کار کردن در دوران بارداری
کار کردن در دوران بارداری همیشه آسان نیست. بدانید که چگونه با علائم رفتار کنید و در حین انجام کار سالم بمانید.
آیا می توانم در دوران بارداری کار کنم؟
برای اکثر زنانی که حاملگی های بدون عارضه و کم خطر دارند، هیچ مشکلی برای کار کردن تا زمانی که دوست دارد وجود ندارد. چند موقعیت وجود دارد که ممکن است کار را هم برای مادر و هم برای کودک خطرناک کند. اگر با مواد شیمیایی، حلالها، بخارات یا تشعشعات خاصی کار میکنید، ممکن است لازم باشد از تماس با برخی از این خطرات محل کار خودداری کنید. ممکن است کارفرمای شما سیاست هایی برای محافظت از زنان باردار داشته باشد. همچنین، اگر کار شما از نظر فیزیکی بسیار سخت باشد، ممکن است ادامه انجام کارهای سخت ممکن نباشد.
با این حال، باردار بودن ممکن است در محل کار چالش هایی ایجاد کند. برای سالم ماندن و بهره وری در کار، باید بدانید که چگونه ناراحتی های رایج بارداری را از بین ببرید – و بدانید که چه زمانی یک کار ممکن است بارداری را به خطر بیندازد.
تسکین حالت تهوع و استفراغ:
به این حالت تهوع صبحگاهی می گویند، اما تهوع بارداری می تواند در هر زمانی رخ دهد.
برای کاهش حالت تهوع در محل کار:
- از محرک های حالت تهوع خودداری کنید. خواه بوی غذاها در اتاق استراحت باشد یا بوها یا مزه های دیگر، از هر چیزی که باعث تهوع می شود دوری کنید.
- میان وعده بخورید. کراکر و سایر غذاهای ملایم می توانند در هنگام تهوع تسکین دهنده باشند. همچنین میانوعدههای سبک در محل کار خود داشته باشید. زنجبیل یا چای زنجبیل نیز ممکن است کمک کند.
- ویتامین B6 مصرف کنید. این ویتامین در دوران بارداری بی خطر تلقی می شود و به راحتی در دسترس است. ممکن است به رفع حالت تهوع کمک کند.
- در مورد داروهای ضد تهوع تجویزی بپرسید. برای حالت تهوع و استفراغ شدید همراه با کاهش وزن، پزشک شما ممکن است بتواند دارو تجویز کند.
مدیریت خستگی:
بدنی که برای حمایت از بارداری اضافه کاری می کند ممکن است باعث خستگی شود و استراحت در طول روز کاری می تواند سخت باشد. ممکن است موارد زیر برای رفع خستگی کمک کند:
- از غذاهای غنی از آهن و پروتئین استفاده کنید. خستگی می تواند یکی از علائم کم خونی فقر آهن باشد، اما تنظیم رژیم غذایی می تواند کمک کننده باشد. غذاهایی مانند: گوشت قرمز بدون چربی، مرغ، غذاهای دریایی، سبزیجات سبز برگ، غلات سبوس دار غنی شده با آهن و لوبیا را انتخاب کنید.
- استراحت های کوتاه و مکرر داشته باشید. بلند شدن و حرکت برای چند دقیقه می تواند مفید باشد. استراحت برای چند دقیقه با چراغ های خاموش، چشمان بسته و پاهای کشیده نیز می تواند کمک کننده باشد.
- به مقدار زیاد مایعات بنوشید. یک بطری آب در نزدیکی خود داشته باشید و در طول روز میل کنید.
- فعالیت ها را کاهش دهید. کاهش فعالیت های غیر کاری ممکن است زمان بیشتری برای استراحت بعد از کار ایجاد کند. خرید آنلاین یا استخدام شخصی برای تمیز کردن خانه را در نظر بگیرید.
- یک روال تناسب اندام را حفظ کنید. فعالیت بدنی می تواند به افزایش سطح انرژی کمک کند – به خصوص برای کسانی که تمام روز پشت میز می نشینند. بعد از کار پیاده روی کنید یا به کلاس تناسب اندام قبل از زایمان بپیوندید، تا زمانی که پزشک شما بگوید مشکلی نیست.
- خواب کافی داشته باشید. هر شب حداقل هشت ساعت بخوابید. استراحت به سمت چپ یا راست باعث می شود خون به خوبی به سمت نوزاد جریان یابد و ورم را کاهش می دهد. برای راحتی بیشتر، بالش ها را بین پاها و زیر شکم قرار دهید.
