ابتلای همزمان کووید-19 و آنفولانزا
آیا می توان همزمان به آنفولانزا و COVID-19 مبتلا شد؟ممکن است همزمان به آنفولانزا و کووید-19 مبتلا شوید. مطبوعات عبارت “Flurona” را برای توصیف این موضوع بکار می بردند. با این حال، دانشمندان و پزشکان از این اصطلاح استفاده نمی کنند.
Flurona چیست؟
Flurona اصطلاحی است که برخی افراد برای توصیف همزمان ابتلا به آنفولانزا و COVID-19 استفاده می کنند. با این حال، متخصصان پزشکی از این اصطلاح استفاده نمی کنند.
در حالی که این وضعیت بسیار شایع نیست، ممکن است فرد همزمان به آنفولانزا و کووید-19 مبتلا شود.
کووید-19 و آنفولانزا هر دو بیماری های ویروسی هستند که بر سیستم تنفسی تاثیر می گذارند.
علائم و نشانه های ابتلای همزمان کووید-19 و آنفولانزا:
بر طبق اظهارات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، علائم هر دو بیماری می تواند از بدون علامت تا شدید متغیر باشد. به همین دلیل، تشخیص علت زمینه ای تنها بر اساس علائم دشوار است.
در مورد هر یک از این بیماری ها، ممکن است حداقل یک روز از زمان ابتلای فرد به ویروس بگذرد تا علائم بروز کند. یک فرد همچنین می تواند هر یک از این ویروس ها را قبل از اینکه علامت دار شوند به سایرین منتقل کند.
علائم آنفولانزا و کرونا عبارتند از:
- سرفه
- تب یا لرز
- خستگی
- تنگی نفس یا مشکل در تنفس
- درد عضلانی
- گلو درد
- آبریزش یا گرفتگی بینی
- استفراغ
- سردرد
- اسهال
- تغییر در حس چشایی یا بویایی (این علامت در کرونا شایع تر است)
شباهت ها:
ویروس های مختلف باعث COVID-19 و آنفولانزا می شوند، اما این دو بیماری شباهت های زیادی دارند، از جمله علائم آنها مشابه می باشد.
برخی شباهت های دیگر عبارتند از:
- خطر ابتلا به عفونت شدید: افراد باردار، افراد مسن و کسانی که از قبل مشکلات سلامتی دارند، در هر دو بیماری شانس بیشتری برای تجربه عوارض شدید دارند.
- عوارض: هر دو بیماری می توانند عوارض بالقوه جدی یا کشنده، از جمله ذات الریه، بدتر شدن شرایط مزمن، حمله قلبی، سکته، نارسایی تنفسی، التهاب در قلب، مغز یا عضلات، نارسایی اندام های مختلف، سندرم دیسترس تنفسی حاد، یا عفونت های ثانویه ایجاد کنند.
- انتقال: ویروس آنفولانزا و ویروس SARS-Cov-2 هر دو در هوا هستند. در حین صحبت، عطسه، یا سرفه وارد هوا می شوند و به ذرات معلق در هوا متصل می شوند. یک فرد ممکن است هر یک از این ویروس ها را حداقل 1 روز قبل از ظهور علائم خود منتشر کند. اگر ذرات روی سطوحی مانند دستگیره در یا میز قرار گیرند و فردی که سطح آن را لمس کند سپس بینی، دهان یا چشمان خود را لمس کند، هر دو ویروس می توانند پخش شوند.
- درمان ها: ممکن است برای درمان هر دو بیماری نیاز به درمان های تخصصی در بیمارستان، به ویژه برای عوارض یا شرایط زمینه ای باشد.
- واکسیناسیون: هم برای آنفولانزا و هم برای COVID-19 در دسترس است.
تفاوت های آنفولانزا و SARS-Cov-2:
در حالی که آنفولانزا و COVID-19 شباهت های زیادی دارند، اما این دو تفاوت های مشخصی نیز دارند.
