اثرات گوشدادن به موسیقی در دوران بارداری
گوشدادن به موسیقی آرامشبخش در دوران بارداری، علائم اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد، سطح کورتیزول را پایین میآورد و سطح اکسیتوسین را افزایش میدهد، کیفیت خواب را در زنانی که خواب آشفته دارند بهبود میبخشد، دلبستگی مادر به جنین را تقویت میکند.
به طورکلی موسیقی درمانی میتواند یکی از تکنیکهای عالی آرامشبخش باشد و شما را شاد کند.
اثرات گوشدادن به موسیقی در دوران بارداری :
- قرارگرفتن در معرض موسیقی در رحم، رشد ذهنی، رفتاری و عاطفی جنین را افزایش میدهد.
- گوشدادن به موسیقی در دوران بارداری پیوندی بین مادر و نوزاد ایجاد میکند و تأثیر مثبتی بر رشد دارد.
- موسیقی رفلکسها، حواس شنوایی و شخصیت کلی کودک را بهبود میبخشد.
ارتباط موسیقی و بارداری:
در حالی که کودک شما در رحم شماست، اتفاقات زیادی در درون او رخ میدهد تا از رشد و تکامل کلی او پشتیبانی کند. تمام تجربیاتی که کودک متولد نشده شما اکنون از سر خواهد گذراند، آینده او را در دنیای بیرون شکل خواهد داد.
متخصصان پزشکی مطالعات مختلفی را بر روی زنان باردار انجام دادهاند تا اثرات موسیقی بر جنین را بررسی کنند. طبق نتایج، نوزادانی که در رحم در معرض موسیقی قرار گرفتهاند، در مقایسه با نوزادانی که در رحم در معرض هیچ موسیقی قرار نگرفتهاند، بهبود قابل توجهی در رشد کلی ذهنی، شناختی، رفتاری، حسی، روانی و عاطفی خود نشان دادهاند.
فواید گوشدادن به موسیقی در دوران بارداری چیست؟
در دوران بارداری، گوشدادن به موسیقی نه تنها تأثیر آرامشبخش و نشاطآوری بر شما خواهد داشت، بلکه تأثیر مثبتی بر جنین شما نیز خواهد داشت. ارتعاشات مثبتی که از گوشدادن به موسیقی دریافت میکنید، تحریک دوران بارداری ایجاد میکند که به شما کمک میکند تا با جنین خود پیوند برقرار کنید. این امر به شما امکان میدهد سطح استرس و اضطراب خود را کاهش دهید و همچنین هرگونه استرسی را که جنین شما ممکن است در رحم احساس کند، کاهش دهید. به طور کلی، مطالعات نشان دادهاند که گوشدادن به موسیقی لذتبخش تأثیر مطلوبی دارد که میتواند به عنوان محرکی برای بهبود عملکرد شناختی عمل کند. این نشان میدهد که اثر موتزارت ناشی از تعامل پیچیده بین موسیقی، برانگیختگی و عملکرد مغزی است.
در اینجا برخی از تأثیراتی که گوشدادن به موسیقی میتواند بر جنین شما داشته باشد، بیان شدهاست.
-
رفلکسهای جنین شما را بهبود میبخشد:
وقتی در دوران بارداری به موسیقی گوش میدهید، جنین شما قادر به شنیدن ارتعاشات خواهد بود و شروع به واکنش به آن میکند. جنین شما همچنین ممکن است سعی کند با ضربانهای ارتعاش و تحریک صوتی مربوطه هماهنگ حرکت کند. این ممکن است رفلکسها و واکنشهای جنین شما و همچنین حرکت کلی آن را بهبود بخشد.
-
حواس شنوایی جنین را بهبود میبخشد:
همانطور که با هدفون به موسیقی گوش میدهید، تمرکز، حواس شنوایی و مهارتهای جنین شما را به طور قابل توجهی افزایش میدهد. جنین شما ممکن است در این مرحله نتواند موسیقی را درک کند و آنچه به جنین شما میرسد به احتمال زیاد ارتعاشات امواج صوتی است. با این حال، جنین همچنان سعی میکند روی صداها تمرکز کند و انجام این کار تحریک ذهنی او را بهتر میکند.
-
پس از تولد به عنوان یک لالایی آرامشبخش عمل خواهد کرد:
بسیاری از محققان معتقدند که جنین شما قادر خواهد بود موسیقی و صداهایی را که در دوران بارداری به آنها گوش دادهاید به خاطر بسپارد. اگر در دوران بارداری به آهنگها و لالاییهای آرامشبخش خاصی گوش دهید، احتمال زیادی وجود دارد که نوزاد شما حتی پس از تولد آنها را به خاطر بسپارد. این بدان معناست که میتوانید از همان موسیقی برای آرام کردن نوزاد خود پس از تولد استفاده کنید. نوزاد شما قادر به تشخیص صداها خواهد بود و این به آرامش و تسکین فوری او کمک میکند. این امر پیوند والدین و فرزند را بهبود میبخشد.
