ارتباط تیروئید با کووید-19
کووید-19 یک بیماری جدید است که می تواند ریه ها و راه های هوایی شما را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری توسط ویروسی به نام کرونا ایجاد می شود. علائم معمولی عبارتند از:
- درجه حرارت بالا: به این معنی است که برای لمس سینه یا پشت خود احساس گرما می کنید. (نیازی به اندازه گیری درجه حرارت ندارید)
- سرفه جدید و مداوم: این به معنای سرفه زیاد برای بیش از یک ساعت، یا 3 دوره سرفه در 24 ساعت (اگر معمولا سرفه دارید، سرفه کووید ممکن است بدتر از حد معمول باشد)
- تغییر یا از بین رفتن حس چشایی یا بویایی
کووید-19 چگونه گسترش می یابد؟
مانند سایر ویروس ها، تصور می شود که ویروس کووید از طریق قطرات در سرفه یا عطسه یک فرد بیمار پخش شود. همچنین احتمالا از طریق تماس با فرد مبتلا یا سطوح و اشیایی که آنها لمس کردند، منتقل می شود.
آیا افراد مبتلا به بیماری خودایمنی تیروئید در معرض خطر ابتلا به عفونت کووید-19 هستند؟
کووید-19 هنوز یک ویروس جدید است. اما مطالعات نشان میدهد که چگونه ممکن است بر افراد مبتلا به بیماری تیروئید تاثیر بگذارد.
بیماری تیروئید به طور کلی با افزایش خطر عفونت های ویروسی مرتبط نیست و همچنین ارتباطی بین بیماری تیروئید و شدت عفونت ویروسی وجود ندارد.
بسیاری از مردم می پرسند که ابتلا به بیماری خودایمنی تیروئید به این معنی است که آیا فرد دچار نقص ایمنی است؟ باید توجه داشت که بخشی از سیستم ایمنی که مسئول شرایط خودایمنی تیروئید است جدا از سیستم ایمنی عمل می کند که مسئول مبارزه با عفونت های ویروسی مانند کووید-19 است. بیمارانی که در گروه افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف طبقه بندی می شوند، معمولا افراد مبتلا به بیماری هایی مانند لوسمی، HIV و ایدز هستند. یا ممکن است از داروهایی مانند استروئید با دوز بالا، داروهای تعدیل کننده ایمنی برای آرتریت روماتوئید یا مولتیپل اسکلروزیس، شیمی درمانی سرطان یا بعد از عمل پیوند عضو استفاده کنند.
آیا تحقیقی در مورد چگونگی تاثیر کووید-19 بر افراد مبتلا به اختلالات تیروئید وجود دارد؟
بله، تا کنونی محققین مطالعاتی را منتشر کرده اند و مطالعاتی نیز در حال انجام است. نتایج تا به امروز نویدبخش است. آنها پیشنهاد می کنند که پرکاری یا کم کاری تیروئید باعث افزایش خطر ابتلا به کووید-19 نمی شود. مطالعات همچنین هیچ ارتباطی بین بیماری تیروئید و پیش آگهی کوتاه مدت بیماران (در صورت ابتلا به کرونا) نشان نمی دهد.
جدیدترین مطالعه جامع در دانمارک انجام شد و بیماران تحت درمان کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید را بررسی کرد. این مطالعه در فوریه 2021 در مجله The Lancet: Diabetes and Endocrinology منتشر شد. مطالعه کوچکتری روی بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید نیز در اوایل سال 2020 در نیویورک انجام شد.
آیا مصرف دارو برای اختلال تیروئید سیستم ایمنی من را سرکوب می کند؟
هیچ کدام از داروی مورد استفاده برای اختلال تیروئید (لووتیروکسین، کاربیمازول، پروپیل تیوراسیل) تعدیل کننده ایمنی نیستند. با این حال، برخی از افراد مبتلا به بیماری چشمی تیروئید، دوزهای بالایی از داروهای استروئیدی مصرف می کنند که می تواند سیستم ایمنی را سرکوب کند.
اگر به عنوان مثال برای بیماری تیروئیدی چشم از داروهای استروئیدی استفاده می کنم چه اتفاقی می افتد؟
برخی از بیماران مبتلا به بیماری چشمی تیروئید داروهای استروئیدی در دوزهایی مصرف می کنند که سیستم ایمنی آنها را سرکوب می کند. برخی دیگر از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی روزانه مانند مایکوفنولات (MMF) استفاده می کنند یا در 9 تا 12 ماه گذشته ریتوکسیماب دریافت کرده اند. اگر شما یکی از این بیماران هستید، در گروه افرادی خواهید بود که در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید ناشی از کووید-19 هستند. در برخی موارد، باید بنا به درخواست پزشک به طور موقت درمان استروئیدی با دوز بالا یا MMF را تا پایان همه گیری متوقف کنید. این به شدت مشکل چشم شما بستگی دارد.
آیا بیمارانی که تحت درمان با ید رادیواکتیو یا جراحی تیروئید قرار گرفته اند، در خطر ابتلا به عفونت کووید-19 هستند؟
شواهدی وجود ندارد که بیمارانی که تحت درمان با ید رادیواکتیو یا جراحی تیروئید برای بیماری خوش خیم (غیرسرطانی) تیروئید قرار گرفته اند، در معرض افزایش خطر عفونت عمومی ویروسی (و در نتیجه کووید-19) هستند.
اگر بیماری تیروئید من به خوبی مدیریت نشود، آیا تاثیری بر عفونت کووید دارد؟
بیماری تیروئید اکثر بیماران به خوبی مدیریت می شود. یعنی سطح تیروئید آنها ثابت می ماند. در برخی افراد عملکرد تیروئید به خوبی کنترل نمی شود. یعنی سطوح عملکرد تیروئید نوسان دارد و سطح هورمون تیروئید آنها متعادل نیست و این بیماران هنوز علائم بیماری تیروئید را تجربه می کنند. اگر شما چنین شرایطی دارید، پزشک ممکن است بتواند دوز لووتیروکسین شما را تنظیم کند و شما احساس بهتری را تجربه کنید. هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد افرادی که بیماری تیروئید با کنترل ضعیف دارند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت کرونا هستند.
با این حال، این احتمال وجود دارد که بیماران مبتلا به بیماری تیروئید کنترل نشده (افرادی که به تازگی درمان تیروئید و مصرف دارو را شروع کرده اند و یا افرادی که داروی تیروئید مصرف نمی کنند) ممکن است در معرض خطر بالاتری از عوارض ناشی از هر گونه عفونت باشند. این امر به ویژه در مورد افرادی که تیروئید پرکار دارند صادق است. به بیماران مبتلا به بیماری تیروئید به شدت توصیه می شود که مصرف داروهای تیروئیدی خود را ادامه دهند تا این خطر کاهش یابد.
اگر برای تیروئید پرکار خود داروهای ضدتیروئید مصرف کنم، آیا در معرض خطر عفونت هستم؟
داروهای ضد تیروئید (ATDs) نقشی در افزایش خطر ابتلا به عفونت ندارند، مگر اینکه منجر به آگرونولوسیتوز شوند. این یک عارضه جانبی بسیار نادر داروهای ضدتیروئید است. این عارضه زمانی رخ می دهد که تعداد گلبول های سفید در بدن به طور چشمگیری کاهش یابد. معمولا با گلودرد، زخم دهان، تب، بیماری شبیه آنفولانزا تظاهر می کند.
بیمار مبتلا به کووید-19 می تواند داروهای ضدتیروئید خود را ادامه دهد. مگر اینکه تعداد گلبول های سفید غیر طبیعی باشد (آگرونولوسیتوز) و تعداد گرانولوسیت کمتر از 1 × 109 در لیتر باشد.
اگر من به دلیل مصرف داروهای ضد تیروئید (ATDs) دچار آگرانولوسیتوز شوم، آیا ممکن است علائم آن با کووید-19 اشتباه شود؟
بیمارانی که ATD مصرف می کنند، خطر کمی برای ایجاد آگرانولوسیتوز دارند. این عارضه جانبی بسیار نادر است. تحقیقات نشان میدهد که احتمال ابتلا به آگرانولوسیتوز در فردی که کاربیمازول مصرف می کند بین 2/0 – 5/0 درصد است.
