جراحی قلب باز
جراحی قلب باز شامل بریدن استخوان سینه برای دسترسی به قلب است. گاهی اوقات به این جراحی، جراحی قلب سنتی نیز گفته می شود. در حال حاضر، بسیاری از روشهای جدید قلب را میتوان تنها با برشهای کوچک، بدون منافذ وسیع انجام داد. بنابراین، اصطلاح “جراحی قلب باز” می تواند گمراه کننده باشد.
CABG (جراحی بای پس)، پیوند قلب و تعویض دریچه همگی نمونه هایی از جراحی قلب باز هستند. علاوه بر این، نارسایی قلبی، نقایص مادرزادی قلب و بیماری عروق کرونر ممکن است با روشهای قلب باز درمان شوند.
چرا یا چه زمانی به جراحی قلب باز نیاز است؟
بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر ممکن است، نیاز به جراحی قلب باز برای پیوند بای پس عروق کرونر داشته باشند. بیماری کرونری قلب نتیجه باریک شدن و سخت شدن شریان های کرونری است که خون و اکسیژن را به ماهیچه قلب می رسانند. هنگامی که مواد چربی روی دیواره عروق کرونر پلاک ایجاد می کنند، به آن سخت شدن می گویند. این تجمع شریان ها را محدود می کند، جریان خون را دشوار می کند و در صورت مسدود شدن جریان خون به قلب، احتمال حمله قلبی را افزایش می دهد.
جراحی قلب باز به دلایل دیگری نیز انجام می شود، مانند:
- دریچه های قلب که اجازه می دهند، خون در قلب جریان یابد، باید تعمیر یا جایگزین شوند.
- برای التیام هر ناحیه از قلب که آسیب دیده یا غیر طبیعی است.
- برای کاشت ابزارهای پزشکی که به ضربان قلب به درستی کمک می کند.
- برای جایگزینی قلب آسیب دیده با قلب اهدایی که پیوند قلب نیز نامیده می شود.
انواع جراحی قلب باز مورد استفاده در CABG (جراحی بای پس) چیست؟
دو نوع جراحی قلب باز وجود دارد که می توان در CABG انجام داد که عبارتند از:
روی پمپ: یک دستگاه بای پس قلب-ریه به قلب متصل می شود و برای مدت کوتاهی قلب و ریه ها را تحت کنترل خود در می آورد. این کار خون را از قلب دور می کند تا جراح بتواند بر روی قلبی که نمی تپد و خون ندارد، عمل جراحی انجام دهد. پس از جراحی، جراح دستگاه را قطع می کند و قلب دوباره شروع به کار عادی می کند.
خارج از پمپ: جراحی بای پس خارج از پمپ بر روی قلبی انجام می شود، که به طور طبیعی به تپش ادامه می دهد. این روش تنها در مورد جراحی بای پس عروق کرونر (CABG) موثر است.
انتظارات از جراحی قلب باز:
قبل از عمل جراحی:
قبل از جراحی قلب باز، فرد می تواند انتظار داشته باشد که:
- تصویربرداری با اشعه ایکس از قفسه سینه، الکتروکاردیوگرام، اکوکاردیوگرام و همچنین سایر روش های تشخیصی برای کمک به جراح در برنامه ریزی درمان.
- سینه باید تراشیده شود.
- از صابون ضد میکروبی (کشنده باکتری) برای استریل کردن ناحیه جراحی استفاده می شود.
- یک لوله خط داخل وریدی (IV) به بازو می رود و مایعات و داروها تزریق می شوند.
در طول جراحی:
جراحی قلب یک روش پیچیده است و می تواند تا شش ساعت طول بکشد. در حین انجام عمل برای کنترل درد به بیمار داروی بیهوشی داده می شود. سپس جراح یک برش 8 تا 10 اینچی در قفسه سینه ایجاد می کند. جراح تمام یا بخشی از استخوان سینه بیمار را برش می دهد تا قلب را در معرض دید قرار دهد. جراح اکنون می تواند قلب را ترمیم کند و با استفاده از یک ورید یا شریان سالم، جراح مسیر جدیدی را در اطراف شریان مسدودشده ایجاد می کند.
هنگامی که جریان خون قلب بازیابی شد، قلب به طور مستقل شروع به تپیدن می کند. برای راه اندازی مجدد قلب ممکن است کمی شوک الکتریکی لازم باشد. دستگاه بای پس قلب-ریه در صورت استفاده، اکنون می تواند خاموش شود. جراح از سیم یا بخیه برای بستن استخوان سینه یا سایر زخم ها استفاده می کند و برش پوست را با استفاده از بخیه می بندد.
