احساس حرکت او را سخت کند. اگر جفت در جلوی رحم باشد، ممکن است احساس حرکات بیشتر طول بکشد و تشخیص آنها دشوارتر باشد.
برخی از علائم رایج دیگر که نباید نادیده گرفته شوند، عبارتند از:
- سینه های دردناک یا متورم
- لکه بینی
- حالت تهوع یا استفراغ
- خستگی
- نفخ
- گرفتگی
- یبوست
- تکرر ادرار
- تراکم، شلوغی
- بیزاری یا هوس غذایی ناگهانی
کسانی که ممکن است حاملگی مرموز داشته باشند:
زنانی که به تازگی زایمان کرده اند: حتی اگر او به تازگی بچه دار شده باشد، ممکن است تخمک گذاری زودتر از آنچه انتظار داشت دوباره شروع شود. او احتمالاً هنوز انتظار قاعدگی خود را ندارد، بنابراین ممکن است تصور کند که افزایش وزن یا تورم شکم مربوط به بارداری قبلی است.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS): اگر برای فرد PCOS یا ناباروری تشخیص داده شده باشد، ممکن است به بارداری فکر نکند.
استفاده از کنترل بارداری: کنترل بارداری همیشه بیخطر نیست. حتی در صورت استفاده صحیح، امکان باردار شدن وجود دارد. کسانی که از کنترل بارداری استفاده میکنند ممکن است تصور کنند که ایمن هستند و علائم بارداری را نادیده می گیرند.
قبل از یائسگی زنان: در اواخر دهه 30 یا اوایل 40 سالگی ممکن است، علائم بارداری را با یائسگی زودرس اشتباه بگیرند. همچنین ممکن است این افراد فکر کنند که به دلیل سنشان شانس بارداری در آنها کمتر است.
عوارض بارداری کریپتیک:
انجام معاینات منظم و مراقبتهای دوران بارداری خوب به زنان و نوزادان آنها کمک می کند تا سالم باشند. اما اگر نمی دانید باردار هستید، احتمالاً مراقبت های بهداشتی مورد نیاز خود و کودکتان را دریافت نخواهید کرد. این امر هر دو مادر و جنین را در معرض خطر بیشتری برای مشکلات بالقوه جدی قرار می دهد.
- بدون مراقبت های دوران بارداری وقتی زنی متوجه بارداری خود نمی شود، مراقبت های پزشکی، تغذیه و حمایت لازم برای بارداری سالم را دریافت نمی کند.
- مدیریت شرایط پزشکی در این شرایط فرد آزمایشها و بررسیهای پزشکی را دریافت نمیکند که بتواند از مشکلات سلامت مادر مانند: دیابت بارداری، پره اکلامپسی یا شرایط ژنتیکی که میتواند بر جنین تأثیر بگذارد، پیشگیری یا مدیریت کند.
- تعدیل سبک زندگی، او نمی داند که باید از اعمال مضر مانند: مصرف الکل یا تنباکو اجتناب کند. او توصیه های پزشکی در مورد داروها و مکمل های ایمن ندارد.
- تحقیقات نشان میدهد نوزادانی که از حاملگی مرموز به دنیا میآیند ممکن است بیشتر دچار کمبود وزن و نارس به دنیا بیایند.
- اگر حاملگی مرموز تا زمان تولد طول بکشد، ممکن است زن متوجه نشود که در زمان شروع زایمان در حال زایمان است و ممکن است مجبور شود نوزاد را بدون هیچ کمکی به دنیا بیاورد.
مانند بسیاری از نوزادانی که مادرانشان به مراقبتهای دوران بارداری دسترسی نداشتند، آنهایی که از حاملگیهای مرموز به دنیا میآیند به احتمال زیاد نارس، کم وزن یا به طور کلی برای سن حاملگی خود کوچک هستند. درحاملگیهای مرموز خطر مردهزایی، مرگ نوزاد و غفلت نوزادان افزایش میابد.
درمان بارداری مرموز:
درمان حاملگی مرموز بستگی به زمانی دارد که متوجه بارداری خود شوند. اگر هنوز چند ماه با زایمان فاصله باشد، پزشک سعی می کند مراقبت های دوران بارداری را به فرد اطلاع دهد. که می تواند شامل موارد زیر باشد:
- آزمایش خون و ادرار.
- سونوگرافی.
- اندازه گیری ارتفاع فوندال یا رحم
- یک معاینه فیزیکی
- مشاوره تغذیه و سبک زندگی.
به طورکلی ندانستن باردار بودن یک وضعیت واقعی است. در یک حاملگی مرموز، یک فرد ممکن است چندین ماه یا کل بارداری را بدون اینکه بداند باردار است، پشت سر بگذارد. بهترین کاری که می توان در صورت فعال بودن جنسی انجام داد این است که ازعلائم بارداری آگاهی داشته و اگر مشکوک به بارداری بود از یک پزشک تجویز تست بارداری گرفته شود. دریافت منظم مراقبت های دوران بارداری برای سلامت و ایمنی جنین مهم است.
مطالب مشابه:
اثرات آلودگی هوا بر بارداری
ویتامین های لازم دوران بارداری
بارداری بعد از 30 سالگی
راه های افزایش شانس بارداری
قرص ضدبارداری برای مردان
منابع: my.clevelandclinic, webmd,americanpregnancy