آناتومی و ساختار سینه
سینه ها اندام های غده ای هستند که در بالای دیواره قفسه سینه و ماهیچه های سینه ای قرار دارند. سینه ها در هردو جنس وجود دارد. با این حال، سینه زنان رشد بیشتری دارند. سینه ها نیز جزء مهمی از دستگاه تناسلی زنان هستند.
هنگامی که بلوغ اتفاق می افتد، سینه های زن به دلیل تأثیر استروژن و سایر هورمون ها با سرعت بیشتری رشد می کنند که منجر به ایجاد بافت چربی می شود که به سینه های زن شکل نیمکره ای می دهد و همچنین بافت غددی و سیستم مجرای ایجاد می کند.
ساختار سینه مردانه تقریباً مشابه سینه زنان است. با این حال، آنها معمولا فاقد ساختارهای تخصصی هستند که به سینه های زن اجازه تولید و ترشح شیر را می دهد. در برخی موارد، مردان ممکن است به بیماری به نام ژنیکوماستی مبتلا شوند. اینجاست که غدد پستانی بزرگ می شوند و شبیه سینه های زن می شوند.
عملکرد سینه ها:
عملکرد اصلی سینه های زن تولید شیر برای شیردهی است. در دوران بارداری، هورمون پرولاکتین تولید شیر را تحریک می کند، در حالی که هورمون اکسی توسین ترشح شیر از غدد را تحریک می کند. سینه زن همچنین عملکرد جنسی دارد، زیرا تحریک سینه ها یا نوک سینه ها ممکن است لذت را افزایش دهد.
در مردان، سینه ها نقش عملکردی ندارند. با این حال، آنها همچنین ممکن است لذت جنسی را پس از دستکاری سینه و نوک سینه افزایش دهند.
ساختار سینه:
ساختارهای مختلفی سینه ها را تشکیل می دهند، از جمله ساختارهای زیر پوست. این ساختارها عبارتند از:
دیواره سینه:
دیواره قفسه سینه شامل: استخوانها، پوست، چربی، ماهیچهها و بافتهای مختلف دیگری است که از اندامهای بین گردن و شکم محافظت میکنند.
استخوان هایی که دیواره قفسه سینه را تشکیل می دهند، شامل: دنده ها، استخوان سینه (که فرد می تواند بین سینه ها احساس کند) و ستون فقرات است. همچنین به حمایت از تنفس و حرکت بازوها و شانه ها کمک می کند.
عضلات سینه:
ماهیچه های سینه ای در زیر سینه ها وجود دارند و سینهها را حمایت می کنند.
عضلات سینه عبارتند از:
- پکتورال
- سینه مینور
- سراتوس قدامی
- ساب ترقوه
لوبول ها:
لوبول ها غده هایی هستند که وظیفه تولید شیر در پستان را بر عهده دارند، به صورت خوشه ای بوده و لوب ها را تشکیل می دهند.
بین 15 تا 20 لوب در بافت چربی سینه تعبیه شده است و آنها در اطراف نوک پستان تابش می کنند. برخی از سرطان های سینه از لوبول ها شروع می شوند و به عنوان سرطان های لوبولار شناخته می شوند. سینههای مرد معمولاً فاقد لوبول هستند، زیرا شیر تولید نمیکنند.
مجاری:
مجراها لوله هایی هستند که شیر را از لوبول ها به نوک پستان می برند. مجموعه ای از لوبول ها همراه با یک مجرا، واحد لوبولار مجرای انتهایی را تشکیل می دهند. تعداد زیادی واحد لوبولار مجاری انتهایی در پستان وجود دارد. بیشتر سرطانهای سینه از مجاری انتهایی شروع میشوند و به عنوان سرطانهای مجرای شناخته میشوند.
غدد پستان:
غدد پستانی غدد جانبی موجود در قفسه سینه با عملکردهای تخصصی هستند. این غده از نوع آپوکرین است و وظیفه اصلی آن در زنان ترشح شیر است.