با پیشرفت بارداری و تکامل حس شنوایی، جنین حتی به تحریک موسیقی با شدت پایین نیز واکنش نشان میدهد. همچنین، ضربان قلب جنین وقتی مادر به موسیقی تند گوش میدهد افزایش مییابد و در پاسخ به موسیقی آرام و ملایم کاهش مییابد.
-
شخصیت کلی کودک شما را شکل میدهد:
نوع موسیقی که در دوران بارداری به آن گوش میدهید میتواند بر شخصیت کلی کودک تأثیر بگذارد. اگر به صداهای آرامشبخش و موسیقی ملایم گوش دهید، کودک شما میتواند شخصیتی آرام داشته باشد. از سوی دیگر، اگر به موسیقی بلند و گوشخراش گوش دهید، میتواند منجر به شخصیتی پرخاشگر و مضطرب در کودک شما شود. با این حال، هیچ مطالعه یا تحقیق پزشکی برای تأیید این موضوع وجود ندارد، زیرا متخصصان هنوز در حال کار بر روی این موضوع هستند.
چقدر باید به جنین خود موسیقی گوش دهید؟
مانند هر کاری که در دوران بارداری انجام میدهید، زیادهروی در بخش موسیقی نیز ایده خوبی نیست. اگر میخواهید در طول روز موسیقی را در پسزمینه پخش کنید، مطمئناً میتوانید این کار را با بلندگو با سطح صدای معمولی انجام دهید.
اگر قصد دارید با هدفون به موسیقی گوش دهید یا میخواهید هدفون را مستقیماً روی شکم خود قرار دهید، مطمئن شوید که این کار را بیش از چند ساعت در روز انجام نمیدهید و آن را به بخشهای کوچکتر تقسیم میکنید. این کار تضمین میکند که جنین شما به جای واکنش مداوم به ریتمها و ضربآهنگها، مدتی استراحت کند.
از طریق قرارگرفتن مداوم جنین در معرض موسیقی بلند، ممکن است ناخودآگاه الگوی خواب طبیعی کودک خود را مختل کنید. مهم است که کودک شما در رحم مادر خوب بخوابد، زیرا بسیاری از رشدهای ذهنی، جسمی، روانی و سایر موارد در خواب در او ایجاد میشود.
آیا در دوران بارداری فقط باید به موسیقی ملایم گوش دهید؟
علاقهی شما به موسیقی تا حد زیادی به شخصیت، خلق و خو و احساسات فعلیتان بستگی دارد. بنابراین درست نیست که بگوییم در دوران بارداری فقط باید به نوع خاصی از موسیقی گوش دهید.
علاوه بر گوشدادن به صداها و موسیقیهای ملایم و آرامشبخش، میتوانید به آهنگهای پاپ مورد علاقهتان نیز گوش دهید. ضرب آهنگهای موسیقی پاپ ریتم و الگوی خاصی دارند که جنین شما به راحتی میتواند آنها را تشخیص داده و به خاطر بسپارد.
به یاد داشته باشید که نحوهی تنفس جنین در رحم شما نیز با توجه به صداها و ضرب آهنگهایی که میشنود تغییر میکند. این بدان معناست که اگر به موسیقی بسیار بلند یا گوشخراش، مانند موسیقی هارد راک یا موسیقی بسیار بلند گوش میدهید، میتواند تأثیر نامطلوبی بر جنین شما داشته باشد. اگر برای مدت کوتاهی به چنین موسیقی گوش میدهید، اشکالی ندارد، اما نه برای مدت طولانیتر، زیرا ضرب آهنگها و ریتمهای دائماً در حال تغییر چنین موسیقیهایی در واقع میتوانند باعث ایجاد استرس در جنین شما شوند.
با این حال، هدف اصلی در اینجا باید ایجاد ارتباط عاطفی با جنین شما باشد و نه تلاش برای تبدیل کردن نوزاد به یک نابغه موسیقی کلاسیک، حتی قبل از تولد.
آیا گوشدادن به موسیقی واقعاً جنین شما را باهوشتر میکند؟
نظر در مورد اینکه آیا گوشدادن به موسیقی جنین شما را باهوشتر میکند یا خیر، هنوز مورد بحث زیادی است. در حالی که یک گروه معتقدند که قراردادن جنین در معرض موسیقی در رحم قطعاً سطح هوش او را افزایش میدهد، گروه دیگر احساس میکنند که هیچ حقیقت واقعی در پشت این موضوع وجود ندارد. همچنین این باور گسترده وجود دارد که اگر جنین خود را در رحم در معرض موسیقی قرار دهید، او را در ریاضی باهوشتر میکند. هیچ مطالعه پزشکی برای تأیید این ادعا وجود ندارد و مطالعات موجود همگی روی کودکان بزرگتر انجام شدهاند و نه روی نوزادان متولد نشده.
به عنوان مثال، مطالعات پزشکی وجود دارد که نشان میدهد اگر فرزندتان را در معرض درس پیانو قرار دهید، به بهبود مهارتهای استدلال فضایی کمک میکند. با این حال، این مطالعات همچنین روی کودکان سه و چهار ساله انجام شدهاست و نه روی نوزادان متولد نشده. با ادامه همین منطق، برخی افراد معتقدند که قراردادن جنین در معرض صداهای پیانو میتواند اثرات مشابهی بر روی آنها داشته باشد.
چگونه بفهمیم صدای موسیقی خیلی بلند است؟
قراردادن جنین در معرض موسیقی با صدای بسیار بلند خطرناک است زیرا میتواند منجر به زایمان زودرس و سایر پیامدهای نامطلوب نوزادی شود. همچنین میتواند باعث برخی عوارض دیگر برای سلامتی مانند وزن کم در زمان تولد یا مشکلات شنوایی یا ازدستدادن شنوایی با فرکانس بالا در زمان تولد شود.
اگرچه ممکن است ترسناک به نظر برسد، پزشکان فقط در صورتی که به طور منظم به موسیقی با صدای بسیار بلند گوش دهید یا دائماً در محیطی باشید که صداهای بسیار بلندی وجود دارد، هشدار میدهند. قراردادن جنین در معرض صداهای بلند یا موسیقی در چند نوبت، مانند یک بازدید نادر از یک کنسرت راک، تأثیر مشابهی با قرارگرفتن طولانی مدت در معرض صداهای بلند در دوران بارداری نخواهد داشت.
در اینجا برخی از سطوح صدایی که باید در نظرداشته باشید، بیان شدهاست.
هنگام گوشدادن به موسیقی با پخش کننده خود، مطمئن شوید که میزان صدا از 65 دسی بل بالاتر نباشد.
اگر احساس میکنید که قرار است برای مدت طولانی به موسیقی گوش دهید، میزان صدا را در 50 دسی بل یا کمتر نگه دارید.
چه زمانی باید برای جنین داخل رحم موسیقی پخش کنم؟
نوزادان ممکن است از هفته ۱۶ تا ۱۸ رشد جنینی شروع به شنیدن کنند و ممکن است تا هفته ۲۴ شروع به واکنش نشاندادن. آنها تا سه ماهه سوم قادر به شنیدن موسیقی خواهند بود. بنابراین میتوانید در اوایل دوره بارداری برای نوزاد خود موسیقی پخش کنید.
آیا پخش موسیقی برای جنین در رحم، میتواند رشد زبانی او را افزایش دهد؟
بله، پخش موسیقی برای جنین در رحم میتواند به طور بالقوه رشد زبانی او را افزایش دهد، زیرا موسیقی زمینههای مختلف رشد کودک، از جمله کسب زبان و مهارتهای خواندن را که برای آمادگی برای مدرسه بسیار مهم هستند، تحریک میکند.
به طورکلی
موسیقی به شما کمک میکند تا آرامش پیدا کنید و احساس مثبتی داشته باشید. استرس یا اضطراب مادر ممکن است تأثیر نامطلوبی بر بارداری در حال رشد داشته باشد. موسیقی میتواند به شما در کاهش استرس کمک کند و بنابراین بارداری سالمتری داشته باشید. تحقیقات قبلاً اثرات مثبت موسیقی بر رشد جسمی و روانی و شناختی جنین را اثبات کرده است. اما بهتر است از موسیقی بیش از حد یا بسیار بلند خودداری کنید. گوشدادن به موسیقی آرامشبخش در دوران بارداری میتواند به شما کمک کند تا به راحتی با کودک خود ارتباط برقرار کنید.
مطالب مشابه:
ارتباط افسردگی بارداری با مسائل رفتاری کودک
رشد شناختی و شیردهی
اثرات کافئین در دوران بارداری
اثرات دیابت بارداری بر جنین
مصرف مواد مخدر و بارداری
منبع: momjunction