بعد از عمل جراحی:
بر اساس جراحی ممکن است، بیمار نیاز به گذراندن یک روز یا بیشتر در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان (ICU) داشته باشد. آنها پس از آماده شدن به یک اتاق معمولی بیمارستان منتقل می شوند و ممکن است پس از جراحی موارد زیر را تجربه کنند:
- یبوست یک شکایت رایج در بین مردم است (عوارض جانبی رایج مسکن های قوی)
- نوسانات خلقی یا افسردگی
- بی خوابی یا مشکلات خواب
- بی اشتهایی
- مشکلات حافظه
- درد عضلانی در قفسه سینه
- درد، کبودی و تورم خفیف در محل برش
خطرات جراحی قلب باز عبارتند از:
عفونت زخم قفسه سینه (در بیماران مبتلا به چاقی یا دیابت یا کسانی که قبلا CABG داشته اند، شایع تر است).
- حمله قلبی یا سکته مغزی
- ضربان قلب نامنظم
- نارسایی ریه یا کلیه
- درد قفسه سینه و تب کم
- از دست دادن حافظه یا “مرگ”
- لخته خون
- خونریزی
- مشکل تنفس
- ذات الریه
طبق بیان مرکز قلب و عروق در دانشگاه پزشکی شیکاگو، دستگاه بای پس قلب-ریه با افزایش خطرات مرتبط است. این خطرات شامل سکته مغزی و مشکلات عصبی است.
آمادگی برای جراحی قلب باز:
در مورد داروهایی که مصرف می کنید، حتی داروهای بدون نسخه، ویتامین ها و داروهای گیاهی، به پزشک خود اطلاع دهید. آنها را از هر گونه بیماری از جمله: تبخال، سرماخوردگی، آنفولانزا یا تب مطلع کنید.
در دو هفته قبل از جراحی، پزشک ممکن است از شما بخواهد که سیگار را ترک کنید و مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند: آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن را متوقف کنید.
قبل از اینکه برای جراحی آماده شوید، مهم است که با پزشک خود در مورد مصرف الکل خود صحبت کنید. اگر معمولاً سه بار یا بیشتر در روز نوشیدنی می نوشید و درست قبل از جراحی آن را قطع می کنید، ممکن است دچار ترک الکل شوید. این ممکن است بعد از جراحی قلب باز باعث عوارض تهدید کننده زندگی از جمله: تشنج یا لرزش شود. پزشک می تواند به شما در ترک الکل کمک کند تا احتمال این عوارض را کاهش دهد.
یک روز قبل از جراحی ممکن است از شما خواسته شود که خود را با صابون مخصوص بشویید. این صابون برای از بین بردن باکتری های روی پوست شما استفاده می شود و احتمال عفونت بعد از جراحی را کاهش می دهد. همچنین ممکن است از شما خواسته شود که بعد از نیمه شب چیزی نخورید یا ننوشید.
هنگامی که برای جراحی به بیمارستان می رسید، پزشک دستورالعمل های دقیق تری به شما می دهد.
با رعایت موارد زیر می توان به بهبود سلامت قلب خود کمک کنید:
- پیروی از یک رژیم غذایی سالم
- کاهش مصرف غذاهای سرشار از نمک، چربی و شکر
- داشتن سبک زندگی فعال تر
- سیگار نکشیدن
- کنترل فشار خون و کلسترول بالا
مزایای جراحی قلب باز چیست؟
جراحی قلب باز یک روش سنتی و قابل اعتماد برای جراحی قلب است. این می تواند یک عملیات نجات دهنده برای برخی افراد باشد. و برای برخی دیگر، جراحی قلب باز علائم آنها را بهبود می بخشد و انجام کارهای روزمره را برای آنها آسان تر می کند. این می تواند کیفیت زندگی بهتری به آنها بدهد.
خطرات یا عوارض جراحی:
- واکنش آلرژیک به بیهوشی.
- آریتمی (ضربان قلب نامنظم).
- خون ریزی.
- آسیب به رگ های خونی اطراف یا اندام هایی مانند: ریه ها یا کلیه ها.
- عفونت ها
- لخته شدن خون.
- سکته.
اگر جراحی اورژانسی داشته باشید یا مشکلات سلامتی مانند موارد زیر داشته باشید، خطر عوارض بیشتر است:
- دیابت.
- چاقی.
- بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) یا سایر مشکلات ریوی.
- بیماری کلیوی.
- بیماری شریان محیطی.
- افرادی که سیگار می کشند یا از محصولات تنباکو استفاده می کنند، بیشتر در معرض مشکلات جراحی و پس از جراحی هستند.
ممکن است بتوانید با بهبود سلامتی خود قبل از جراحی، بهبودی خود را آسانتر کنید. این شامل فعالیت بدنی، کاهش وزن و ترک سیگار است.
مطالب مشابه:
ایست قلبی ناگهانی در جوانان
نارسایی احتقانی قلب
بزرگ شدن قلب
تفاوت نارسایی قلبی و حمله قلبی
بیماری قلبی دوران کودکی
منابع: healthlibrary.askapollo, my.clevelandclinic, healthline