تاثیر مواد غذایی بر قاعدگی
یک بررسی تحقیقاتی جدید روی دختران نوجوان نشان می دهد که بعضی از غذاهای رایج ممکن است دردهای قاعدگی را بدتر کنند. در حالی که غذاهای ضد التهابی ممکن است آن را کاهش دهند. مسکن ها و ضدالتهاب ها می توانند این درد را تسکین دهند. اما استفاده طولانی مدت از آنها توصیه نمی شود و برای همه موثر نیست. یک بررسی جدید از مطالعات روی دختران نوجوان نشان می دهد که یک رژیم غذایی ضد التهابی ممکن است دردهای قاعدگی را تسکین بدهد.
غذاهایی که درد قاعدگی را تشدید میکند؟
گوشت
روغن
قند
نمک
قهوه، دردهای قاعدگی را تشدید می کنند.
در حالی که غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 ضد التهاب هستند و ممکن است آن را کاهش دهند.
کسانی که می خواهند یک رویکرد جامع تر برای سلامت قاعدگی خود داشته باشند، ممکن است بخواهند رژیم غذایی خاصی را امتحان کنند. از دوران بلوغ تا یائسگی، قاعدگی بخشی از زندگی زنان است و برای بسیاری از این افراد، دوره ماهانه با عوارض جانبی ناخواسته ای همراه است.
بسیاری از افراد در یک دوره ی پریود علائمی را تجربه می کنند که می تواند به عملکرد روزانه آنها تأثیر بگذارد. مثل:
- تغییرات خلقی
- سردرد
- نفخ و گرفتگی عضلات
دردهای قاعدگی از رحم شروع می شود. اما اغلب با علائمی در سایر نقاط بدن همراه است، از جمله :
- درد در ناحیه کمر و ران ها
- تهوع و استفراغ
- تعریق
- غش و سرگیجه
- اسهال یا مدفوع شل
- یبوست
- نفخ
- سردرد
مسکن ها، ضدالتهاب های غیراستروئیدی (NSAIDs) و قرص های ضد بارداری ممکن است برای بعضی افراد تسکین دهنده باشند. اما ممکن است برای همه مناسب یا مؤثر نباشند. ورزش منظم، اجتناب از استرس و ترک سیگار همگی می توانند به مبارزه با دردهای قاعدگی کمک کنند.
اکنون، یک بررسی تحقیقاتی جدید که این هفته در کنفرانس انجمن یائسگی آمریکای شمالی (NAMS) ارائه شد، تأیید کرد که تغییرات رژیم غذایی می تواند تأثیر قابل توجهی به شدت دردهای قاعدگی داشته باشد.
دکتر مونیکا کریسمس، عضو هیئت مدیره انجمن یائسگی آمریکای شمالی گفت:
این متا آنالیز روی نوجوانان مبتلا به دیسمنوره (دیسمنوره به معنی قاعدگی دردناک است و معمولاً با گرفتگی شکم همراه است.) نشان داد که پیروی از یک رژیم غذایی ضد التهابی با کاهش دیسمنوره مرتبط است. تشویق جوانان به شیوه های زندگی سالم در سنین جوانی در حفظ سلامت مطلوب در دوران میانسالی و بعد از آن بسیار مفید است و ممکن است به کند کردن روند پیری کمک کند.
بررسی جامع در مورد تاثیر مواد غذایی بر قاعدگی
این تحقیق شامل مطالعات متعددی بود که رابطه بین رژیم غذایی و درد قاعدگی را ارزیابی کردند.
«تحقیق در مورد تأثیر رژیم غذایی به درد قاعدگی به عنوان جستجویی برای درمان دردی که شخصاً تجربه کردم آغاز شد. یک دانشجوی دانشگاه راتگرز به مدیکال نیوز تودی گفت.
محققان تجزیه و تحلیل خود را به روی دختران نوجوان و جوان متمرکز کردند. زیرا دردهای قاعدگی در این گروه رایج است و این گروه روزهای سختی را پشت سر میگذارند.
اما این فقط دختران نوجوان نیستند که دردهای قاعدگی را تحمل می کنند، آنها می توانند به هر کسی که عادت ماهانه می شود تأثیر بگذارد.
بنابراین، اطلاعات جدید می تواند ایده هایی برای راه های جامع برای تحت کنترل داشتن گرفتگی های پریود ارائه دهد.
نقش التهاب
دردهای قاعدگی زمانی اتفاق می افتد که پروستاگلاندین ها باعث انقباض رحم برای بیرون راندن پوشش داخلی رحم میشوند. برخی افراد به سختی متوجه این اتفاق می شوند. اما می تواند باعث ناراحتی و درد شدید برای دیگران شود.
پروستاگلاندین ها چیست؟
پروستاگلاندین ها گروهی از لیپیدها با عملکردهای هورمونی هستند که بدن شما عمدتاً در محل آسیب بافتی یا عفونت می سازد. انواع مختلفی از پروستاگلاندین ها وجود دارد و آنها چندین نقش اساسی را در تنظیم فرآیندهای بدن ایفا می کنند. از جمله:
- تشکیل لخته خون در محل آسیب
- جریان خون
- التیام بخش
- التهاب
- القای زایمان در بارداری
- قاعدگی زنان
- تخمک گذاری
پروستاگلاندین ها نیز باعث التهاب می شوند و همین التهاب است که می تواند به دردهای شدید قاعدگی منجر شود.
از قدیم شناخته شده است که بعضی از غذاها باعث التهاب و بعضی دیگر آن را تسکین می دهند. جدیدترین تحقیقات نشان دادند که غذاهایی که التهاب را تسکین می دهند، ممکن است دردهای قاعدگی را نیز کاهش دهند.
غذاهایی که باید اجتناب کرد:
بر اساس تحقیقات تعدادی از مواد غذایی شناسایی شد که درد قاعدگی را بدتر می کردند. اینها شامل گوشت، روغن، شکر و نمک است. علاوه بر این، قهوه باعث افزایش گرفتگی عضلات می شود.
شکر تصفیه شده، روغن های معمولی پخت و پز، چربی های ترانس، محصولات لبنی، گوشت فرآوری شده و قرمز، غلات تصفیه شده و الکل از غذاهای بسیار التهاب زا محسوب می شوند. تصور می شود که این “غذاهای التهابی” باعث افزایش ترشح پروستاگلاندین ها می شوند. این افزایش ترشح پروستاگلاندین با دیسمنوره به دلیل افزایش انقباض عروق خونی تغذیه کننده ماهیچه های رحم همراه است. در نتیجه باعث گرفتگی رحم به دلیل کاهش جریان خون می شود.
تاثیر مواد غذایی بر قاعدگی و کمک به آن
بررسی تحقیقاتی اشاره می کند که اسیدهای چرب امگا 6 باعث افزایش التهاب می شوند. در حالی که اسیدهای چرب امگا 3 التهاب را کاهش می دهند.
همچنین گفت: «اسیدهای چرب امگا 6 پیش التهابی هستند و باعث شروع قاعدگی دردناک میشوند.
در غذاهایی مانند گوشت قرمز و غذاهای فرآوری مانند سیب زمینی سرخ شده یافت می شوند. علاوه بر این، شکر، قهوه و نمک نیز التهاب زا هستند. از سوی دیگر، اسیدهای چرب امگا 3 ضد التهاب هستند. این اسیدها در غذاهایی مانند سالمون، ساردین، دانه کتان و آجیل یافت می شوند.
بنابراین، اطلاعات این بررسی نشان می دهد که محدود کردن مصرف گوشت و غذاهای فرآوری و در عین حال افزایش ماهی های چرب، دانه ها و آجیل ها در رژیم غذایی شما ممکن است درد ماهانه را کاهش دهد.
میوه و سبزیجات تازه بخش مهمی از رژیم غذایی ضد التهابی هستند. این بررسی نشان داد که افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می کنند، سطح التهاب کمتری دارند و کمتر احتمال دارد درد قاعدگی را تجربه کنند.
ارتباط واضح بین رژیم غذایی و دیسمنوره
مانند هر نگرانی درباره سلامتی، عاقلانه است که با یک متخصص صحبت کنید تا هر گونه دلایل زمینه ای برای دردهای قاعدگی مانند آندومتریوز را رد کنید. قبل از اینکه اصلاح رژیم غذایی را امتحان کنید.
با این حال، این بررسی ها به این نتیجه رسید که بین آنچه مصرف می کنید و شدت دردهای قاعدگی ارتباطی وجود دارد. تغییر در رژیم غذایی می تواند در کاهش درد مؤثر باشد.
مطالب مشابه: