درد لگن در بارداری
بعضی از زنان ممکن است در بارداری دچار درد لگن شوند. گاهی اوقات کمر درد لگنی مرتبط با بارداری (PGP که مخفف pelvic girdle pain است) یا اختلال عملکرد سمفیز پوبیس نام دارد. این نوع از درد به درد یا ناراحتی که در قسمت کمر، لگن، یا ران ها در دوران بارداری ایجاد می شود، اشاره دارد و می تواند خفیف یا شدید باشد و ممکن است در نشستن، ایستادن و راه رفتن شما مشکل ایجاد کند. درد لگن در بارداری شایع است. اما اگر قبل از بارداری کمر درد یا لگن درد داشتید و یا در ناحیه لگن آسیب دیدید، برای شما از نظر فیزیکی سخت تر است. اگر اضافه وزن دارید یا سیگار می کشید، احتمال ابتلا شما به آن بیشتر است. پزشک عمومی، متخصص زنان و زایمان و فیزیوتراپیست می توانند به شما در مدیریت درد لگن در بارداری کمک کنند.
درد کمربند لگنی چیست؟
درد کمربند لگنی (PGP) به درد یا ناراحتی، در کمر یا لگن در دوران بارداری اشاره دارد. این درد ممکن است به قسمت بالای ران و پرینه شما نیز کشیده شود. زیرا در دوران بارداری رباط های لگن شما شل می شوند و سایر مفاصل تحرک بیشتری پیدا می کنند. بنابراین می تواند منجر به درد در ناحیه لگن شود. درد کمربند لگنی معمولاً بدون درمان بعد از زایمان از بین می رود. اگرچه علائم آن ممکن است در بارداری های بعدی بازگردند.
علائم درد لگن در بارداری
درد کمربند لگنی مرتبط با بارداری برای کودک شما مضر نیست. اما می تواند برای شما دردناک باشد و زنان مبتلا به PGP ممکن است درد را احساس کنند.
- روی استخوان شرمگاهی در جلو در مرکز، تقریباً همسطح باسن شما
- در 1 یا هر دو طرف کمر شما
- در ناحیه بین واژن و مقعد (پرینه)
- به ران های شما گسترش پیدا می کند.
- بعضی از زنان ممکن است صدای ساییدن را در ناحیه لگن احساس کنند یا بشنوند.
درد زمانی است که شما:
- پیاده روی
- بالا یا پایین رفتن از پله ها
- ایستادن روی یک پا (مثلاً وقتی لباس می پوشید)
- چرخیدن و برگشتن در رختخواب
- وقتی که پاهای خود را از هم باز کنید (مثلاً وقتی از ماشین پیاده می شوید)
- اکثر زنان مبتلا به PGP می توانند زایمان طبیعی داشته باشند.
درمان برای PGP
تشخیص آن در اسرع وقت می تواند به کاهش درد و جلوگیری از ناراحتی طولانی مدت کمک کند. ممکن است به یک سرویس فیزیوتراپی که در زمینه مشکلات مفصل لگن مامایی تخصص دارد ارجاع داده شوید. هدف فیزیوتراپی تسکین یا کاهش درد، بهبود عملکرد عضلات و بهبود وضعیت و ثبات مفصل لگن شما است.
این ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تمریناتی برای تقویت عضلات کف لگن، شکم، کمر و لگن
- تجهیزات، در صورت لزوم، مانند عصا یا کمربند پشتیبانی لگن
- این مشکلات تا زمان تولد نوزاد به طور کامل بهبود نمی یابند. اما درمان توسط یک پزشک با تجربه می تواند علائم را در دوران بارداری بهبود بخشد.
مقابله با درد لگن در بارداری
فیزیوتراپیست شما ممکن است یک کمربند حمایتی لگنی را برای کمک به کاهش درد یا عصا برای کمک به شما توصیه کند. او می تواند به برنامه ریزی روزتان کمک کند تا از فعالیت هایی که باعث درد شما می شود اجتناب کنید. به عنوان مثال، از پله ها بیشتر از آنچه که باید بالا یا پایین نروید.
شبکه فیزیوتراپی لگن، زنان و زایمان (POGP) نیز این توصیه ها را ارائه می دهد:
- از فعالیت هایی که درد را بدتر می کند اج%
امتیازدهی