واریس در دوران بارداری
واریس در دوران بارداری بسیار رایج است. این رگهای بزرگ و آبی میتوانند در زمانی که انتظار دارید ظاهر شوند یا بدتر شوند. همچنین میتوانید نوع کوچکتری به نام رگهای عنکبوتی را تجربه کنید.
برای برخی، این وریدهای بزرگ شده می توانند احساس درد یا ناراحتی ایجاد کنند. حتی اگر نه، برخی از افراد ظاهر آنها را دوست ندارند و به دنبال درمان زیبایی هستند.
وریدهای واریسی:
وریدهای واریسی وریدهای بزرگ شده ای هستند که خون در آن تجمع می یابد و به شکل رگهای برآمده و آبی رنگ، معمولاً در پاها مشاهده می شوند.
اگرچه وریدهای عمقی می توانند واریس شوند، اما معمولاً در وریدهای سطحی نزدیک به سطح پوست اتفاق می افتد.
وریدهای عنکبوتی یک نوع کوچکتر از وریدهای واریسی هستند. این رگ ها می توانند شبیه تار عنکبوت قرمز یا آبی به نظر برسند. رگهای عنکبوتی مانند: رگهای واریسی معمولا سطحی هستند و پاها را درگیر میکنند. آنها همچنین معمولاً صورت را تحت تأثیر قرار می دهند.
حدود 23 درصد از آمریکایی ها واریس دارند. هنگامی که وریدهای عنکبوتی در نظر گرفته می شوند، حدود 80 درصد از مردان و 85 درصد از زنان به آن مبتلا هستند. بارداری می تواند شانس ابتلا به واریس را افزایش دهد. برای بسیاری از زنان، ابتدا در حالی که انتظار دارند رشد می کنند یا بدتر می شوند. وریدهای واریسی معمولاً بی ضرر هستند اما می توانند باعث تورم و درد شوند.
اگرچه دلیلی برای خودآگاهی از واریس وجود ندارد، اما برخی از افراد سعی میکنند از آن جلوگیری کنند زیرا ظاهر آنها را دوست ندارند. اگرچه آنها می توانند به یک مشکل پزشکی تبدیل شوند، اما اغلب یک نگرانی زیبایی هستند.
درد وریدهای واریسی در بارداری:
حتی اگر ظاهر رگهای واریسی اهمیتی ندارد، اما بهتر است سعی کنید از آنها جلوگیری کنید تا جریان خون بهتر و سالمتری داشته باشید. با این حال، با وجود تمام تلاشهایتان، ممکن است نتوانید از ابتلا به واریس پیشگیری کنید.
ممکن است اصلاً رگ های واریسی را احساس نکنید، اما کسانی که متوجه این احساسات می شوند ممکن است این موارد را تجربه کنند:
- خارش
- درد و درد
- درد و ناراحتی
- حساسیت در هنگام لمس در صورت التهاب
بیشتر رگ های واریسی نیازی به درمان ندارند. با این حال، در موارد زیر بایستی به پزشک مراجعه شود:
- یک لخته خون زیر پوست تشکیل می شود.
- یک پا به شدت متورم می شود.
- متوجه زخم های پا یا تغییر رنگ پوست می شوید.
اگرچه نادر است، اما اگر ترومبوز وریدی سطحی منجر به ترومبوز ورید عمقی (DVT) شود، می تواند تهدید کننده زندگی باشد و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
وریدهای واریسی واژن در بارداری:
مهم است بدانید که در دوران بارداری نیز می توانید رگ های واریسی روی واژن خود داشته باشید (واریس های فرج). اگرچه ممکن است متوجه تغییری نشوید، اما ممکن است بهعنوان رگههای کوچک اما بزرگتر از حد معمول ظاهر شوند. طبق مطالعات یک مقاله، این رگ ها 10 درصد از زنان باردار ( معمولاً در ماه پنجم بارداری) را تحت تأثیر قرار می دهند.
اگرچه ممکن است مکان عجیبی به نظر برسد، اما ناشی از افزایش حجم خون در آن ناحیه است. علاوه بر این، خون به زمان بیشتری نیاز دارد تا به قلب برگردد. این مشکلات گردش خون ضعیف منجر به تجمع خون در آن ناحیه می شود.
وریدهای واریسی بارداری در واژن ممکن است باعث درد شود. همچنین ممکن است فرد احساس حساسیت، درد، تورم یا فشاری در آن ناحیه داشته باشد.
اکثر زنانی که دچار واریس فرج می شوند، آن را در دوران بارداری تجربه می کنند. آنها معمولاً در عرض 6 هفته پس از تولد از بین می روند.
علت واریس در دوران بارداری:
باردار بودن یک عامل خطر برای واریس است. اگرچه این بیماری به طور کلی در بین بزرگسالان رایج است، بارداری تغییراتی ایجاد می کند که احتمال ابتلا به رگ های واریسی را بیشتر می کند.
سایر عوامل برای واریس در دوران بارداری عبارتند از:
سابقه ابتلا به واریس در خانواده: اگر سایر افراد خانواده به واریس مبتلا بوده اند، شانس بیشتری برای ابتلا به آن دارید.
افزایش حجم خون: در دوران بارداری، مقدار خون بیشتری برای نوزاد در بدن وجود دارد. که می تواند منجر به افزایش خون در رگ ها شود.
اضافه وزن: افزایش وزن بیش از حد لازم می تواند احتمال ابتلا به واریس را افزایش دهد.
عدم تحرک: کسانی که برای مدت طولانی می نشینند یا می ایستند، یا ورزش نمی کنند، بیشتر مستعد مشکلات جریان خون هستند.
فشار رحم: فشار اضافی از رحم در حال رشد می تواند بر وریدهای پا تأثیر بگذارد.
آسیب های ساق پا: اگر آسیب دیدگی پا به دریچه بیهوده آسیب برساند، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشید.
با ضعیف شدن رگ ها، احتمال بروز مشکلاتی مانند واریس بیشتر می شود.
چگونه از واریس در دوران بارداری جلوگیری کنیم؟
از آنجایی که آنها می توانند ارثی باشند، هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری وجود ندارد. اگرچه آنها معمولاً یک مسئله پزشکی نیستند، اما برخی از افراد از ظاهر آنها خوششان نمی آید. در هر صورت، ظاهرشدن وریدهای واریسی یا وریدهای عنکبوتی ایده خوبی برای پیشگیری هستند، زیرا آنها سیگنال تجمع خون و جریان خون کندتر هستند. بهترین نکات شامل حرکت دادن پاها، ورزش کردن،بالا قراردادن پاها و استفاده از جوراب های واریس است.
1- از ثابت ماندن برای مدت طولانی خودداری کنید!
برای کاهش شانس ابتلا به واریس در دوران بارداری، از نشستن یا ایستادن طولانی مدت خودداری کنید. اگر شغل شما مستلزم این است که برای مدت طولانی بی حرکت بمانید، برای حرکت دادن بدن خود استراحت کنید و خون را تشویق کنید تا جریان یابد.
وقتی بدن بی تحرک است، خون می تواند در رگ های پا جمع شود که باعث افزایش فشار در رگ ها می شود و آنها را بزرگ می کند.
اگر در یک شغل نشسته کار می کنید، مانند یک دفتر، این نکات را در نظر بگیرید:
- در مسیر کار خود حرکت کنید (پیاده روی کنید، از پله ها بروید، ماشین را دورتر پارک کنید، در ایستگاه اتوبوس قبلی پیاده شوید و …)
- وضعیت نشستن را تغییر دهید.
- پاهای خود را به آرامی تکان دهید و آنها را به صورت دوره ای خم یا دراز کنید.
- ناهار را دور از میزتان بخورید و مجبور شوید پیاده روی کنید.
- یک پیاده روی کوتاه در دفتر انجام دهید، حتی اگر فقط به سمت کولر آبی بروید.
- به گزینه هایی برای میز ایستاده نگاه کنید تا موقعیت های کاری خود را تغییر دهید.
اگر شغل ثابتی دارید، مانند یک کارمند فروش، به موارد زیر توجه کنید:
- در مسیر کار خود حرکت کنید (پیاده روی کنید و…)
- پاهای خود را به صورت دوره ای در حالت ایستاده با تکان، حرکت و خم کردن حرکت دهید.
- ناهار خود را بیرون یا هر مکانی که نیاز به پیاده روی دارد، ببرید.
- اگر در زمان استراحت خود نشسته اید، پاهای خود را تکان دهید.
2- به پهلو دراز بکشید.
تغییر وضعیت خوابیدن راه خوبی برای جلوگیری از واریس است. پزشکان اغلب به زنان توصیه می کنند که در اواخر بارداری به پهلو بخوابند زیرا گردش خون بهتر را تشویق می کند.
خوابیدن به پهلو می تواند فشار وریدها و احتمال تجمع خون را کاهش دهد.
3- پاهای خود را بالا بیاورید.
وقتی می توانید، پاهایتان را بالا بگذارید. این کار باعث می شود خون راحت تر به قلب برگردد.
اگر روی میز کار می کنید، یک چهارپایه زیر میز خود قرار دهید. یک چهارپایه برای خانه هم تهیه کنید یا از میز قهوه خوری استفاده کنید. اگر در رختخواب هستید یا دراز کشیده اید، می توانید از بالش استفاده کنید وپاهای خود را بالاتر از بدن نگه دارید.
4- استفاده از جوراب واریس.
جوراب های واریس، جفت جوراب های تنگ و بلندی هستند که به افزایش گردش خون کمک می کنند. همانطور که رگ ها شل می شوند، خون راحت تر جریان می یابد. اگر چه میتوانید در صورت نیاز تمام روز جورابهای واریس بپوشید، بهویژه زمانی که غیرفعال هستید آنها را در نظر بگیرید. آنها می توانند برای کارهای روی میز، کارهای ایستاده یا مسافرت ایده آل باشند.
5- ورزش کنید:
علاوه بر تلاش برای تقویت حرکت در طول روز، سعی کنید ورزش را به یک روتین تبدیل کنید.
به باشگاه بروید، یا کلاسها یا ویدیوهای یوگا را به صورت آنلاین دنبال کنید، هر کاری که میتوانید انجام دهید. اگر در فعالیت بدنی تازه کار هستید، به رقصیدن یا پیاده روی شبانه در اطراف خانه فکر کنید. هر چیزی که بدن را به حرکت وادار کند به جریان خون کمک می کند و احتمال ابتلا به واریس را کاهش می دهد.
6- از پوشیدن کفش های پاشنه بلند خودداری کنید.
حداقل برای بارداری خود، سعی کنید کفش های پاشنه بلند کنار بگذارید.
یک مطالعه نشان داد که کفش های پاشنه بلند می توانند عملکرد پمپ عضلانی را کاهش دهند و منجر به تغییر در گردش خون شوند. به گفته نویسندگان، اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما ممکن است عاملی در علائم بیماری وریدی باشد.
مطالب مشابه:
زونا در بارداری
ناراحتی های رایج بارداری
آمبولی ریه در بارداری
فیبرینوژن بالا
آزمایش های دوران بارداری
منبع: babydoppler
1 دیدگاه