القای زایمان
القای زایمان زمانی است که یک پزشک به جای اینکه اجازه دهد زایمان خود به خود شروع شود، با داروها یا روش های دیگر زایمان را شروع می کند. در شرایطی که سلامت شما یا سلامت جنین در خطر است و زمانی که موعد زایمان خود را پشت سر گذاشتهاید، پزشک زایمان را برای تسریع روند زایمان تحریک می کند.
برخی از روش های القاء زایمان چیست؟
پزشک شما را معاینه می کند و دهانه ی رحم شما را قبل از تصمیم گیری در مورد چگونگی ادامه زایمان بررسی می کند و آنها مزایای القاء را در مقابل خطرات القاء می سنجند و در طول القای زایمان، پزشک جنین را تحت نظر دارد تا مطمئن شود که زایمان را به خوبی تحمل می کند.
راه های مختلفی وجود دارد که پزشک می تواند با انجام آنها باعث ایجاد القاء زایمان شود. تعدادی از آنها عبارتند از:
- آنها به شما دارو می دهند تا دهانه رحم را نرم، نازک و باز (گشاد) کند تا برای زایمان آماده شود.
- کیسه آمنیوتیک را پاره می کنند.
- آنها به شما دارویی می دهند که باعث انقباض می شود و این معمولاً زمانی اتفاق میافتد که روند زایمان به خودی خود متوقف شود.
- آنها از بالون برای رسیدن دهانه رحم استفاده می کنند.
دلایل القای زایمان چیست؟
دلیل اصلی اینکه پزشک باعث ایجاد زایمان می شوند، محافظت از سلامت شما و جنین است و به شما ممکن است القای زایمان را توصیه کند اگر:
- دو یا چند هفته از موعد مقرر گذشته است و هنگامی که به هفته 41 بارداری رسیدید، جفت ممکن است به خوبی رشد نکند و این بدان معناست که جنین ممکن است اکسیژن یا مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نکند.
- کیسه آمنیوتیک(کیسه آب) شما پاره می شود، اما شما انقباض ندارید. به این حالت پارگی زودرس غشاها (PROM) می گویند.
- شما یک بیماری مانند: دیابت بارداری، فشار خون بالا یا پره اکلامپسی دارید.
- رشد جنین متوقف می شود.
- شما الیگوهیدرآمنیوس دارید (مایع آمنیوتیک کافی نیست).
- جفت از دیواره رحم شما جدا می شود.
- شما در رحم خود عفونت دارید (کوریوآمنیونیت).
- شما سابقه زایمان زودرس دارید.
- شما در حال زایمان هستید، اما پیش روی نمی کنید و ممکن است به این معنی باشد که برای پیشرفت بیشتر به کمک بیشتری نیاز دارید.
چه کسانی ممکن است به القای زایمان نیاز داشته باشند؟
القای زایمان ممکن است به کاهش خطر عوارض ناشی از برخی شرایط پزشکی کمک کند و اگر سابقه مرده زایی یا سایر عوارض در حین زایمان دارید، ممکن است پزشک شما القای زایمان را نیز توصیه کند.
القای زایمان در چه هفته ای اتفاق می افتد؟
زمان القای زایمان باتوجه به سلامت بارداری شما متفاوت است و پزشک، خطرات و مزایای القای زایمان را بررسی می کند و در حالت ایده آل، آنها تا هفته 39 بارداری برای القای زایمان صبر می کنند. با این حال، اگر سلامت جنین در خطر باشد، القای زایمان قبل از هفته 39 ممکن است مطمئنترین گزینه باشد.
اگر زایمان القایی داشته باشم چه انتظاری می توانم داشته باشم؟
این موضوع بستگی به روش القایی دارد که پزشک شما استفاده می کند. و همچنین بستگی به نرمی دهانه رحم شما دارد و رسیدن دهانه رحم به این معناست که دهانه رحم شما چقدر باز (گشاد شده) و نازک است. قبل از القای زایمان، پزشک دهانه رحم شما را بررسی می کند تا ببیند چقدر رسیده است.
چگونه زایمان را القا می کنند؟
پزشک ممکن است یک یا چند روش را برای القای زایمان توصیه کنند. این بستگی به نرمی دهانه رحم شما دارد و اگر دهانه رحم گشاد نشده باشد، پزشک ممکن است از یکی از روش های زیر برای رسیدن دهانه رحم شما استفاده کند:
-
برداشتن غشاها:
پزشک با دستکش یک انگشت را روی غشاهای متصل کننده کیسه آمنیوتیک به رحم می گذراند و این عمل باعث آزاد شدن برخی مواد شیمیایی طبیعی به نام پروستاگلاندین می شود و این مواد شیمیایی، دهانه ی رحم شما را نرم می کند و به شروع انقباضات کمک می کند. این اقدام برای همه کار نمی کند، اما تلاش خوبی برای شروع زایمان است.
-
پروستاگلاندین ها:
موادی هستند که مانند هورمون ها در بدن عمل می کنند و آنها به نرمی و رسیدن دهانه رحم کمک می کنند و پزشک شما می تواند پروستاگلاندین ها را در یک قرص یا به عنوان یک شیاف در واژن برای القای زایمان به شما بدهد.
-
کاتتر بالون:
پزشک یک لولهی کوچک با یک بالون را در بالای دهانه رحم قرار می دهد و سپس منبسط می شود و این فشار می تواند دهانه رحم شما را رسیده و به گشادشدن آن کمک کند.
هنگامی که دهانه رحم شما رسیدهاست، پزشک ممکن است روش های زیر را برای افزایش شدت انقباضات رحمی توصیه کند و انقباضات به فشار دادن جنین به سمت پایین کانال زایمان کمک می کند.
-
آمنیوتومی:
پزشک شما یک قلاب کوچک پلاستیکی را از طریق دهانه رحم وارد می کند تا کیسه آمنیوتیک شما را پاره می کند. برای این روش دهانه رحم شما باید تا حدی گشاد شود و این دردناک نیست.
-
اکسی توسین:
اکسی توسین هورمونی در بدن شما است که باعث انقباض می شود و پزشک شما ممکن است برای شروع یا تسریع انقباضات زایمان، اکسی توسین مصنوعی به شما بدهد و اکسی توسین به صورت داخل وریدی (از طریق IV) تجویز می شود.
القای زایمان چقدر طول می کشد؟
بستگی دارد. برخی از افراد خیلی سریع به القای زایمان پاسخ می دهند، در حالی که برخی دیگر چندین ساعت طول می کشد تا پاسخ دهند. هیچ قانونی در مورد مدت زمان زایمان وجود ندارد. با این حال، اکثر افراد در عرض 24 ساعت پس از القاء به زایمان “فعال” پیش روی می کنند. زایمان فعال زمانی است که دهانه رحم شما به حدود 6 سانتی متر می رسد.
مطالب مشابه:
انواع زایمان
زایمان در آب
زایمان زودرس
درد زایمان
نکاتی برای زایمان طبیعی
منبع: my.clevelandclinic