چکاپ قبل از ازدواج
چندین آزمایش سلامتی وجود دارد که باید قبل از ازدواج انجام شود. این معاینات فقط برای زنان نیست. مردان نیز باید قبل از ازدواج آنها را انجام دهند.
بسیاری از زوج ها اغلب غربالگری قبل از ازدواج را نادیده می گیرند. با این حال، این آزمایش ها برای زوج ها برای پیشگیری و شناسایی عوامل ناباروری و بیماری هایی که میتواند به فرزندان آینده آنها به ارث برسد، حیاتی است.
تست سلامت قبل از ازدواج:
تست سلامت قبل از ازدواج به عنوان معاینه فیزیکی قبل از ازدواج نیز شناخته می شود. این آزمایشی است که برای کمک به پزشکان برای تعیین وضعیت کلی سلامت، به ویژه بیماری های مرتبط با باروری، برای مردان و زنان انجام می شود.
آزمایش های ژنتیکی قبل از ازدواج باید توسط زوج ها با هم انجام شود و شامل غربالگری بیماری های عفونی، آسیب شناسی های ژنتیکی برای ارزیابی سلامت باروری و غربالگری ژنتیکی برای نوزاد است. حتی اگر زن و مرد هر دو سالم باشند و سابقه بیماری نداشته باشند، باز هم انجام آزمایشات قبل از ازدواج مفید است زیرا خطرات بالقوه همیشه در خارج آشکار نیستند.
علاوه بر این، برای زوج هایی که برای ازدواج آماده می شوند، آزمایش قبل از ازدواج بهترین راه برای شناسایی خطرات احتمالی و تأثیر آنها بر سلامت آینده است. شناسایی زودهنگام خطرات برای پزشکان برای اجرای موثرترین اقدامات پیشگیری و درمان بسیار مهم است. علاوه بر این، آزمایش های سلامت قبل از ازدواج نیز میتواند به فرد در درک بهتر وضعیت همسر کمک کند.
هدف از آزمایش سلامت قبل از ازدواج:
غربالگری قبل از ازدواج شامل باروری، جنسیت، غربالگری بیماری های مقاربتی و غربالگری بیماری های ژنتیکی است. بر اساس نتایج، پزشک در مورد درمان های باروری، مراقبت های بهداشتی و پیشگیری از بارداری (در صورت نیاز) توصیه می کند. در اینجا برخی از اهداف آزمایش های سلامت قبل از ازدواج آورده شده است:
- تشخیص زودهنگام علل بالقوه ناباروری
- راهنمایی برای بهترین زمان برای باردار شدن و مراقبت های بهداشتی برای یک نوزاد سالم و باهوش و ارائه اطلاعاتی برای کمک به زوج ها برای برنامه ریزی یک زایمان خوب.
- بررسی تاریخچه پزشکی شخصی و ژنتیکی.
- معاینه پزشکی عمومی شامل: قد، وزن، فشار خون، ضربان قلب، گوارش و تنفس است.
- سونوگرافی سلامت عمومی: کیسه صفرا، کبد، کلیه ها، حالب، مثانه.
- برای زنان، معاینات اضافی زنان مانند: معاینه تخمدان، هیستروسکوپی، ماموگرافی، آزمایش کشت ادرار.
- مردان به اسکن اولتراسوند غدد پروستات، معاینه مردانه و تجزیه و تحلیل مایع منی نیاز دارند. به لطف این آزمایش ها می توان کیفیت اسپرم را ارزیابی کرد و باروری را تعیین کرد.
- آزمایشات دیگر شامل: آزمایش خون، تجزیه و تحلیل شمارش کامل خون، آنالیز ادرار، آزمایش هورمون جنسی، بررسی عملکرد کلیه و کبد است.
اگر زوجی قصد دارند بلافاصله پس از ازدواج باردار شوند، زن باید 3 تا 6 ماه زودتر با واکسن هایی مانند: آبله مرغان، کزاز، سرخک و اوریون و سرخجه واکسینه شوند.
همچنین اگر قصد ندارند فوراً باردار شوند، پزشک در مورد روش های پیشگیری از بارداری ایمن و مؤثر و محدود کردن اثرات آنها بر سلامت باروری آینده اطلاعاتی ارائه میدهد.
انواع تست های چکاپ قبل از ازدواج که باید انجام شوند:
طبق گفته وزارت بهداشت اندونزی، 7 نوع آزمایش سلامتی وجود دارد که زوجین باید در معاینه قبل از ازدواج انجام دهند، از جمله:
-
آزمایش خون:
آزمایشات خون شامل بررسی لکوسیت ها، هماتوکریت، پلاکت ها، هموگلوبین، گلبول های قرمز و میزان رسوب گلبول های قرمز است. در زنان، بررسی سطح هموگلوبین به شناسایی خطر تالاسمی کمک می کند.
-
آزمایش تعیین گروه خونی و رزوس:
این معاینه برای تعیین سازگاری گروه خونی و فاکتور رزوس بین همسران و تاثیر آن بر مادر و کودک مهم است. ترکیب Rh منفی در زنان و Rh مثبت در مردان می تواند منجر به ناسازگاری خطرناک در کودک شود.
-
آزمایش هپاتیت B:
از طریق این آزمایش، زوج ها می توانند از خطر انتقال هپاتیت B از طریق رابطه جنسی جلوگیری کنید. هپاتیت B یک بیماری جدی است که می تواند باعث نقص جسمی و مرگ در نوزادان شود.
-
تست TORCH:
TORCH مخفف توکسوپلاسما، سرخجه و تبخال است که می تواند باعث بیماری شود. انتقال می تواند از طریق مصرف غذای خام یا تماس با مدفوع حیوانات خانگی رخ دهد. این آزمایش برای جلوگیری از سقط جنین و زایمان زودرس مهم است.
-
معاینه HIV/AIDS:
این آزمایش در بخشنامه وزارت بهداشت اجباری و تنظیم شده است. معمولاً آزمایش HIV/AIDS بر روی زنان باردار انجام می شود. معاینه شامل گرفتن نمونه خون از زوجین است. علاوه بر آزمایش HIV، به همسران آینده نیز توصیه میشود برای بیماری های مقاربتی مانند: کلامیدیا، سوزاک، هپاتیت، تبخال و سیفلیس آزمایش شوند.
-
آزمایش قند خون:
دانستن سطح قند خون نه تنها برای پیشگیری از دیابت بلکه برای کمک به زوج ها در پیش بینی عوارض این بیماری است. این آزمایش به ویژه برای زنان باردار با هورمون های ناپایدار مهم است.
-
آزمایش ادرار:
در آخر توصیه می شود آزمایش کامل ادرار انجام شود. از طریق این آزمایش می توان وجود بیماری های سیستمیک یا متابولیک را بر اساس رنگ، بو و برون ده ادرار تشخیص داد.
در حال حاضر تقریباً در تمام بیمارستان های بزرگ خدمات معاینه و درمان قبل از ازدواج برای زوج های نیازمند ارائه می شود. مهم است که به دنبال بیمارستان هایی با رتبه بندی خوب در غربالگری قبل از ازدواج بود تا نتایج دقیق و توصیه های خاص از پزشک مناسب دریافت کنند.
به دلیل نیاز به معاینات باروری اختصاصی تر و بارداری آینده، هزینه آزمایش قبل از ازدواج برای زنان اغلب بیشتر از مردان است. بنابراین، برای اطلاع از قیمت دقیق، هنگام انجام معاینه، پزشک خاص ترین توصیه ها را ارائه می دهد.
تالاسمی:
تالاسمی یک اختلال خونی ارثی است (از والدین از طریق ژن به فرزندان منتقل می شود). کم خونی اختلالی است که در آن بدن گلبول های قرمز طبیعی و سالم (RBC) کافی ندارد.
هنگامی که تالاسمی “آلفا” یا “بتا” نامیده می شود، به بخشی از هموگلوبین اطلاق می شود که ساخته نمی شود. اگر قسمت آلفا یا بتا ساخته نشوند، بلوک های ساختمانی کافی برای تولید مقادیر طبیعی هموگلوبین وجود ندارد. آلفای پایین تالاسمی آلفا نام دارد. بتا کم را بتا تالاسمی می نامند.
هنگامی که از کلمات “ویژگی”، “مینور (minor)”، “اینترمدیا” یا “ماژور (major)” استفاده می شود، این کلمات شدت تالاسمی را توصیف می کنند. فردی که دارای ویژگی تالاسمی است ممکن است اصلاً هیچ علائمی نداشته باشد یا ممکن است فقط کم خونی خفیف داشته باشد. در حالی که فرد مبتلا به تالاسمی ماژور ممکن است علائم شدید داشته باشد و ممکن است نیاز به تزریق خون منظم داشته باشد.
تالاسمی مینور:
افراد مبتلا به جهش تالاسمی تنها در یک ژن به عنوان ناقل شناخته می شوند یا گفته می شود که تالاسمی مینور دارند. تالاسمی مینور منجر به کم خونی بسیار خفیف می شود. افرادی که ناقل هستند نیازی به انتقال خون یا درمان با آهن ندارند مگر اینکه کمبود آهن آنها ثابت شود.
تالاسمی ماژور:
کودکانی که با تالاسمی ماژور به دنیا می آیند معمولاً در سال اول زندگی دچار علائم کم خونی شدید می شوند. کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور فاقد توانایی تولید هموگلوبین طبیعی بزرگسالان هستند.
بنابراین، غربالگری قبل از ازدواج یک آزمایش بسیار مهم برای زوج هایی است که قصد ازدواج دارند و برنامه هایی برای بچه دار شدن در آینده دارند. برای داشتن کامل ترین آمادگی قبل از زایمان باید معاینات، مشاوره و درمان های دقیق را با پزشکان متخصص انجام داد.
داشتن درک روشنی از وضعیت سلامتی افراد بسیار مهم است، به خصوص اگر برنامه هایی برای برداشتن گام بعدی در یک رابطه و تشکیل خانواده وجود دارد.
مطالب مشابه:
سندرم ترنر
برداشت آغوز
خون در مایع منی
تست فیبرونکتین جنین
7 ماهه بارداری و رشد جنین
منابع: bocahindonesia ، suburbandiagnostics
1 دیدگاه