در زیر برخی از تفاوت های مشترک بین این دو لیست می شود:
- خطر ابتلا به بیماری شدید: بنا به توصیه های CDC، احتمال اینکه کووید-19 بیماری شدیدی ایجاد کند که منجر به بستری در بیمارستان شود بیشتر از آنفولانزا است. حتی در افراد جوانتر و عموما سالم احتمال ایجاد بیماری شدید کرونا وجود دارد. همچنین احتمال عفونت های پس از کووید-19 یا سندرم التهابی چند سیستمی وجود دارد، در حالی که در آنفولانزا چنین احتمالی نیست.
- عوارض: نرخ ایجاد عفونت باکتریایی ثانویه در افراد مبتلا به آنفولانزا بیشتر از افراد مبتلا به کووید-19 است. با این حال، افراد مبتلا به کرونا شانس ابتلا به سندرم التهابی چند سیستمی، لخته شدن خون و شرایط پس از COVID-19 را دارند.
- سرعت انتقال: کرونا مسری تر از آنفولانزا است. یکی از دلایل گسترش بسیار زیاد SARS-Cov-2 سرعت انتقال بسیار سریع این ویروس و در نتیجه افزایش سریع تعداد افرادی است که به این ویروس مبتلا می شوند.
- درمان: پزشکان چندین داروی ضدویروسی تایید شده برای درمان آنفولانزا در خانه و بیمارستان دارند. COVID-19 درمان های نوظهوری از جمله داروهای ضدویروسی مورد تایید دارد. علاوه بر این سازمان غذا و دارو (FDA) مجوز استفاده از چندین داروی تایید نشده را برای کمک به درمان COVID-19 داده است.
- واکسیناسیون: هر ساله چندین واکسن برای آنفولانزا در دسترس است. در حالی که تنها سه واکسن مورد تایید برای COVID-19 در دسترس است.
احتمالا ابتلای همزمان به کرونا و آنفولانزا چقدر است؟
بر اساس بررسی سال 2021، نرخ عفونت همزمان با هر دو ویروس در قاره امریکا حدود 4/0 درصد است.
این نرخ در آسیا بالاتر است و حدود 5/4 درصد است.
بررسی ها نشان می دهند که به دلیل کمبود اطلاعات نرخ شیوع ابتلای همزمان به کرونا و آنفولانزا در جهان به طور دقیق مشخص نیست. با این حال، برآورد می شود که حدود 2/1 درصد از افراد مبتلا به کرونا ممکن است به آنفولانزا نیز مبتلا باشند.
مطالعه دیگری در سال 2021 نشان می دهد که از بیش از 1000 نفر مبتلا به کووید-19 که برای آنفولانزا غربالگری شدند، تنها 6 نفر (54/0 درصد) به عفونت همزمان مبتلا بودند. محققین نتیجه گیری کردند که اگر چه مطالعات بیشتری لازم است، با این وجود Flurona نادر است.
چه کسانی در خطر ابتلا به Flurona هستند؟
تقریبا هر کسی می تواند همزمان به آنفولانزا و کووید-19 مبتلا شود، اگر با افرادی که این شرایط را دارند تماس نزدیک داشته باشید ممکن است به این بیماری ها مبتلا شوید.
افرادی که برای کووید-19 یا آنفولانزا واکسن نمی زنند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این شرایط باشند.
عوارض احتمالی Flurona:
فردی که هم آنفولانزا و هم کووید-19 دارد ممکن است در هر یک از این شرایط دچار عوارض شود. برخی از عوارض احتمالی عبارتند از:
- لخته شدن خون
- پنومونی
- نارسایی اندام های متعدد، مانند نارسایی تنفسی، نارسایی کلیه یا شوک سپسیس
- التهاب قلب، مغز یا بافت های ماهیچه ای
- سندرم دیسترس تنفسی حاد (مایع در ریه ها)
- شرایط پس از کرونا
- آسیب قلبی (سکته قلبی و مغزی)
- بدتر شدن شرایط پزشکی مزمن قلبی
- سندرم التهابی چند سیستمی
- عفونت های ثانویه
چه کسی آسیب پذیر است؟
برخی افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به عوارض آنفولانزا هستند. بسیاری از همان گروه ها معمولا در معرض خطر بالاتری برای ایجاد عوارض ناشی از COVID-19 هستند.
