قرص ضدبارداری برای مردان
اخیراً یک قرص ضد بارداری مردانه وارد آزمایش های بالینی با موش ها شده است. این آزمایش ها نشانه های اولیه موفقیت را نشان می دهند. اگر نتایج نهایی این آزمایشات موفقیت آمیز باشد، در آینده نه چندان دور یک قرص ضد بارداری مردانه می تواند به طور گسترده در دسترس باشد. همین موضوع میتواند به معنای تغییر در نحوه استفاده و دسترسی ما به وسایل پیشگیری از بارداری در سراسر جهان باشد.
آیا قرص ضد بارداری مردانه وجود دارد؟
در حال حاضر هیچ قرص ضد بارداری مردانه موجود نیست. راه های پیشگیری از بارداری برای مردان بسیار محدودتر از راه های پیشگیری از بارداری برای زنان است.
از آنجایی که روش های فعلی پیشگیری از بارداری مردانه یا استفاده از کاندوم نسبت به مصرف قرص های ضدبارداری یا راه های غیرقابل برگشت (وازکتومی) راحت تر هستند، بار پیشگیری از بارداری معمولاً بر دوش زنان است. با این حال، با شروع آزمایش های بالینی بر روی نسخه جدیدی از قرص های ضد بارداری مردانه، امیدواریم در آینده نزدیک گزینه های در دسترس بیشتری برای مردان وجود داشته باشد.
چرا قرص ضد بارداری مردانه وجود ندارد؟
دلیل اینکه یک قرص ضد بارداری مردانه موجود نیست، عدم تلاش برای تولید آن نیست. مطالعات و تلاش های زیادی برای تولید یک قرص ضد بارداری مردانه کاربردی و ایمن انجام شده است که موفقیت آمیز نبوده است.
به دلیل تفاوت های بیولوژیکی بین زن و مرد، اثرات جانبی و دغدغه های اجتماعی.
تفاوت های بیولوژیکی بین زن و مرد:
یکی از دلایل اصلی نبود قرص ضدبارداری برای مردان، تفاوت های بیولوژیکی بین زن و مرد است. برای اینکه قرصهای ضد بارداری زنانه تاثیرگذار باشند، فقط به مقدار کمی هورمون نیاز است تا تخمدان ها را فریب دهد و تصور شود فردی که قرص مصرف میکند باردار است. همین سبب توقف تخمک گذاری می شود. به این معنی که هیچ تخمکی تولید نمی شود و فردی که قرص را مصرف می کند نمی تواند باردار شود.
مردان متفاوت از روشی که زنان تخمک می سازند، اسپرم می سازند و هیچ راه راحتی برای جلوگیری از تولید اسپرم به راحتی با وارد کردن هورمون، مانند: مصرف قرص های ضدبارداری زنانه وجود ندارد. تنها راه برای انجام این کار با دوز بسیار بالاتر هورمون است که می تواند منجر به عوارض جانبی غیرقابل کنترل شود. علاوه بر این، مردان می توانند تا 3 ماه پس از توقف تولید اسپرم، زنان را باردار کنند. بنابراین مردان نمی توانند تا 3 ماه بدون خطر حاملگی حتی در زمان مصرف قرص، رابطه جنسی محافظت نشده داشته باشند.
اثرات جانبی:
یکی دیگر از دلایل احتمالی که هنوز یک قرص ضد بارداری برای مردان موجود نیست، این است که گاهی اوقات تصور می شود که از آنجایی که مردان مجبور نیستند حاملگی را تحمل کنند، کمتر احتمال دارد که عوارض جانبی که ممکن است یک قرص ضد بارداری ایجاد کند را تحمل کنند.
دغدغه های اجتماعی:
همچنین نگرانی هایی در مورد نگرش مردم نسبت به مصرف آن و اینکه آیا زنان به مردان برای استفاده این قرص اعتماد دارند، وجود داشته است. یک نظرسنجی اخیر نشان داد که 42 درصد از پاسخ دهندگان زن نگران این موضوع بودند که مردان مصرف قرص خود را فراموش کنند. بنابراین، حتی اگر یک قرص تولید شود، آیا زنان به مردان اعتماد می کنند که آنها از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند؟ با صرف نظر کردن موضوع اعتماد، همان نظرسنجی نشان داد که 49 درصد از مردان مایل به مصرف این قرص هستند. در حالی که نمی توانیم به طور قطع بگوییم که چقدر این قرص قابل اعتماد است. اما این یک روند مثبت است و بسیار نزدیک تر به همسویی با 65 درصد از زنانی است که در حال حاضر از قرص های ضد بارداری زنانه استفاده می کنند.
به طور خلاصه، هنوز یک قرص ضد بارداری برای مردان موجود نیست. زیرا قرصی تولید نشده که هم کاربردی باشد و هم برای استفاده کاملاً ایمن باشد. همچنین مسائل اساسی در مورد اعتماد به مصرف قرص در مردان، نگرانی های بهداشتی و تغییر نگرش های اجتماعی نسبت به اینکه چه کسی باید مسئول پیشگیری از بارداری باشد، وجود دارد. برای حل این مشکلات تحقیقات در حال انجام است. اما ممکن است مدتی طول بکشد تا قرص ضد بارداری برای مردان ارائه شود.
