بارداری بعد از سقط جنین
اگر سقط جنین را تجربه کرده اید، هنوز فرصتی برای باردار شدن بلافاصله پس از آن وجود دارد. اما یک پزشک ممکن است دستورالعمل های خاصی برای شما داشته باشد که باید آنها را دنبال کنید.
سقط جنین ناشی از موارد زیر است:
- مشکلات کروموزوم های نوزاد (کروموزوم های خیلی زیاد یا خیلی کم، بارداری مولار، جابجایی)
- مشکلات مربوط به رحم یا دهانه رحم (رحم جدا شده، بافت اسکار، فیبروم)
- مشکلات مربوط به سلامت مادر (بیماری های خود ایمنی، عدم تعادل هورمونی)
- عفونت ها (عفونت های مقاربتی، لیستریوز)
برخی از سقطها ناگهانی اتفاق میافتند. برخی دیگر، مانند سقط های فراموش شده، ممکن است بدون علامت اتفاق بیفتند. ممکن است تا زمانی که برای قرار ملاقات سونوگرافی به پزشک خود مراجعه نکنید، متوجه مشکلی نشوید.
مهم نیست که چگونه اتفاق می افتد، ممکن است احساسات شدید غم، خشم یا اندوه را تجربه کنید. حتی ممکن است در ابتدا احساس بی حسی کنید اما بعداً احساسات مختلفی را تجربه کنید.
ممکن است چند هفته تا یک ماه یا بیشتر طول بکشد تا بدن شما از سقط جنین بهبود یابد. با توجه به نوع سقط جنینی که تجربه می کنید و اینکه آیا به مداخله پزشکی نیاز دارید، مانند: اتساع و کورتاژ (D و C) برای کمک به عبور بافت حاملگی، جدول زمانی فردی است.
علل سقط جنین چیست؟
سقط جنین از دست دادن نوزاد قبل از ورود زنان به هفته بیستم بارداری است. اکثر سقطها زمانی اتفاق میافتد که جنین آنطور که انتظار میرود رشد نمیکند. در حدود 50 درصد موارد، مشکلات مربوط به کروموزومهای نوزاد مسئول از دست دادن زودهنگام بارداری است. اکثر این مشکلات کروموزومی به طور تصادفی هنگام تقسیم و رشد جنین ایجاد می شوند، اگرچه با افزایش سن زنان شایع تر می شود. گاهی اوقات شرایط سلامتی، از جمله دیابت کنترل نشده یا یک مشکل رحمی، می تواند باعث سقط جنین شود. با این حال، علت سقط جنین اغلب ناشناخته است.
در حدود 8 تا 20 درصد موارد، حاملگی های تایید شده به سقط جنین ختم می شود. تعداد سقطهای جنین واقعی احتمالاً بیشتر است، زیرا بسیاری از زنان قبل از اینکه حتی از بارداری خود آگاه شوند، سقط جنین میکنند.
احتمال سقط جنین دیگر چقدر است؟
اکثر زنانی که سقط جنین می کنند پس از یک سقط، حاملگی سالمی دارند، اگرچه تعداد کمی از زنان، حدود 1 درصد، به طور مکرر دچار سقط جنین می شوند.
خطر پیشبینیشده سقط جنین در بارداری آینده پس از اینکه زنان از یک سقط جنین رنج میبرند، حدود 20 درصد است. خطر سقط جنین بعد از سقط های پشت سر هم تا حدود 28 درصد افزایش می یابد و خطر سقط جنین دیگر پس از سه یا چند سقط متوالی حدود 43 درصد است.
بهترین زمان برای باردار شدن زنان بعد از سقط جنین چه زمانی است؟
سقط جنین ممکن است باعث احساس فقدان شدید در زنان شود. علاوه بر این، آنها همچنین می توانند غم، اضطراب یا احساس گناه را تجربه کنند. آنها باید برای اندوهگین شدن وقت بگذارند و در این روند عجله نکنند.
رابطه جنسی تا دو هفته پس از سقط جنین برای جلوگیری از عفونت توصیه نمی شود. زنان تا دو هفته پس از سقط جنین می توانند تخمک گذاری کنند و باردار شوند. زمانی که از نظر احساسی و فیزیکی برای بارداری آمادگی داشته باشند، می توانند از پزشک راهنمایی بخواهند. زنان پس از یک سقط جنین نیازی به صبر برای باردار شدن ندارند.
با سقط مجدد زنان چه اتفاقی می افتد؟
زنان در صورت تجربه سقط مکرر حاملگی باید به پزشک مراجعه کنند. در حالی که تا ۷۵ درصد از سقطهای مکرر میتواند به دلیل ناشناختهای باشد، برخی از بیماریها میتوانند زنان را در معرض خطر بیشتر از دست دادن بارداری قرار دهند. هنگامی که دلایل سقط جنین مشخص می شود، درمان علت زمینه ای می تواند به زنان کمک کند تا باردار شوند. آزمایش های خاص می تواند کمک کند آنها عبارتند از:
آزمایش خون: پزشکان آزمایش خون از زن را برای تشخیص مشکلات هورمونی یا سیستم ایمنی تجویز می کنند.
آزمایشات ژنتیکی (کاریوتایپینگ): پزشکان به دنبال تغییرات ژنتیکی در هر یک از زوجین هستند که می تواند کروموزوم ها را در زمان لقاح تحت تاثیر قرار دهد.
سونوگرافی (ترانس واژینال یا شکمی): سونوگرافی رحم، تخمدان ها و لوله های فالوپ را بررسی می کند. آنها می توانند مشکلات رحمی، از جمله فیبروم های داخل حفره رحم را تشخیص دهند.
هیستروسالپنگوگرام: یک روش اشعه ایکس است که پزشکان برای بررسی داخل رحم و لوله های فالوپ از آن استفاده می کنند.
سونوهیستروگرام: روشی است که داخل رحم را بررسی می کند. ایمن است زیرا از اشعه استفاده نمی کند و بدون درد است زیرا از امواج صوتی برای تولید تصاویر استفاده می کند.
هیستروسکوپی: پزشک ابزار نازکی به نام هیستروسکوپ را از طریق دهانه رحم زن وارد رحم می کند تا مشکلات داخل رحمی شناسایی شده را تشخیص داده و درمان کند.
لاپاراسکوپی: یک روش جراحی است که پزشکان برای بررسی اندام های لگن انجام می دهند.
فرض کنید پزشکان نمی توانند علت سقط جنین را تشخیص دهند. زنان نباید امید خود را از دست بدهند زیرا اکثر آنها که سقط های مکرر را تجربه می کنند احتمالاً در نهایت حاملگی سالم خواهند داشت.
اقدامات دیگری که زنان می توانند انجام دهند چیست؟
زنان لزوما نمی توانند از سقط جنین جلوگیری کنند زیرا نیمی از سقط های بارداری به دلیل ناهنجاری های کروموزومی اتفاق می افتد. زنان بالای 35 سال ممکن است سقط جنین داشته باشند زیرا با افزایش سن، تخمکها ناهنجاریهای کروموزومی بیشتری دارند. با این حال، زنان می توانند خطر سقط جنین را کاهش دهند و باردار شوند. برای انجام این کار، آنها باید:
- بعد از سقط جنین، زمانی را برای بهبودی جسمی و عاطفی خود اختصاص دهند.
- مقدار زیادی آب بنوشید و یک رژیم غذایی متعادل با مقدار زیادی غلات کامل، میوه ها و سبزیجات مصرف کنید.
- مصرف کافئین را کاهش دهید.
- حداقل 150 دقیقه در هفته با ورزش متوسط فعال بمانید. پزشک ورزش هایی مانند: پیاده روی، دویدن، شنا، یوگا و پیلاتس را توصیه کرد. آنها باید از فعالیتهای خاصی مانند ورزشهای تماسی، فعالیتهایی که ممکن است سقوط کنند و یوگای داغ، جایی که ممکن است بیش از حد گرم شوند، اجتناب کنند. آنها باید برای راهنمایی های خاص در مورد سلامت و بارداری خود با پزشک مشورت کنند.
- از مصرف موادی مانند: الکل، نیکوتین و مواد مخدر خودداری کنید تا بتوانند سالم ترین بارداری ممکن را داشته باشند.
- در تمام قرارهای ویزیت قبل از تولد با پزشک شرکت کنید و در صورت داشتن هر گونه نگرانی در مورد سلامتی خود یا کودک خود با پزشک مشورت کنید.
- هر گونه بیماری مزمن را با داروها طبق دستور پزشک مدیریت کنید.
در حالی که همه تغییرات سبک زندگی را انجام می دهند، زنان باید به سلامت روان خود نیز توجه داشته باشند زیرا احساس طیفی از احساسات هنگام بارداری پس از سقط جنین برای آنها طبیعی است. آنها در صورت تجربه اضطراب و افسردگی باید به دنبال کمک باشند.
به طورکلی:
زنان ممکن است پس از سقط جنین احساس غم و اندوه و دل شکستگی کنند. آنها باید زمانی را برای پردازش ذهنی تمام اتفاقاتی که قبل از تلاش برای باردار شدن مجدد رخ داده است اختصاص دهند. برخی از آنها متوجه می شوند که مقابله با سقط جنین چالش برانگیز است. ایجاد تغییرات در شیوه زندگی در کاهش احتمال سقط جنین و افزایش شانس باردار شدن مجدد بسیار مهم است.
مطالب مشابه:
علل ژنتیکی سقط مکرر
کمبود ویتامین D و سقط جنین
بارداری کاذب (فانتوم)
مشاوره قبل از بارداری
نارسایی دهانه رحم
منبع: healthlibrary.askapollo
1 دیدگاه