بارداری بعد از 30 سالگی
بسیاری از زنان برای بچه دار شدن تا آخر عمر صبر می کنند. به طور کلی امروزه آمار تولد برای زنان 30 ساله در بالاترین سطح در 4 دهه گذشته است. مادران 30 ساله انتظار بارداری را بسیار متفاوت تر از زنان 20 ساله تجربه خواهند کرد. در زنان با سن 30 و بالاتر احتمال بیشتری برای نیاز به سزارین و همچنین بروز مشکلاتی مانند: فشار خون بالا، دیابت بارداری و سایر عوارض وجود دارد. اما، با وجود این موارد، بارداری بعد از 30 سالگی با مراقبت های مناسب دوران بارداری، انجام آزمایشات STD در مراحل اولیه و انجام اقدامات دیگر برای کاهش خطرات غالب کاملاً ایمن است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) نشان می دهد که افزایش ثابتی در میزان تولد در زنان 30 تا 34 ساله و 35 تا 39 سال وجود دارد. اما میزان زاد و ولد از سال 2007 برای زنان زیر 30 سال به طور متوسط 4 درصد در سال کاهش پیدا کرده است.
خطرات و فواید بارداری بعد از 30 سالگی:
بارداری هایی که بعد از 30 سالگی اتفاق می افتد، اغلب تنها بر اساس سن مادر پرخطر تلقی می شوند. با این حال، حاملگی اغلب پس از 35 سالگی بسیار پرخطر در نظر گرفته می شود. به این دلیل که علاوه بر مشکلاتی که بر سلامتی مادر باردار تأثیر می گذارد، حاملگی هایی که در زنان 35 ساله و بالاتر رخ می دهد شامل چندین خطر است که مستقیماً بر سلامت فرزندان آنها نیز تأثیر می گذارد.
_ مشکلات و خطرات رایج در بین زنان باردار 30 ساله و بالاتر عبارتند از:
- دیابت بارداری
- فشار خون
- افزایش خطر سقط جنین
- نیاز احتمالی به سزارین اورژانسی
_ خطرات بارداری برای زنان بعد از 35 سالگی، شامل موارد زیر است:
- زایمان چند قلو
- وزن کم هنگام تولد
- تولد زودرس
- سقط جنین
- مرده زایی
- ناهنجاری های کروموزومی
فواید بارداری بعد از 30 سالگی:
زنان با ورود به دهه 30 زندگی خود، انعطاف پذیری و استقامت فوق العاده ای دارند. آنها با تمرکز فزاینده بر خود مراقبتی، مدیریت استرس و استراتژی های سلامت کامل، بهتر پیر می شوند و راحت تر می توانند با چالش های زایمان و تربیت فرزند در آینده روبرو شوند.
اگر فردی رویای داشتن فرزند خود (یا فرزند دیگری) را داشته باشد، داشتن فرزند در این مرحله تضمینی برای افزایش کیفیت زندگی اوست. احساس رضایت پایدار، هدف جدید و شادی فراوان را تجربه خواهند کرد. علاوه بر این، زنان در دهه 30 زندگی معمولاً از نظر مالی بسیار پایدارتر از زنان در اوایل دهه 20 هستند. به احتمال زیاد در روابط خود امن تر هستند. بنابراین، علیرغم خطرات مختلفی که حاملگی بعد از 30 سالگی به همراه دارد، زنان در 30 سالگی معمولاً آماده تر هستند تا به فرزندان خود ثبات مالی، عاطفی و خانوادگی بهتری ارائه دهند.
نکاتی برای بارداری سالم در این سن:
یک زن در 30 سالگی همچنان بارور در نظر گرفته می شود. به این ترتیب در این سن بدن برای، بارداری آماده است. با این حال، صرف نظر از سن، حفظ عادات زندگی سالم، دریافت مراقبت های دوران بارداری منظم، و کاهش پیشگیرانه خطرات شناخته شده همچنان برای زنان بسیار مهم است. یکی از راه های شروع کاهش خطر، شناسایی و رسیدگی به بیماری های مرتبط با سبک زندگی است. این موارد شامل: چاقی، فشار خون، بیماری عروق کرونر، بیماری ریه و بیماری های مقاربتی است. همچنین اگر فرد سیگار می کشد لازم است که آن را ترک کند.
اگرچه در دوران بارداری مادر برای حمایت از کودک در حال رشد خود به کالری بیشتری نیاز دارد. اگر در حال حاضر مشکلات سلامتی مرتبط با وزن دارد، لازم است به یک مشاور تغذیه مراجعه کند.
در نهایت، همه زنان باردار، صرف نظر از سنشان، باید برای بیماری های مقاربتی، از جمله HIV، سوزاک، کلامیدیا، تبخال، HPV، هپاتیت و غیره آزمایش شوند. تشخیص و درمان زودهنگام بیماری های مقاربتی خطر سقط جنین، مرده زایی و انتقال عفونت های خطرناک در شرایط آزمایشگاهی یا نوزادان را محدود می کند.
آیا بارداری در 30 سالگی اشکالی ندارد؟
باردار شدن در 30 سالگی مستلزم چندین خطر است که بعید است زنان در 20 سالگی با آنها روبرو شوند. با این حال، این خطرات به سختی دلیلی برای متوقف کردن باردار شدن است. در عوض، زنان در این سن انگیزه کافی برای شروع به انجام هر کاری که می تواند برای مراقبت از خود و تضمین یک بارداری سالم باشد را دارند.
برای زنانی که در حال حاضر در انتظار بارداری هستند یا در تلاش برای باردار شدن هستند آزمایشات مقاربتی اولویت را در آزمایش جامع برای بیماری های مقاربتی، ارائه می دهد.
به طور کلی زنان در 20 سالگی بیشترین باروری را دارند و در سن 32 سالگی اندکی کاهش باروری دارند. این کاهش پس از 37 سالگی به شدت افزایش می یابد. به همین دلیل به مادران باردار با سن بالاتر از 30 سال توصیه می شود با پزشک در مورد سلامت فردی خود و جنین در حال رشد خود برای حفظ بارداری سالم صحبت کنند.
مطالب مشابه:
قرص ضدبارداری برای مردان
درد زایمان
رژیم غذایی مجاز در بارداری
ویتامین های لازم دوران بارداری
سلامت روان در بارداری
منابع: prioritystdtesting ، healthlibrary.brighamandwomens ، chop