کوئتیاپین در دوران بارداری
اسکیزوفرنی یک بیماری روانی است که بیشتر در افراد بین 20 تا 29 سال و اغلب در زنان ظاهر می شود. اگرچه می تواند هر دو جنس را تحت تاثیر قرار دهد. استفاده از کوئتیاپین در دوران بارداری یک نگرانی رایج برای زنان مبتلا به اسکیزوفرنی است که می خواهند سلامت روانی خود را بدون به خطر انداختن سلامت و تندرستی کودک در حال رشد خود حفظ کنند. با این حال، اطلاعات کافی در مورد بی خطر بودن کوتیاپین، که معمولاً سروکل (Seroquel) نام دارد، در دوران بارداری وجود ندارد. به این ترتیب، ضروری است که در مورد هر وضعیت پزشکی و استفاده از دارو با پزشک صحبت کرد.
کوئتیاپین و بارداری:
با نام تجاری: Seroquel
اثر درمانی: Seroquel برای درمان اسکیزوفرنی و آسیب های مرتبط با اختلال دوقطبی I استفاده می شود.
رتبه بندی ایمنی بارداری: رده C
توصیه بارداری: اطلاعات انسانی محدودی وجود دارد. اطلاعات حیوانی خطر را نشان می دهد.
عوارض جانبی:
شایع: (19-10%) سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی.
عوارض کمتر شایع: (9 تا 3%) یبوست، افت فشار خون ارتواستاتیک، سوء هاضمه (سوزش سر دل، سوء هاضمه، درد اپی گاستر)، تاکی کاردی (تپش قلب)، بثورات پوستی، آبریزش بینی، خشکی دهان، از دست دادن قدرت و انرژی، درد شکم.
عوارض نادر: (2%) کمردرد، افزایش وزن، تب.
نکات قابل توجه کوئتیاپین:
- مشخص نیست که کوئتیاپین در شیر مادر توزیع می شود یا خیر. مصرف آن برای مادران شیرده توصیه نمی شود.
- کوئتیاپین یک آنتی سایکوتیک غیر معمول قوی است که ممکن است باعث بهبود بالینی قابل توجهی در علائم تجربه شده توسط یک بیمار اسکیزوفرنی شود. در شرایط خاص، این بهبود ممکن است منجر به افزایش فرصت برای لقاح و حاملگی بعدی شود.
- کوئتیاپین در دو گونه حیوانی تراتوژن نبود، اما فقط دوزهای پایین آن مورد بررسی قرار گرفت. از تجویز دوزهای بالاتر به دلیل سمیت دارویی قابل توجه مادر و جنین جلوگیری شد.
- بررسی خطر جنین در بارداری انسان بسیار محدود است. با این حال، به دلیل تجربه بسیار محدود بارداری انسان با داروهای ضد روان پریشی غیر معمول، کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان استفاده روتین از این داروها را در بارداری توصیه نمی کند.
بررسی فواید و خطرات کوئتیاپین:
با این حال، از آنجایی که کوئتیاپین برای بیماری های روانی ناتوان کننده شدید تجویز می شود، به نظر می رسد فواید آن برای مادر بیشتر از خطر ناشناخته آن است.
یک بررسی در سال 1996 در مورد مدیریت بیماری روانپزشکی به این نتیجه رسید که بیماران دارای سابقه روان پریشی مزمن یا بیماری دوقطبی شدید یک گروه پرخطر (هم برای مادر و هم برای جنین) هستند و باید تحت درمان دارویی قبل و در طول بارداری قرار گیرند. اسید فولیک (4 میلی گرم در روز) برای زنانی که داروهای ضد روان پریشی آتیپیک مصرف می کنند توصیه می شود. زیرا ممکن است به دلیل مصرف ناکافی فولات و چاقی در معرض خطر بیشتری برای نقص لوله عصبی باشند. کوئتیاپین تنها در صورتی باید در دوران بارداری استفاده شود که خطرات احتمالی برای جنین را توجیه کند.
بر اساس مطالعات تجربی مرکز سم شناسی Reprotox روی حیوانات، انتظار نمی رود کوئتیاپین خطر ناهنجاری های مادرزادی را افزایش دهد. همچنین مشخص شد که کوئتیاپین در یک سری از موارد، خطر نقایص مادرزادی را افزایش نداد.
آتورواستاتین در دوران بارداری:
کلسترول بالا معمولاً برای زنانی که در سنین باروری هستند نگران کننده نیست. با این حال، برخی از زنان در طول بارداری کلسترول بالا را تجربه می کنند. آتورواستاتین که لیپیتور نیز نام دارد، یکی از رایج ترین داروهایی است که برای کمک به مدیریت کلسترول بالا تجویز می شود. به طور کلی استفاده از این دارو در دوران بارداری به دلیل اثرات نامطلوب احتمالی روی جنین توصیه نمی شود.
نام تجاری آتورواستاتین لیپیتور است.
اثر درمانی آتورواستاتین:
بهبود چند عامل خطر، از جمله عوامل تغییردهنده چربی، باید در افرادی که خطر ابتلا به بیماری آترواسکلروتیک عروقی در نتیجه هیپرکلسترولمی دارند، صورت گیرد.
هنگامی که بهبود قابل توجهی در نتیجه تغییر رژیم غذایی همراه با سایر درمان های غیر فارکولوژیک مشاهده نشده است، ممکن است از درمان دارویی استفاده شود.
توصیه بارداری: آتورواستاتین در بارداری منع مصرف دارد.
رتبه بندی ایمنی بارداری: رده X
عوارض جانبی برای مادران باردار:
آتورواستاتین معمولاً به خوبی تحمل می شود. عوارض جانبی معمولاً خفیف و کوتاه مدت هستند.
شایع ترین عوارض آن: (16%) سردرد
عوارض کمتر شایع: (5%-2%) خارش، بثورات پوستی، میالژی (درد عضلانی )، آلرژی
نادر: (کمتر از 1-2%) سوء هاضمه، نفخ شکم، افسردگی.
ملاحظات بارداری/شیردهی: آتورواستاتین در شیر مادر توزیع می شود. در دوران بارداری منع مصرف دارد و ممکن است باعث ایجاد ناهنجاری های اسکلتی شود.
تاثیر در بارداری:
قطع درمان کاهنده کلسترول در دوران بارداری نباید تأثیری بر درمان طولانی مدت هیپرلیپیدمی (افزایش چربی خون) داشته باشد. علاوه بر این، از آنجا که کلسترول و محصولات سنتز شده توسط کلسترول در طول رشد جنین مهم هستند، استفاده از آتورواستاتین در دوران بارداری منع مصرف دارد.
با این حال، به نظر می رسد خطر مطلق جنین از قرار گرفتن ناخواسته در سه ماهه اول کم باشد.
لیپیتور یا آتورواستاتین در زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند منع مصرف دارد. کلسترول و تری گلیسیرید در دوران بارداری به صورت طبیعی افزایش می یابد. داروهای کاهنده چربی در دوران بارداری هیچ فایده ای ندارند زیرا کلسترول و مشتقات کلسترول برای رشد طبیعی جنین مورد نیاز هستند.
آترواسکلروز یک فرآیند مزمن است و قطع مصرف یا داروهای کاهنده چربی در دوران بارداری باید تأثیر کمی بر نتایج دراز مدت درمان اولیه هیپرکلسترولمی داشته باشد.
مصرف آتورواستاتین در دوران بارداری:
هیچ مطالعه کافی و به خوبی کنترل شده در مورد مصرف آتورواستاتین در دوران بارداری وجود ندارد. گزارش های نادری از ناهنجاری های مادرزادی به دنبال مواجهه داخل رحمی با استاتین ها گزارش شدند. در بررسی حدود 100 بارداری آینده نگر در زنانی که در معرض سایر استاتین ها قرار داشتند، بروز ناهنجاری های مادرزادی، سقط جنین های خود به خود و مرده زایی جنین از میزان مورد انتظار در جمعیت عمومی فراتر نمی رفت.
بر اساس مطالعات، بعید به نظر می رسد که مصرف آتورواستاتین در اوایل بارداری خطر پیامد نامطلوب بارداری را افزایش دهد.
آریپیپرازول در دوران بارداری:
اسکیزوفرنی یک اختلال روانی جدی است که بیشتر در بزرگسالان جوان در 20 سالگی ظاهر می شود. داروهایی مانند آریپیپرازول که به نام Abilify نیز شناخ%D