افزایش احساس راحتی هنگام کار کردن در دوران بارداری:
با پیشرفت بارداری، فعالیت های روزمره مانند: نشستن و ایستادن می تواند ناراحت کننده شود. استراحت های کوتاه و مکرر می تواند با خستگی مبارزه کند. حرکت کردن هر چند ساعت یکبار نیز می تواند تنش عضلانی را کاهش دهد و به جلوگیری از تجمع مایع در پاها کمک کند. این استراتژی های دیگر را نیز امتحان کنید:
- نشسته: استفاده از یک صندلی قابل تنظیم با پشتیبانی خوب از کمر میتواند ساعتهای طولانی نشستن را بسیار آسانتر کند – بهویژه با تغییر وزن بدن و وضعیت بدن. برای صندلی هایی که قابل تنظیم نیستند، از یک بالش یا بالشتک کوچک استفاده کنید تا پشتی را پشتیبانی کند. برای کاهش تورم پاها را بالا بیاورید.
- ایستاده: برای کسانی که باید برای مدت طولانی بایستند، قرار دادن یک پا روی یک زیرپایی، چهارپایه پایین یا جعبه می تواند کمک کننده باشد. هر چند وقت یکبار پاها را عوض کنید و مکرراً استراحت کنید. کفشهای راحت با قوس خوب بپوشید.
- خم شدن و بلند کردن: حتی زمانی که چیزی سبک را بلند میکنید، فرم مناسب میتواند کمر درد را از بین ببرد. از زانوها خم شوید، نه از ناحیه کمر. بار را نزدیک بدن نگه دارید، با پاها بلند کنید – نه پشت. از چرخاندن بدن در هنگام بلند کردن خودداری کنید.
تحت کنترل نگه داشتن استرس:
استرس در کار می تواند انرژی مورد نیاز را کاهش دهد. برای به حداقل رساندن استرس محل کار:
برنامه ریزی: لیست کارهای روزانه تهیه کنید و وظایف را اولویت بندی کنید. در نظر بگیرید که چه چیزی را به کسی واگذار کنید – یا حذف کنید.
صحبت کن: ناراحتی ها را با یک همکار، دوست یا یکی از عزیزان حمایت کننده در میان بگذارید.
آرامش: تکنیک های تمدد اعصاب مانند: نفس کشیدن آهسته یا تصور یک مکان آرام را تمرین کنید. برنامه های ذهن آگاهی و مدیتیشن ممکن است مفید باشند. یک کلاس یوگا قبل از تولد را امتحان کنید، تا زمانی که پزشک توصیه می کند و مشکلی ندارد.
انجام اقدامات احتیاطی مناسب شغلی:
برخی شرایط کاری ممکن است خطر عوارض در دوران بارداری را افزایش دهد – به ویژه برای کسانی که در معرض خطر بالای زایمان زودرس هستند. این شرایط کاری عبارتند از:
- قرار گرفتن در معرض مواد مضر
- ایستادن طولانی مدت
- بلند کردن، بالا رفتن یا حمل وسایل سنگین
- سر و صدای بیش از حد
- دمای شدید
همچنین، دریافت واکسن های توصیه شده توسط پزشک به شما کمک می کند تا در محل کار و خانه ایمن باشید.
اگر در مورد هر یک از این مسائل نگران هستید، آن را با پزشک در میان بگذارید. با هم می توانید تصمیم بگیرید که آیا نیاز به اقدامات احتیاطی خاصی دارید یا وظایف کاری خود را در دوران بارداری تغییر دهید.
به طورکلی
صحبت با کارفرمای خود را در مورد موارد زیر را در نظر بگیرید:
- فشارهای فیزیکی و عاطفی شغل شما
- سفر کاری
- کمک به وضعیت صحیح و حرکت در محل کار
- حتی زمانی که تناسب اندام و سالم هستید، ممکن است در دوران بارداری با برخی از مشکلات سلامتی مواجه شوید. به عنوان مثال، احتمال اینکه در دوران بارداری دچار درد در دست و بازو شوید (سندرم تونل کارپال) بیشتر است.
- اگر مطمئن نیستید که چیزی بی خطر است یا یک کار باعث سرگیجه، درد یا ناخوشی شما می شود، انجام آن را متوقف کنید و از پزشک یا مامای خود مشاوره پزشکی بگیرید.
شما باید احساس راحتی داشته باشید که در مورد گزینه ها با کارفرما محل کار خود صحبت کنید.
مطالب مشابه:
کهیر در دوران بارداری
بارداری بعد از سقط جنین
شریان نافی منفرد در بارداری
سوزش سر دل در دوران بارداری
انتقال خون در دوران بارداری
منابع: mayoclinic, pregnancyinfo