گزینه های ضد بارداری مردانه:
در حال حاضر 2 گزینه پیشگیری از بارداری مردانه موجود است. هر دو مزایا و معایبی دارند اما در پیشگیری از بارداری بسیار موثر هستند.
یادآوری این نکته مهم است که اگرچه برخی از روش های پیشگیری از بارداری، از بارداری محافظت میکنند. اما فرد را در برابر ابتلا به بیماری های مقاربتی محافظت نمیکنند.
کاندوم:
رایج ترین نوع پیشگیری از بارداری کاندوم می باشد. کاندوم به عنوان یک مانع برای جلوگیری از رسیدن اسپرم به تخمک برای بارور شدن عمل می کند. همچنین از کاندوم برای جلوگیری از گسترش بیماری های مقاربتی نیز استفاده می شود.
مزایا استفاده از کاندوم:
- تا 98 درصد در پیشگیری از بارداری موثر است.
- بهترین روش پیشگیری از بارداری و جلوگیری از انتقال بیماری های مقاربتی است.
- زمانی که کاندوم به طور موثر و صحیح استفاده شود به اندازه قرص در پیشگیری از بارداری موثر است.
- در صورت داشتن آلرژی، کاندوم های غیر لاتکس در دسترس هستند.
- آنها را می توان بدون نسخه به سرعت و به راحتی از اکثر سوپرمارکت ها و داروخانه ها خریداری کرد.
وازکتومی:
یک روش جراحی کم تهاجمی و روش پیشگیری دائمی از بارداری است. این یک عمل کوچک است که اغلب تاثیر آن دائمی است و اسپرم را از رسیدن به انزال باز می دارد. به این معنی که نمی تواند تخمک را بارور کند و باعث بارداری شود.
- بیش از 99 درصد در پیشگیری از بارداری موثر است.
- بر میل جنسی یا توانایی فرد برای داشتن رابطه جنسی تأثیری ندارد.
- از فرد در برابر بیماری های مقاربتی محافظت نمی کند.
- معکوس کردن این روش بسیار دشوار است و دائمی در نظر گرفته می شود.
- نیاز به جراحی جزئی دارد که تقریباً 15 دقیقه طول می کشد.
روش قرص ضد بارداری مردانه:
در مطالعات انجام شده تاکنون مشخص شده است که قرص ضد بارداری مردانه با آزاد کردن یک ماده شیمیایی کار می کند به این صورت که پروتئین خاصی را هدف قرار می دهد تا از اتصال آن به ویتامین A جلوگیری کند و این امر باعث عقیمی موقت می شود و اثر مورد نظر یک قرص ضد بارداری هورمونی را بدون عوارض جانبی منفی ایجاد می کند. به همین دلیل به آن قرص غیر هورمونی می گویند. زیرا هیچ هورمونی برای جلوگیری از بارداری ایجاد نمی کند.
تاکنون این قرص ضد بارداری فقط با مدل سازی کامپیوتری و روی موش آزمایش شده است.
تاثیر قرص ضد بارداری مردانه:
اثربخشی این قرص در موش ها پس از 4 هفته مصرف 99 درصد بود که بسیار امیدوارکننده و مشابه سطح محافظت از قرص های ضد بارداری زنانه است.
با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که این اثرات فقط در موش ها بوده است و قبل از اینکه تاثیر دقیق را بدانیم، آزمایش های بیشتر و احتمالاً آزمایش های انسانی لازم است.
آیا مصرف این قرص بر باروری آینده تأثیرگذار است؟
خیر. موش هایی که روی آنها آزمایش انجام شد بعد از 4 هفته دوباره بارور شدند و پس از 6 هفته، آنها به طور کامل باروری خود را به دست آورده بودند.
عوارض جانبی مصرف قرص:
هیچ عارضه جانبی در آزمایشات بالینی مشاهده نشده است.
زمان آغاز آزمایشات انسانی:
این قرص به تازگی مجوز یک شرکت داروسازی را دریافت کرده است که در حال حاضر در حال اجرای آزمایشی است و برای انجام آزمایشات بالینی انسانی نیاز به مجوز از سازمان غذا و دارو دارند. در حال حاضر محققین در نظر دارند که آزمایش های بالینی را در پاییز امسال آغاز کنند، اگرچه احتمالاً تغییر خواهد کرد.
زمان عرضه در بازار:
اگر همه آزمایش ها بی خطر و موفقیت آمیز باشند، سازندگان بر این باورند که ممکن است بتوانند قرص را در طول یک دهه برای عموم مردم به تولید انبوه برسانند.
بررسی ها نشان می دهد که مردان جوان تر، افراد تحصیل کرده و کسانی که اهمیت کمتری به تفاوت های جنسیتی می دهند، اغلب پیشگیری از بارداری را یک مسئولیت مشترک می دانند. رشد فرهنگ و اندیشه های برابری جنسیتی، اولین قدم ضروری برای از میان برداشتن موانع اجتماعی و اقتصادی در گسترش تولید و مصرف داروهای ضدباروری مردان است.
مطالب مشابه:
عوارض جانبی قرص ضد بارداری
ایزوترتینوئین (راکوتان) در بارداری
سوزش ادرار در آقایان
تفاوت زگیل تناسلی و تبخال
منابع: onlinedoctor ، theguardian