غش کردن در کودکان
کم آبی بدن شایعترین علت غش کردن در کودکان است. وقتی بدن به اندازه کافی مایعات دریافت نمیکند، فشار خون میتواند کاهش یابد که میتواند باعث جریان خون ناکافی به مغز شود. در بسیاری از موارد، به عنوان اولین قدم، متخصصان اطفال توصیه میکنند که کودکانی که غش کردهاند، مایعات بیشتری بنوشند.
غش کردن در کودکان به چه شکل است؟
غش در کودکان به این معنی است که کودک هنگام راه رفتن به طور منظم زمین می خورد. این می تواند برای کودک بسیار محدود کننده باشد، زیرا توانایی او را برای مستقل تر شدن کاهش می دهد، زیرا کودک به نظارت مداوم نیاز خواهد داشت. همچنین خطر آسیب دیدگی کودک ناشی از زمین خوردن های مکرر وجود دارد.
پس از غش کردن کودک، والدین به طور قابل درکی نگران می شوند. برخی نگران هستند که فرزندشان مشکل قلبی داشته باشد که می تواند منجر به مرگ ناگهانی شود. این بسیار بعید است. بیشتر کودکانی که غش می کنند مشکلات قلبی زمینه ای ندارند. با این حال، غش کردن را نادیده نگیرید. مهم است که اگر فرزندتان حتی یک بار هم غش کرد به پزشک مراجعه کنید.
غش کردن:
به طور کلی غش کردن به این معنی است که برای مدت کوتاهی بیهوش شوید و این اتفاق معمولاً نشانه موضوع جدی نیست، اما اگر اتفاق افتاد باید به پزشک عمومی مراجعه کنید.
غش کردن از دست دادن هوشیاری کوتاه مدت است. این اتفاق به دلیل افت ناگهانی جریان خون به مغز رخ می دهد. یک دوره غش معمولاً چند ثانیه یا چند دقیقه طول می کشد. سپس، از خواب بیدار می شوید و به حالت عادی باز می گردید.
همچنین سنکوپ اصطلاح پزشکی برای غش کردن است. وقتی مغز فشار خون کافی دریافت نمی کند، فرد غش می کند.
اگر مغز فشار خون کافی نداشته باشد، بدن بلافاصله هر کاری که بتواند برای رساندن خون بیشتر (که اکسیژن را حمل می کند) به مغز انجام می دهد. وقتی فردی غش می کند، معمولاً می افتد و یا دراز می کشد، وقتی فرد دراز کشیدهاست، رسیدن خون به مغز آسانتر است. وقتی فرد ایستادهاست، خون باید برخلاف جاذبه از قلب به مغز برسد.
آیا مراحل مختلف شدت غش وجود دارد؟
علائمی که نشان می دهد در شرف غش کردن هستید، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سرد و مرطوب شدن پوست
- احساس سرگیجه
- احساس سبکی در سر
- احساس گرما و تعریق ناگهانی
- احساس تهوع
- احساس استرس یا اضطراب
- احساس ضعف
- تاری دید
- احساس گرما یا سرما
- متوجه شوید که ضربان قلب خیلی سریع (یا خیلی کند) می شود.
- رنگ پریده شود.
علاوه بر این، ممکن است:
- زمین بخورید.
- سردرد بگیرید.
- تغییرات بینایی داشته باشید (سفید شدن دید، تاریک شدن دید یا دیدن ستاره ها بعد از تاری یا تونلی شدن دید).
- صدای زنگ در گوش بشنوید.
- کنترل عضلات خود را از دست بدهید.
در نهایت، فرد هوشیاری خود را از دست می دهد (غش می کند) و ممکن است زمین بخورد.
همچنین برای چند ساعت پس از غش کردن، ممکن است احساس خستگی یا ناخوشی داشته باشید.
علل غش کردن:
در اکثر موارد، غش کردن نشانه یک بیماری خطرناک نیست. غش کردن در نوجوانان تا حدودی شایع است. با این حال، نباید نادیده گرفته شود.
کم آبی شایع ترین علت غش کردن در کودکان است. وقتی بدن مایعات کافی دریافت نمی کند، فشار خون می تواند کاهش یابد، که می تواند باعث جریان خون ناکافی به مغز شود. در بسیاری از موارد، به عنوان اولین قدم، متخصصان اطفال توصیه می کنند که کودکانی که غش کرده اند به سادگی مایعات بیشتری بنوشند. آنها همچنین ممکن است افزایش مصرف نمک، حذف نکردن وعدههای غذایی و حذف کافئین را توصیه کنند. اغلب این کار مشکل را درمان می کند.
