کرونا در کودکان
کودکان و جوانان 18 ساله و کوچکتر می توانند به کرونا مبتلا شوند ولی معمولا بیماری خفیف است و در عرض چند روز بهبود می یابند.
علائم کووید-19 در کودکان می تواند شامل موارد زیر باشد:
- دمای بالا یا لرز – دمای بالای به این معنی است که با لمس سینه یا کمر خود احساس گرما می کنید (نیازی به اندازه گیری درجه حرارت ندارید)
- سرفه جدید و مداوم – این به معنای سرفه زیاد برای بیش از یک ساعت یا 3 یا تعداد بیشتری سرفه در 24 ساعت است.
- از بین رفتن یا تغییر در حس بویایی یا چشایی
- تنگی نفس
- احساس خستگی یا فرسودگی
- بدن دردناک
- سردرد
- گلو درد
- گرفتگی یا آبریزش بینی
- بی اشتهایی
- اسهال
- احساس بیماری
علائم بسیار شبیه به علائم سایر بیماری ها مانند سرماخوردگی و آنفولانزاست.
اگر کودک شما علائمی دارد چه باید کرد؟
تا حد امکان فرزند شما باید در خانه بماند. در صورت داشتن علائم از تماس با افراد دیگر خودداری کند. اگر دمای بدن آن بالاست و یا برای رفتن به مدرسه، مهدکودک یا انجام فعالیت های عادی خود احساس خوبی ندارد، بهتر است در خانه بماند. آنها می توانند زمانی که احساس بهتری داشتند یا درجه حرارت بدن آنها بالا نیست، به مدرسه یا مهدکودک برگردند. اگر کودک شما علائم خفیفی مانند آبریزش بینی، گلو درد یا سرفه خفیف دارد، و به اندازه کافی احساس خوبی دارد، می تواند به مدرسه یا مهدکودک برود.
کودک خود را تشویق کنید هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی خود را با دستمال بپوشاند. از او بخواهید پس از استفاده و دور انداختن دستمال کاغذی دست های خود را بشوید. اکثر کودکانی که حالشان خوب نیست، با استراحت و مایعات فراوان در چند روز بهبود می یابند.
اگر فرزندتان خیلی حال بدی داشته باشد، چه باید کرد؟
کودکان و نوزادان نیز ممکن است به وضعیتی از کرونا مبتلا شوند که به سرعت حال آنها را ناخوشایند کند. در این مواقع دریافت کمک پزشکی بسیار حائز اهمیت است.
اگر کودکتان علائم زیر دارد به سرعت به اورژانس تماس بگیرید:
- سن آن کمتر از 3 ماه است و دمای آن 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر است یا فکر می کنید که تب دارد.
- 3 تا 6 ماهه است و دمای آن 39 درجه سانتی گراد یا بالاتر است یا فکر می کنید که تب دارد.
- علائم دیگری از بیماری مانند بثورات پوستی و همچنین تب دارد.
- دمای بالایی دارد که به مدت 5 روز یا بیشتر ادامه دارد.
- بی اشتهاست و تمایلی به غذا خوردن ندارد یا اشتهای آن مثل قبل نیست.
- دمای بالایی دارد که با پاراستامول کاهش نمی یابد
- دچار کم آبی است – برای مثال پوشک ها خیلی خیس نیستند. چشم های فرورفته دارند و هنگام گریه هیچ اشک ندارند.
آیا نوزادان تازه متولد شده و کودکان به کرونا مبتلا می شوند؟
ظاهرا زنان مبتلا به کرونا می توانند در موارد بسیار نادر بیماری را به کودک خود منتقل کنند. نوزادان نیز می توانند اندکی پس از تولد به کووید-19 مبتلا شوند. بر طبق اظهارات CDC، اکثر نوزادان تازه متولد که تست کرونای آنها مثبت است علائم خفیفی دارند یا اصلا هیچ علائمی بروز نمی دهند. این نوزادان به سرعت بهبود می یابند اما موارد جدی می تواند نگران کننده باشد. زنان باردار باید بیشتر از افراد عادی احتیاط کنند. از جمله از پزشک خود بخواهند تزریق واکسن را برای آنها تجویز کند.
در حال حاضر شواهدی وجود ندارد که ویروس عامل کووید-19 در شیر مادر وجود دارد. اما از آنجایی که احتمال انتشار COVID-19 در دوران شیردهی از طریق قطرات تنفسی وجود دارد، رعایت دستورالعمل های ایمنی بسیار مهم است.
فاکتورهای خطر برای کووید-19 جدی در کودکان:
بررسی های حاصل از مطالعه CDC نشان می دهد که برخی از کودکان ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به کووید-19باشند. این افراد ممکن است نیازمند مراقبت های پزشکی در بیمارستان باشند:
- افراد زیر دو سال
- کودکان سیاه پوست و لاتین تبار، که می توانند تحت تاثیر نابرابرهای سلامتی قرار بگیرند. این آنها را به طور نامتناسبی در برابر عوارض شدید کووید-19 آسیب پذیر می کند.
- کودکان که نارس به دنیا آمدند.
- کسانی که مبتلا به چاقی یا بیماری مزمن ریوی هستند.
اگر فکر می کنید فرزندتان مبتلا به کووید-19 است، به غریزه خود اعتماد کنید. به خصوص اگر کودک سرفه یا تب دارد. اگر به پزشک اطفال دسترسی ندارید، با پزشک عمومی تماس بگیرید.
سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان:
پزشکان می گویند که برخی از کودکان ممکن است وضعیتی به نام سندرم التهابی چند سیستمی یا MIS-C را پس از عفونت با ویروس کرونا تجربه کنند.
اگر فرزند شما تب 4/100 درجه فارنهایت یا بیشتر را تجربه کرد که بیش از 24 ساعت طول کشید یا حداقل یکی از علائم زیر را داشت، فورا با پزشک خانواده یا پزشک اطفال خود تماس بگیرید:
- ضعف یا خستگی غیرمعمول
- راش قرمز
- درد شکم
- استفراغ و اسهال
- لب های قرمز و ترک خورده
- چشم های قرمز
- دست ها یا پاهای متورم
مطالب مشابه:
1 دیدگاه