علائم آگرانولوسیتوز (گلو درد، زخم دهان، تب، بیماری شبیه آنفولانزا) ممکن است با علائم عفونت کووید-19 (تب، سرفه جدید مداوم، بیماری شبیه آنفولانزا) همپوشانی داشته باشد. این باعث می شود پزشکان به سختی این دو را از هم تمایز دهند.
در صورتی که بیماران مبتلا در حال مصرف ATD علائمی نشان دهند، این علائم ممکن است ناشی از آگرانولوسیتوز باشد. بنابراین بهتر است مصرف ATD متوقف شود و یک شمارش کامل خون فوری انجام شود. همچنین پزشک ممکن است درخواست آزمایش کووید-19 بدهد.
در صورتی که پزشک نتواند شمارش کامل خون را انجام دهد، به بیماران پیشنهاد می شود که مصرف ATD را متوقف کند. در صورت برطرف شدن علائم، یک هفته بعد دوباره مصرف دارو را شروع کند. اگر علائم در طول دوره عدم مصرف ATD بدتر شد، یا پس از شروع مجدد دارو عود کرد، بیمار باید به دنبال مراقبت فوری پزشکی باشد. در چنین شرایطی انجام شمارش کامل خون ضروری است. توجه کنید که در سایر شرایط، بیماران نباید مصرف ATD خود را متوقف کنند، مگر اینکه پزشک درخواست دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید روی نمونه گیری در منزل و پذیرش آنلاین کلیک فرمائید.
مطالب مشابه:
سلام با تشکر از مطلب عالیتون. من و اقوام سابقه تیروئید نداریم آزمایش هفت ماه قبل و سه سال قبلم هم کاملا نرمال بوده.
اسفند ۹۹ کرونا گرفتم و بعدش ظرف یک ماه تا چهل روز همه علائم کم کاری تیروئید در من ظاهر شد و tsh: 5.75 شد.
درد گلو و گوش،سفتی گردن، تب لرز و تعریق شدید اشتم.ماه اول.
دکتر بهم لووکسین داد، این آزمایش خرداد هست با مصرف یک لووکسین ۱۰۰.
Tsh 1.3_ T4. 9.5_ T3 1.2
Anti tpo 8.3(normal up to 40)
Anti tsh receptor 0.5(normal up to 1)
الان 5 ماه میگذره و کم کاری دارم و ضعف چشایی و بویایی.بهبود پیدا می کنه کم کاریم ؟ چقدر طول می کشه؟
عوارض بسیار بدی داره و از زندگی افتادم حتی با خوردن قرص. تشکر
حاضرم با مراجع درمانی برای کار روی این بیماری همکاری کنم.
با سلام و عرض احترام خدمت شما
لطفا به متخصص غدد مراجعه فرمائید.
امیدواریم مطالب سایت برایتان مفید باشد .
سلام و عرض خدا قوت
سوالی درباره واکسن کرونا دارم بنده کادر بهداشت هستم دوز اول واکسن را که زدم در دوران قاعدگی دچار مشکلاتی شدم حجم قاعدگی کم شد و برای دوز بعد که ماه بعدش بود و انجام شد قاعدگی به فاصله یک هفته از هم دو بار رخ داد و برای ماه بعد ۴۰ روز فاصله و مجدد دو بار با فاصله یک هفته آزمایش چکاپ بعد ۴ ماه از دوز دوم دادم نشان،از پرکاری تیروئید دارد در صورتی که تا به حال در طول عمر دچار،مشکلات غددی نبودم .آیا ارتباطی وجود داره با واکسن کرونا ؟
سلام و عرض احترام
بر اساس مشاهدات و گزارش های کمی که در مورد عارضه احتمالی واکسن کووید 19 بر روی عملکرد تیروئید منتشر شده است ، احتمال دارد که پس از تزریق واکسن های غیر فعال کووید 19 مانند سینوفارم ، در عملکرد تیروئید اختلال ایجاد شود
من بعد از دوز اول سینوفارم به فاصله نزدیک پریود شدم و بعد دوز دوم پریود نشدم و پرکاری تیرویید داشتم تحت کنترل و نود و پنج صدم درصد بود تی اس اچم و 12روز بعد دوز دوم ازمایش دادم تی اس اچم 0.05شده یهو تی اس اچم و کلا با این واکسن زدن کلا همه چی ریخت بهم.
سلام در خصوص مراجع درمانی لطفا به من پیام بدهید با تشکر