برخی از گروه های پرخطر عبارتند از:
- افراد بالای 65 سال
- کودکان خردسال
- افرادی که باردار هستند
- افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مانند آسم، بیماری قلبی، دیابت، بیماری مزمن کلیوی، HIV یا سرطان هستند.
- افرادی که دارای معلولیت های خاص هستند.
بر اساس CDC، افراد با پیشینه قومی بومی آمریکا، آفریقایی – آمریکایی، و آمریکای لاتین در معرض خطر بیشتری برای بستری در بیمارستان با آنفولانزا هستند.
افراد از گروه های اقلیت نژادی و قومی نیز در معرض خطر بیشتری برای مرگ ناشی از کووید-19 در سنین پایین تر هستند. نابرابری های مراقبت های بهداشتی ممکن است یکی از دلایل این تفاوت ها باشد.
درمان ابتلای همزمان کووید-19 و آنفولانزا:
شدت علائم آنفولانزا و کووید-19 می تواند بسیار متفاوت باشد، به این معنی که همه افراد نیازی به درمان پزشکی ندارند.
فردی که علائم خفیف را تجربه می کند ممکن است با استفاده از داروهای بدون نسخه و استراحت علائم خود را مدیریت کنند. با این حال، اگر فردی که علائم شدید COVID-19 یا آنفولانزا را نشان می دهد نیاز به مراقبت های پزشکی دارد.
اگر فردی همزمان به هر دو مبتلا شوند، پزشک باید تشخیص دهد که فرد هر دو بیماری را دارد. هنوز پروتکل رسمی برای درمان فرد مبتلا به هر دو بیماری و کمک به پیشگیری از عوارض جدی وجود ندارد. اما پزشک ممکن است داروهای ضدویروسی را برای درمان هر بیماری تجویز کند.
در موارد شدید، پزشک ممکن است بیمار را در بیمارستان بستری کند. در بیمارستان، پزشکان بهترین اقدام را برای درمان فرد و کمک به پیشگیری از عوارض جدی تعیین می کنند.
پیشگیری از ابتلای همزمان کووید-19 و آنفولانزا:
همیشه نمی توان از آنفولانزا یا COVID-19 جلوگیری کرد.
با این حال، از آنجایی که این دو ویروس به روش های مشابهی پخش می شوند، اقدامات احتیاطی خاصی می تواند به کاهش خطر ابتلا به یکی از آنها کمک کند. اینها عبارتند از:
- واکسیناسیون هر بیمار
- شستن مرتب دستها و سطوح
- استفاده از ماسک
- حفظ فاصله مناسب از دیگران
- اجتناب از حضور در مناطق شلوغ
- دوری از افرادی که بیمار هستند
- افرادی که بیمار هستند می توانند با ماندن در خانه و استراحت در حین بهبودی به کاهش انتشار هر یک از این ویروس ها کمک کنند.
خلاصه:
Flurona اصطلاحی است که برخی افراد برای توصیف همزمان آنفولانزا و COVID-19 استفاده می کنند.
تشخیص این دو بیماری از همدیگر دشوار است زیرا علائم مشابهی دارند. اگر چه میزان دقیق وقوع مشخص نیست. برخی مطالعات بیان می کنند که Flurona نادر است.
اگر فردی علائمی شبیه آنفولانزا را تجربه کرد و جزو گروه پر خطر است، باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشد.
همچنین در صورت بروز علائم شدید شبه آنفولانزا یا در صورتی که علائم بهبود نیابد، فرد به پزشک مراجعه کند و مراقبت های پزشکی دریافت کند.
درمان هر دو بیماری ممکن است شامل داروهای بدون نسخه، داروهای ضدویروسی یا بستری در بیمارستان باشد.
مطالب مشابه: