تغذیه دوران بارداری
غذاهایی که در دوران بارداری باید از آنها اجتناب کرد.
شما بهترین چیز را برای کودک خود می خواهید. به همین دلیل به رژیم غذایی خود توجه ویژه ای دارید. اما می دانید در دوران بارداری از چه غذاهایی اجتناب کنید؟ در این مقاله اصول تغذیه بارداری را بیان خواهیم کرد.
از غذاهای دریایی پر جیوه در دوران بارداری پرهیز کنید:
غذاهای دریایی می توانند منبع خوبی از پروتئین باشند و اسیدهای چرب امگا 3 موجود در بسیاری از ماهی ها می توانند رشد مغز و چشم کودک شما را تقویت کنند. با این حال، برخی از ماهی ها و صدف ها حاوی سطوح بالقوه خطرناک جیوه هستند. جیوه بیش از حد می تواند به سیستم عصبی در حال رشد کودک شما آسیب برساند.
هر چه ماهی بزرگتر و مسن تر باشد. احتمالا جیوه بیشتری در آن وجود دارد. سازمان غذا و دارو (FDA) پیشنهاد می کند در دوران بارداری از موارد زیر اجتباب کنید:
- ماهی تن درشت چشم
- شاه ماهی خال مخالی
- مارلین
- نارنجی خشن
- اره ماهی
- کوسه
- کاشی ماهی
پس چه چیزی ایمن است؟
برخی از انواع غذاهای دریایی حاوی جیوه کمی هستند. دستورالعمل های غذایی 2020-2025 برای امریکایی ها مصرف 8 تا 12 اونس (224 تا 336 گرم) – معادل دو یا سه وعده – از غذاهای دریایی در هفته در دوران بارداری را توصیه می کند. این ماهی ها را در نظر داشته باشید:
- ماهی آنچوی
- گربه ماهی
- ماهی کد
- شاه ماهی
- کنسرو ماهی تن سبک
- صدف اقیانوس آرام
- پولاک
- ماهی سالمون
- ساردین
- shad
- میگو
- تیلاپیا
- ماهی قزل آلا
با این حال، ماهی تن سفید (آلباکور) را حدود 6 اونس (168 گرم) در هفته مصرف کنید.
از مصرف غذاهای دریایی خام، نیم پز خودداری کنید:
برای جلوگیری از باکتری ها یا ویروس های مضر در غذاهای دریایی:
- از ماهی خام و صدف پرهیز کنید. نمونه هایی از غذاهای خام یا نیم پز که باید از آن اجتناب کنید عبارتند از: سوشی، ساشی می، سرویچه و صدف خام، گوش ماهی
- از غذاهای دریایی منجمد یا نپخته پرهیز کنید. مصرف غذاهای کنسروی مشکلی ندارد.
- غذاهای دریایی را به درستی بپزید. ماهی را در دمای 145 فارنهایت (63 درجه سانتی گراد) بپزید. ماهی زمانی میپزد که به صورت تکه ای از پوست جدا می شود و سرتاسر آن مات به نظر می رسد. میگو، خرچنگ وگوش ماهی را بپزید تا سفید شیری شوند. صدف ها، را بپزید تا پوست آنها باز شود. هر صدفی که باز نمی شود را دور بریزید و مصرف نکنید.
از گوشت، مرغ و تخم مرغ نیم پز پرهیز کنید:
در دوران بارداری، شما در معرض خطر مسمومیت غذایی باکتریایی هستید. واکنش شما ممکن است شدیدتر از زمانی باشد که باردار نبودید. به ندرت، مسمومیت غذایی بر نوزاد نیز تاثیر می گذارد.
برای پیشگیری از بیماری های ناشی از غذا در تغذیه دوران بارداری:
- گوشت و مرغ را قبل از مصرف به طور کامل بپزید: برای اطمینان در زمان پخت گوشت از یک دماسنج استفاده کنید که مطمئن شوید دما به اندازه کافی بالاست.
- هات داگ ها و گوشت های کالباسی را تا زمانی که بخار داغ از آنها بلند می شود گرم کنید – یا کلا از مصرف آنها خودداری کنید: آنها می توانند منبعی از بیماری مسمویت غذایی نادر ولی جدی به نام عفونت لیستریا باشند.
