کلامیدیا در مردان
کلامیدیا یک عفونت شایع مقاربتی است. هرکسی ممکن است به کلامیدیا مبتلا شود، اما ممکن است در مردان و زنان متفاوت باشد. کلامیدیا در مردان می تواند باعث اورتریت، اپیدیدیمیت و … شود.
با توجه به منبع مورد اعتماد مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، این شایع ترین عفونت مقاربتی باکتریایی (STI) گزارش شده در ایالات متحده است.
این نوع عفونت در طول تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.
علل کلامیدیا:
عفونت کلامیدیا توسط باکتری Chlamydia trachomatis ایجاد می شود. هم مردان و هم زنان ممکن است کلامیدیا بدون هیچ علامتی داشته باشند. در نتیجه ممکن است شما مبتلا شوید یا بدون اینکه بدانید عفونت را به شریک زندگی خود منتقل کنید.
علائم کلامیدیا در مردان:
اکثر افراد مبتلا به کلامیدیا هیچ علامتی را تجربه نمی کنند. اگر فردی علائم داشته باشد، ممکن است این علائم تا چند هفته پس از عفونت اولیه ایجاد نشود.
با توجه به اطلاعات CDC بایستی توجه داشت که اگر یک مرد علائم کلامیدیا را تجربه کند، معمولاً از یکی از این دو عارضه ناشی می شود: اورتریت یا اپیدیدیمیت.
اورتریت:
اورتریت عفونت مجرای ادرار است، لوله ای که از آلت تناسلی می گذرد.
علائم معمول اورتریت در مردان عبارتند از:
- ترشح از آلت تناسلی
- سوزش ادرار یا درد هنگام ادرار کردن
- سوزش یا خارش در مجرای ادرار
- تحریک در نوک آلت تناسلی
اپیدیدیمیت:
اپیدیدیمیت عفونت لوله ای در پشت بیضه است که اسپرم را ذخیره و حمل می کند.
به گفته بنیاد مراقبت اورولوژی، فرد مبتلا به اپیدیدیمیت درد در بیضه را تجربه می کند و ممکن است به کشاله ران نیز سرایت کند.
علائم دیگر:
کلامیدیا همچنین می تواند رکتوم را تحت تاثیر قرار دهد. اگر فردی علائم رکتوم را تجربه کند، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- درد رکتوم
- تخلیه
- خون ریزی
کلامیدیا می تواند باعث التهاب ملتحمه چشم شود، اما این امر نادر است.
انتقال:
با توجه به اطلاعات CDC ، کلامیدیا معمولاً از طریق تماس جنسی منتقل می شود، اما زمانی که باکتری وارد بدن فرد دیگری شود، می تواند رخ دهد.
انتقال معمولاً در حین رابطه جنسی نفوذی، اعم از واژینال یا مقعدی صورت می گیرد. با این حال، می تواند از طریق رابطه جنسی دهانی یا به اشتراک گذاری اسباب بازی های جنسی نیز گسترش یابد.
حتی اگر فردی درمان کلامیدیا را دریافت کرده باشد، باز هم ممکن است دوباره به عفونت مبتلا شود.
کلامیدیا می تواند گلو را نیز عفونی کند، اما بیشتر افراد این مورد یا سایر علائم را تجربه نخواهند کرد. اگر کلامیدیا گلو را عفونی کند، ممکن است فرد گلودرد داشته باشد.
درمان:
در اکثریت قریب به اتفاق موارد، آنتی بیوتیک ها می توانند با موفقیت کلامیدیا را درمان کنند. آنتی بیوتیک های معمولی برای کلامیدیا عبارتند از: آزیترومایسین و داکسی سایکلین. درمان کلامیدیا برای مردان و زنان یکسان است.
پزشک ممکن است آنتی بیوتیک ها را به صورت یک دوز بزرگتر یا مجموعه ای از دوزهای کوچکتر در طول 7 روز تجویز کند.
برای اطمینان از عدم انتقال عفونت، فرد باید به مدت 7 روز پس از یک نوبت آنتی بیوتیک یا تا پایان دوره 7 روزه آنتی بیوتیک از رابطه جنسی خودداری کند.
برای یک فرد مبتلا به کلامیدیا ضروری است که به شرکای جنسی خود اطلاع دهد، زیرا ممکن است آنها نیز به آزمایش و درمان نیاز داشته باشند.
مصرف آنتیبیوتیکها دقیقاً طبق دستور به جلوگیری از عوارض جانبی کمک میکند. همچنین ممکن است به کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی در جمعیت عمومی کمک کند.
پیشگیری:
کلامیدیا معمولاً از طریق تماس جنسی منتقل می شود، بنابراین استفاده از محافظ مانع، مانند: کاندوم های لاتکس، یک راه موثر برای جلوگیری از عفونت است.
عوارض:
با درمان، افراد به ندرت عوارض ناشی از عفونت کلامیدیا را تجربه می کنند. با این حال، بدون درمان، کلامیدیا در مردان ممکن است باعث یا افزایش خطر ابتلا به موارد زیر شود:
- پروستاتیت، التهاب غده پروستات
- زخم مجرای ادرار
- ناباروری
- اپیدیدیمیت، عفونت یک لوله در بیضه
کالج روماتولوژی آمریکا گزارش می دهد که عفونت های کلامیدیا نیز می توانند باعث آرتریت واکنشی شوند. علائم آرتریت واکنشی درد در پاشنه پا، انگشتان پا، کمر یا مفاصل فرد است. در برخی از افراد، آرتریت به عنوان بخشی از یک سندرم ایجاد می شود که در آن آنها همچنین دچار التهاب مجرای ادرار (اورتریت) و چشم ها (کانژنکتیویت) می شوند.
زمان مراجعه به پزشک:
اکثر مردم هیچ علامتی از کلامیدیا را تجربه نمی کنند. بنابراین ضروری است که به طور منظم آزمایش شود، از جمله زمانی که فرد شروع به دیدن یک شریک جنسی جدید می کند.
اگر فردی علائم کلامیدیا را تجربه کند، ضروری است که برای تشخیص به پزشک مراجعه کند. بسیاری از علائم مشابه علائم سایر عفونت ها هستند که ممکن است نیاز به درمان های متفاوتی داشته باشند.
به همین ترتیب، اگر علائم فردی پس از یک دوره مصرف آنتی بیوتیک از بین نرفت، باید به پزشک مراجعه کند.
اگر فردی متوجه شد که کلامیدیا دارد، بسیار مهم است که به شرکای جنسی اخیر اطلاع داده شود تا آنها نیز بتوانند آزمایش و درمان را دریافت کنند.
عوارض طولانی مدت در مردان چیست؟
اگرچه کلامیدیا بسیار نادر است، اما می تواند بر باروری مردان تأثیر بگذارد. اگر کلامیدیا باعث شود لوله های حامل اسپرم مرد (اپیدیدیم) ملتهب شوند، این اتفاق می افتد.
اگرچه این بیماری که به عنوان اپیدیدیمیت نیز شناخته می شود، با آنتی بیوتیک قابل درمان است، اما می تواند باعث ایجاد اسکار غیرقابل برگشت در لوله ها شود که جریان اسپرم را محدود می کند. خوشبختانه آسیبهای طولانیمدت مانند این نادر است، اما دلیل دیگری برای آزمایش منظم کلامیدیا است.
مطالب مشابه:
عفونت مجاری ادراری در مردان
بیماری مقاربتی در مردان
کنترل بارداری مردانه
خون در مایع منی
سوزش ادرار در آقایان
منابع: medicalnewstoday, mountsinai, lloydsonlinedoctor