درمان سالمونلا در دوران بارداری
سالمونلا یک باکتری است. انواع مختلفی از باکتری سالمونلا وجود دارد که می تواند باعث بیمار شدن افراد شود. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به همراه کودکان خردسال و افراد مسن، بیشتر در معرض ابتلا به سالمونلا هستند.
سالمونلا با نام رسمی سالمونلوز، نوعی مسمومیت غذایی است که توسط جنس باکتری سالمونلا ایجاد می شود.
سالمونلوز به اندازه کافی ناخوشایند است، اما اثرات سالمونلا در دوران بارداری می تواند جدی و حتی تهدید کننده زندگی باشد. متأسفانه سالمونلوز هیچ درمان طبیعی ندارد. بدن اغلب در نابودی باکتری ها از خود مراقبت می کند. با این حال، خطرات بیشتری برای زنان باردار وجود دارد که نیاز به مراقبت های پزشکی دارند.
علت ابتلا به سالمونلا در دوران بارداری:
غذاها اغلب منبع عفونت سالمونلا هستند. برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت سالمونلا، مهم است که تخم مرغ و گوشت را قبل از مصرف کاملاً بپزید. میوه ها و سبزیجات خام و همچنین شیر غیر پاستوریزه و محصولات لبنی نیز می توانند منبع سالمونلا باشند. میوه ها و سبزیجات چه پخته و چه خام مصرف شوند باید خوب شسته شوند. از مصرف شیر غیر پاستوریزه (که شیر خام نیز نام دارد) یا مصرف هر گونه غذای ساخته شده با شیر غیر پاستوریزه خودداری کرد.
به یکی از دو روش زیر می توان به سالمونلوز مبتلا شد:
- تماس با حیوان مبتلا
- مصرف غذاهای آلوده
حیوانات آلوده می توانند باکتری سالمونلا را از طریق مدفوع، از طریق خاک یا آبی که اشغال می کنند، از طریق غذا و از طریق بستر خود پخش کنند. حیوانات خانگی می توانند ناقل سالمونلا باشند. بنابراین هنگام برخورد با حیوانات باید احتیاط کرد. حیواناتی که شایع ترین ناقلان باکتری هستند شامل خزندگان (لاک پشت، مارمولک، مار و غیره) و طیور (مرغ، اردک، غاز و غیره) می باشند.
یکی دیگر از راه های شناخته شده برای ابتلا به سالمونلا از طریق غذاهای آلوده به باکتری است.
غذاهای مختلفی وجود دارند که رایج ترین انواع غذاها هستند که حاوی سالمونلا هستند و باید از مصرف آنها پرهیز کرد:
- مرغ، گوشت و ماهی خام یا نیم پز
- تخم مرغ خام یا نیم پز یا غذاهای تهیه شده با تخم مرغ
- شیر غیر پاستوریزه، فرآورده های شیر و آبمیوه یا غذاهای تهیه شده از آنها.
- غذایی که در تماس با مدفوع حیوانات در خاک یا آب محل رشد آن قرار می گیرد.
- غذایی که در هنگام تهیه آن با سالمونلا تماس پیدا می کند.
علائم و نشانه های سالمونلوز:
علائم سالمونلوز ممکن است چند ساعت یا تا چند روز بعد از تماس با باکتری ظاهر شود. این علائم شامل:
اسهال، درد شکم، حالت تهوع یا استفراغ، تب، لرز، سردرد، دردهای عضلانی، خون در مدفوع و کم آبی بدن
اگرچه سالمونلوز به طور معمول خود به خود برطرف می شود، اما می تواند مشکلات زیادی را برای زنان باردار ایجاد کند.
مشکلاتی که زنان باردار با سالمونلوز مواجه می شوند:
- کم آبی شدید
- باکتریمی (باکتری در جریان خون)
- مننژیت ناشی از باکتریمی
- آرتریت واکنشی (وضعیتی که باعث التهاب (قرمزی و تورم) در نقاط مختلف بدن می شود.)
همانطور که می توان تصور کرد، این مشکلات مسائل جدی هستند. نکته نگران کنندهتر این است که سالمونلوز می تواند از مادر به کودک منتقل شود. بنابراین، مهم است که فوراً به پزشک مراجعه شود. چرا که ممکن است کودک در معرض مننژیت قرار گیرد که می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
پیشگیری از سالمونلوز در دوران بارداری:
تلاش برای درمان طبیعی سالمونلوز در دوران بارداری توصیه نمی شود. در عوض، بهتر است اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از ابتلا به سالمونلوز انجام شود.
- رعایت نکات بهداشتی غذا: شستشوی موادغذایی قبل از غذا مصرف و جلوگیری از از آلودگی مواد غذایی هنگام پخت
- شستشوی مرتب دست ها در طول روز، به خصوص اگر با حیوانات یا غذاهای خام در تماس باشند.
- پخت کامل غذاها: برای سالمونلاهای منتقله از غذا، باکتری ها را می توان با پخت کامل غذاها و پاستوریزه کردن شیر و آب میوه از بین برد.
نحوه درمان سالمونلوز در دوران بارداری:
چند گزینه است که ممکن است پزشک برای کاهش علائم و مبارزه با عفونت باکتریایی تجویز کند:
آنتی بیوتیک ها: ممکن است در موارد باکتریمی زمانی که باکتری به جریان خون گسترش می یابد، آنتی بیوتیک تجویز شود.
سرم: اگر بدن به دلیل اسهال به شدت کم آب شود، ممکن است پزشک توصیه کند که مایعات IV دریافت شود تا به سرعت آب بدن جایگزین شود.
وجود سالمونلا میتواند برای سلامتی و تندرستی کودک خطری ایجاد کند. اگرچه بدن به خودی خود از شر سالمونلوز خلاص خواهد شد، اما خطرات برای نوزاد این انتظار را ایجاد می کند که فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
علائم عفونت سالمونلا می تواند شامل اسهال، تب و گرفتگی معده باشد. این علائم معمولاً 12 تا 72 ساعت پس از مبتلا شدن ظاهر می شوند. افرادی که به عفونت سالمونلا مبتلا می شوند ممکن است به مدت 4 تا 7 روز احساس بیماری کنند. عفونت ممکن است آنقدر جدی باشد که نیاز به درمان در بیمارستان داشته باشد. هیچ واکسنی وجود ندارد که از عفونت سالمونلا جلوگیری کند.
افزایش احتمال نقایص مادرزادی ابتلا به سالمونلا:
هر بارداری با احتمال 3 تا 5 درصد ابتلا به نقص مادرزادی شروع می شود که ریسک پس زمینه میگویند. بر اساس مطالعات، مشخص نیست که آیا سالمونلا شانس نقایص مادرزادی را افزایش می دهد یا خیر. اطلاعات موجود احتمال افزایش نقایص مادرزادی ناشی از عفونت سالمونلا را نشان نمی دهد.
افزایش مشکلات مرتبط با بارداری با داشتن/گرفتن سالمونلا:
بر اساس بررسی ها، سالمونلا ممکن است شانس زایمان زودرس (تولد قبل از هفته 37) یا وزن کم هنگام تولد (با وزن کمتر از 2500 گرم در هنگام تولد) را افزایش دهد. همچنین سالمونلا می تواند در حدود 4 درصد موارد (4 در 100)، باعث باکتریمی شود، وضعیتی که در آن باکتری در جریان خون وجود دارد که می تواند منجر به سقط جنین شود.
تأثیر سالمونلا بر رفتار یا یادگیری کودک در آینده:
مطالعاتی برای بررسی اینکه آیا سالمونلا می تواند باعث ایجاد مشکلات رفتاری یا یادگیری برای کودک شود، انجام نشده است.
اگرچه نادر است، اما عفونت سالمونلا می تواند از فردی که باردار است به جنین در طول بارداری منتقل شود. نوزادانی که با عفونت سالمونلا متولد می شوند ممکن است سپسیس (عفونت خونی) داشته باشند یا به مننژیت مبتلا شوند. مننژیت وضعیتی است که در آن مناطقی از تورم یا التهاب در اطراف مغز و نخاع در نوزاد وجود دارد. اگر به موقع درمان نشود، اثرات مننژیت می تواند منجر به مشکلات طولانی مدت برای برخی از کودکان شود.
تأثیر عفونت سالمونلا بر باروری (توانایی باردار شدن شریک زندگی) مردان و افزایش احتمال نقایص مادرزادی:
مطالعاتی برای بررسی اینکه آیا سالمونلا می تواند بر باروری مردان تأثیر بگذارد یا احتمال نقایص مادرزادی را بالاتر از خطر پسزمینه افزایش دهد، انجام نشدند. عفونت سالمونلا می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود. در صورت وجود عفونت سالمونلا، لازم است مرتب دست های خود را به طور کامل بشویید تا به کاهش احتمال انتقال عفونت سالمونلا به دیگران کمک کرد.
مطالب مشابه:
پروژسترون و IVF
درمان عفونت ادراری در دوران بارداری
منابع: mothertobaby ، americanpregnancy
2 دیدگاه