- تخم مرغ ها را بپزید تا زرده و سفیده ها سفت شوند: تخم مرغ خام می تواند به باکتری های مضر مبتلا شود. از غذاهایی که با تخم مرغ خام یا نیم پز تهیه می شوند، مانند اگ ناگ (معجون تخم مرغ)، سس هولندی تازه یا خانگی، سس سالاد سزار پرهیز کنید.
از غذاهای غیرپاستوریزه در تغذیه دوران بارداری پرهیز کنید:
بسیاری از محصولات لبنی کم چرب – مانند شیر بدون چربی، پنیر موزارلا پنیر دلمه – می توانند بخش سالمی از رژیم غذایی شما باشند. با این حال، هر چیزی که حاوی شیر غیر پاستوریزه باشد، ممنوع است. این محصولات می توانند منجر به مسمومیت غذایی شوند.
از مصرف پنیرهای نرم مانند پنیر بری، فتا و بلوچیز پرهیز کنید. مگر اینکه به وضوح برچسب پاستوریزه بودن یا تهیه شده از شیر پاستوریزه بر روی آنها درج شده باشد. همچنین از مصرف آب میوه غیرپاستوریزه خودداری کنید.
از مصرف میوه و سبزیجات نشسته خودداری کنید:
برای از بین بردن هر گونه باکتری مضر، تمام میوه ها و سبزیجات خام را به خوبی بشویید. از هر نوع جوانه خام – از جمله یونجه، شبدر، تربچه و ماش – که ممکن است حاوی باکتری های بیماری زا باشند خودداری کنید. حتما جوانه ها را کاملا بپزید.
از مصرف بیش از حد کافئین در تغذیه دوران بارداری پرهیز کنید:
در حالی که کافئین می تواند از جفت عبور کند، اثرات آن بر کودک شما مشخص نیست. برای ایمن بودن، ممکن است پزشک توصیه کند از مصرف کافئین در رژیم غذایی خود به کمتر از 200 میلی گرم در روز در طول بارداری خودداری کنید یا آن را محدود کنید.
خوب است بدانید که یک فنجان قهوه دم کرده (240 میلی لیتری) حاوی حدود 95 میلی گرم کافئین، یک فنجان چای دم کرده حدود 47 میلی گرم و یک فنجان 360 میلی لیتری کولا حاوی حدود 33 میلی گرم کافئین است.
از مصرف دم نوش های گیاهی در تغذیه دوران بارداری خودداری کنید:
اطلاعات کمی در مورد اثرات گیاهان داروی بر روی رشد نوزاد وجود دارد. در نتیجه از نوشیدن دمنوش های گیاهی خودداری کنید مگر اینکه پزشک به شما مصرف نوع خاصی را توصیه کرده باشد – حتی از مصرف انواعی از دمنوش های گیاهی که در بازار وجود دارند به طور اختصاصی برای دوران بارداری تهیه شدند خودداری کنید.
از مصرف الکل در تغذیه دوران بارداری خودداری کنید:
هیچ سطحی از الکل در دوران بارداری بی خطر نیست. مطمئن ترین راه این است که به طور کامل از مصرف الکل خودداری کنید.
خطرات را در نظر بگیرید. مصرف الکل در دوران بارداری منجر به افزایش خطر سقط جنین و مرده زایی می شود. نوشیدن الکل همچنین ممکن است منجر به سندرم الکل جنینی شود که می تواند باعث ناهنجاری های صورت و ناتوانی ذهنی شود.
غذاهای ایده آل در تغذیه دوران بارداری:
غذاهای زیر برای سلامتی و رشد جنین در دوران بارداری مفید هستند:
-
- سبزیجات: هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، اسفناج، سبزیجات پخته شده، گوجه فرنگی و فلفل قرمز (برای ویتامین A و پتاسیم)
- میوه ها: طالبی، عسلک، انبه، آلو، موز، زردآلو، پرتقال، گریپ فروت قرمز یا صورتی (برای پتاسیم).
- لبنیات: ماست کم چرب یا بدون چربی، سرشیر یا شیر 1%، شیر سویا (برای کلسیم، پتاسیم، ویتامین های A و D)
- غلات: غلات آماده / غلات پخته شده (برای آهن و اسید فولیک)
- پروتئین ها: حبوبات و لوبیا، آجیل و دانه ها، گوشت گاو بدون چربی، بره و خوک، ماهی سالمون، قزل آلا، شاه ماهی، ساردین و پولاک
مطالب مشابه: