تفاوت نارسایی قلبی و حمله قلبی
بیماری قلبی به عنوان قاتل شماره یک جهان در نظر گرفته می شود. نارسایی قلبی و حمله قلبی مرتبط هستند اما یکسان نیستند. اگرچه، علل و اثرات هر دو شرایط یکسان است، اما هرکدام از مشکلات متمایز هستند.
نارسایی قلبی:
نارسایی قلبی یک بیماری مزمن است، که به عنوان نارسایی احتقانی قلب نیز شناخته می شود. این بیماری زمانی رخ میدهد که ماهیچه های قلب نتوانند خون کافی برای پاسخگویی به نیازهای بدن را پمپاژ کنند. تنگی عروق کرونر همراه با فشار خون بالا، قلب را ضعیف یا مسدود می کند، بنابراین، پمپاژ نامناسب خون وجود دارد. نارسایی قلبی به تدریج ایجاد می شود.
حمله قلبی:
حمله قلبی به دلیل انسداد شریانها توسط رسوبات چربی یا پلاکها رخ میدهد. تشکیل لخته خون به دلیل پاره شدن پلاکها، انسداد بیشتر رگ ها منجر به حمله قلبی می شود. همچنین به عنوان انفارکتوس میوکارد شناخته می شود که می تواند کشنده باشد. حمله قلبی به طور ناگهانی اتفاق می افتد و در برخی موارد بخشی از ماهیچههای قلب به دلیل کمبود خون می میرند.
علت نارسایی قلبی و سکته قلبی:
نارسایی قلبی زمانی رخ می دهد که عضله قلب ضعیف یا سفت باشد. در زیر دلایل نارسایی قلبی ذکر شده است:
-
بیماری عروق کرونر:
بیماری عروق کرونر (CAD) شایعترین شکل بیماری قلبی است که در آن کلسترول و رسوبات چربی در شریانهای قلب انباشته میشوند و در نتیجه بر جریان خون به عضلات قلب تأثیر میگذارند. این باعث آنژین (درد قفسه سینه) می شود و به مرور زمان باعث نارسایی قلبی می شود.
-
سابقه حمله قلبی (انفارکتوس میوکارد):
فردی با سابقه حمله قلبی در معرض خطر آسیب عضله قلب قرار دارد، بنابراین توانایی پمپاژ، مقدار مورد نیاز خون را تحت تاثیر قرار می دهد.
-
فشار خون بالا:
فشار خون بالا سبب می شود قلب خون را سخت تر از حد معمول پمپاژ کند تا گردش خون تضمین شود وهمین سبب میشود قلب بیشتر ضعیف شده و باعث نارسایی قلبی می شود.
-
دریچه های غیر طبیعی قلب:
مشکل دریچه قلب می تواند مادرزادی باشد، به دلیل عفونت یا هر بیماری قلبی. به دلیل ناتوانی دریچهها برای باز یا بسته شدن کامل، عضله قلب باید سختتر پمپاژ کند تا از گردش خون اطمینان حاصل کند، در نتیجه منجر به نارسایی قلبی میشود.
-
بیماری عضله قلب:
کاردیومیوپاتی متسع، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یا میوکاردیت (التهاب) به دلیل عفونت، مصرف الکل یا مواد مخدر و غیره به عضله قلب آسیب می رساند و خطر نارسایی قلبی را افزایش می دهد.
-
بیماری مادرزادی قلب:
در صورت نقص مادرزادی در قلب یا اتاقک آن، بقیه قلب سالم باید سختتر از حد طبیعی کار کنند و احتمال نارسایی قلبی را بیشتر میکنند.
-
بیماری ریه:
زمانی که فردی مبتلا به بیماری شدید ریوی باشد، قلب باید نسبتاً سختتر کار کند تا از تامین اکسیژن مناسب به بقیه بدن اطمینان حاصل کند.
-
دیابت:
یک بیمار دیابتی به دلیل افزایش سطح لیپید در خون، بیشتر مستعد ابتلا به فشار خون و تصلب شرایین است و در نتیجه باعث نارسایی قلبی می شود.
-
چاقی:
قلب یک فرد چاق باید بیشتر از یک فرد غیر چاق کار کند. همچنین چاقی منجر به آپنه خواب و کاردیومیوپاتی می شود که همگی می توانند منجر به نارسایی قلبی شوند.
عوامل دیگری نیز باعث نارسایی قلبی می شوند مانند:
- کم خونی، تعداد کم گلبولهای قرمز باعث استرس قلبی می شود، زیرا قلب مجبور است با حرکت سریع تعداد سلول های کوچکتر، برای حمل اکسیژن به بدن سخت تر کار کند.
- پرکاری تیروئید، یک غده تیروئید پرکار باعث می شود بدن با سرعت بیشتری کار کند، از این رو قلب باید سریعتر کار کند و به تدریج منجر به ضعیف شدن قلب می شود.
- ریتم غیر طبیعی قلب به معنای ضربان قلب نامنظم است. از این رو قلب قادر به پمپاژ مقدار مورد نیاز خون نیست.
از سوی دیگر، حمله قلبی به دلیل انسداد جریان خون به عضلات قلب رخ می دهد. در زیر دلایل انسداد ذکر شده است:
- آترواسکلروز: باریک شدن عروق کرونر به دلیل تجمع مواد چرب در شریان. پارگی پلاکها می تواند باعث لخته شدن خون شود که باعث انسداد عروق کرونر می شود.
- اسپاسم عروق کرونر: این تنگی یا سفتی ناگهانی عروق کرونر به دلیل سیگار کشیدن، هوای سرد یا استرس شدید است.
- تشریح عروق کرونر: جدا شدن دیواره داخلی شریان کرونر، که بیشتر باعث انسداد جریان خون می شود.
- چاقی
- سیگار کشیدن یا سبک زندگی ناسالم
علائم نارسایی قلبی و حمله قلبی:
برخی از علائم شایع نارسایی قلبی عبارتند از:
- تنگی نفس
- سرفه کردن
- خستگی
- سرگیجه
- اختلال خواب
- ادم (تورم) در پاها و مچ پا
- ضربان قلب سریع یا نامنظم
علائم حمله قلبی از فردی به فرد دیگر و برای مردان و زنان متفاوت است. این شامل :
- درد قفسه سینه
- درد در فک، بالاتنه، مانند: بازوها، کمر و غیره.
- در برخی موارد، درد به بازوها می رسد.
- اضطراب
- مشکل تنفس
- خستگی، حالت تهوع، استفراغ
- احساس سرما یا عرق کردن
درمان نارسایی قلبی و حمله قلبی:
درمان نارسایی قلبی مادام العمر است و با درمان طولانی مدت می توان علائم را بهبود بخشید و عضله قلب را تقویت کرد. گزینه های درمانی برای نارسایی قلبی عبارتند از:
دارو برای کاهش فشار خون، عادی سازی ضربان قلب، کاهش ادم، مدیریت مشکل تنفسی و غیره.
بر اساس شرایط می توان جراحی را پیشنهاد داد:
جراحی بای پس عروق کرونر: برای اطمینان از جریان آزاد خون.
تعمیر یا تعویض دریچه قلب
دفیبریلاتورهای قلبی قابل کاشت (ICD): دستگاهی برای اطمینان از ضربان طبیعی قلب.
درمان همزمان سازی مجدد قلبی (CRT) یا ضربانسازی دو بطنی: دستگاهی برای اطمینان از پمپاژ مناسب خون.
پیوند قلب: در صورت نارسایی شدید قلبی که به هیچ دارو یا جراحی پاسخ نمی دهد، پیوند قلب تنها گزینه است.
روش جراحی ممکن است بر اساس شرایط فرد توصیه شود:
آنژیوپلاستی و استنت گذاری عروق کرونر: همچنین به عنوان مداخله عروق کرونر از راه پوست (PCI) شناخته می شود که در آن انسداد برداشته می شود و جریان خون بازیابی می شود و استنتی برای باز نگه داشتن رگ قرار می گیرد.
جراحی بای پس عروق کرونر: جراحی بای پس را می توان پس از چند روز حمله قلبی توصیه کرد یا می توان یک جراحی بای پس اورژانسی را در زمان حمله قلبی برنامهریزی کرد. این برای اطمینان از بازیابی جریان خون است.
به طورکلی نارسایی قلبی و حمله قلبی هر دو اشکال جدی بیماری قلبی هستند و هر دو نیاز به درمان دارند. علل نارسایی قلبی و حمله قلبی مشابه هستند. نارسایی قلبی به تدریج در طی یک دوره زمانی اتفاق می افتد در حالی که حمله قلبی ناگهانی و غیرمنتظره است.
مطالب مشابه:
تفاوت سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه
مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک
روز جهانی پسوریازیس
روز جهانی قلب
ویتامینهایی برای تقویت ایمنی بدن
منبع: healthlibrary.askapollo
1 دیدگاه