ترس، درد، اتاق های شلوغ یا گرم، دیدن خون یا دوش آب گرم نیز می تواند باعث غش کردن شود، همچنین برخی داروها و مواد مخدر غیرقانونی نیز می توانند علت این حالت شوند.
همچنین بیماری های جدی وجود دارند، که می توانند باعث غش کردن شوند. آنها شامل کم خونی (آهن ناکافی در خون)، لخته شدن خون و نقص های قلبی یا مشکلات قلبی مانند:
- آریتمی: سیگنال های الکتریکی غیرطبیعی که ضربان قلب را کنترل می کنند (به عنوان مثال، سندرم QT طولانی)
- ناهنجاری های ساختاری در قلب: مشکلات مربوط به دریچه ها، حفره ها یا رگ های قلب (به عنوان مثال، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یا تنگی آئورت)
تست و تشخیص:
اگر فرزند شما برای نقص قلبی تحت درمان بوده است و غش می کند، باید فوراً با متخصص اطفال یا متخصص قلب کودکان تماس بگیرید.
اگر فرزند شما سالم است و یک بار غش می کند، با متخصص اطفال خود وقت بگیرید. دقیقاً آنچه اتفاق افتادهاست را توضیح دهید. اگر فرزندتان علائم دیگری دارد که ممکن است نشان دهنده مشکل قلبی باشد و اگر سابقه خانوادگی ناهنجاری های قلبی شناخته شده یا مرگ ناگهانی قبل از 50 سالگی (از جمله سندرم مرگ ناگهانی نوزاد) وجود دارد، به متخصص اطفال خود بگویید.
اگر فرزندتان دوباره غش کرد، دوباره با متخصص اطفال خود تماس بگیرید. ممکن است ارزیابی جامع تری لازم باشد. همیشه نمی توان فهمید که چرا کودک غش می کند. با این حال، پزشکان می توانند برخی از بیماری های جدی را که ممکن است باعث غش شوند، بررسی کنند.
متخصص اطفال همچنین ممکن است شما را به یک متخصص قلب کودکان، ارجاع دهد. متخصص قلب کودکان به صدای قلب فرزند شما گوش می دهد و سؤالاتی در مورد شرایطی که منجر به غش شدهاست، سابقه پزشکی فرزندتان و سابقه پزشکی خانواده شما می پرسد. پزشک ممکن است الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG)، که ثبت فعالیت الکتریکی قلب فرزند شما است، را برای تعیین اینکه آیا مشکل قلبی باعث غش شدهاست یا خیر، تجویز کند.
متخصص قلب ممکن است آزمایشهای دیگری مانند: تست استرس ورزش، مانیتور ترانستلفونیک یا هولتر مانیتور را تجویز کند.
درمان:
اگر دوره های غش فرزند شما ناشی از مشکل قلبی باشد، ممکن است داروها، ضربان سازها یا دفیبریلاتورهای کاشتی مورد نیاز باشد. به ندرت، درمان با کاتتریزاسیون یا جراحی ممکن است لازم باشد.
فیزیوتراپی چگونه می تواند به کودکانی که زمین می خورند کمک کند؟
فیزیوتراپی می تواند به بهبود تعادل و مشکلات حرکتی و کاهش تعداد دفعات زمین خوردن کودک کمک کند. درمان های فیزیوتراپی برای افتادن کودکان شامل موارد زیر است:
- تمرینات حس عمقی
- تمرین تدریجی راه رفتن
- تمرینات تقویت عضلات پا
- تمرینات تعادلی
به طور کلی…
افتادن کودکان می تواند در نتیجه چندین مشکل مختلف رخ دهد. این مشکلات می تواند شامل مشکلات حس عمقی، حرکتی و بینایی باشد. این می تواند رشد مهارت های راه رفتن و استقلال را برای کودک دشوار کند. علائم دیگری نیز وجود دارد که کودک ممکن است هنگام راه رفتن نشان دهد. هدف اصلی فیزیوتراپی تمرینات تعادلی و تمرین تدریجی راه رفتن است.
مطالب مشابه:
عفونت گوش در کودکان
HIV در کودکان
ایست قلبی ناگهانی در جوانان
فشار خون ریوی در نوزادان
بیماری قلبی دوران کودکی
منابع: my.clevelandclinic, nhs, chop