غدد پستانی عمدتاً در ناحیه سینه ای قفسه سینه قرار دارند. با این حال، بخشی از غده پستانی که به دم زیر بغل معروف است، تا زیر بغل امتداد می یابد که ناحیه زیر بغل است.
بافت چربی:
بافت چربی همراه با بافت فیبری، بافت همبند را تشکیل می دهد که تمام ساختارهای سینه را در جای خود نگه می دارد. این بافت فضای بین غدد (لوب ها و مجاری) و بافت فیبری (رباط ها) را پر می کند.
بافت چربی اندازه سینه را تعیین می کند. در دوران بلوغ، افزایش سطح استروژن باعث ایجاد بافت چربی و بافت غده ای میشود که باعث افزایش اندازه سینه زنان می شود.
گره های لنفاوی:
غدد لنفاوی اندام های کوچکی هستند که در سراسر بدن وجود دارند. غدد لنفاوی مایعی به نام لنف تولید می کنند که حاوی لنفوسیت است. لنفوسیت ها سلول های ایمنی هستند که با عفونت ها و بیماری ها مبارزه می کنند. عروق لنفاوی مایع لنفاوی فیلتر شده را از سینه به غدد لنفاوی منتقل می کنند.
گروه زیر بغل غدد لنفاوی 75 تا 80 درصد منبع مطمئن لنف را از سینه تخلیه می کند. این غدد لنفاوی در ناحیه زیر بغل وجود دارند. گروه پستانی داخلی غدد لنفاوی، 20 تا 25 درصد لنف منبع مطمئن باقیمانده را تخلیه می کند. این گره ها در ناحیه سینه وجود دارند.
آرئولا:
آرئول ناحیه تیره تر، رنگدانه ای و گردتر اطراف نوک پستان است. آرئول بر روی سطح خود برجستگی های کوچکی دارد. این غدد چربی هستند که ترشحات روغنی را آزاد می کنند که مانع از ترک خوردن هاله و نوک پستان می شود.
نوک پستان:
نوک پستان برآمدگی در وسط هاله است. حدود 15 تا 20 مجرای منبع مطمئن به نوک پستان متصل می شود. نوک سینه یک خروجی برای ترشح شیر در دوران شیردهی فراهم می کند. نوک سینه همچنین دارای ماهیچه های صافی است که میتواند باعث نعوظ نوک سینه شود.
بررسی سرطان سینه:
سرطان سینه زمانی اتفاق میافتد که سلولهای سینه با سرعت غیرقابل کنترل و سریع رشد میکنند. این می تواند به دلیل جهش یا تغییر در ژن هایی باشد که رشد سلول های سینه را کنترل می کنند. سرطان سینه می تواند از طریق خون یا لنف به سایر نقاط بدن گسترش یابد.
طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان سینه دومین منبع معتبر اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان پس از سرطان ریه است. خطر ابتلا به سرطان سینه در طول زندگی برای مردان حدود 1 در 833 مورد است.
درمان سرطان سینه در صورتی که فرد بتواند سرطان را زود تشخیص دهد موفقیت آمیزتر است. افراد می توانند به طور مرتب سینه های خود را معاینه کنند تا احتمال تشخیص زودهنگام افزایش یابد.
هم مردان و هم زنان می توانند خودآزمایی های مشابهی را برای بررسی سلامت سینه خود انجام دهند.
یک فرد باید ابتدا سینه های خود را در آینه در حالی که شانه هایش صاف است و بازوهایش روی باسن قرار دارند، بررسی کند. آنها باید بررسی کنند که سینه هایشان اندازه، شکل، رنگ معمولشان باشد و سینه ها یکنواخت باشد.
فرد بایستی به دنبال تغییراتی در سینه مانند:
- گودی، چروکیدگی یا برآمدگی پوست
- تغییر در موقعیت نوک پستان یا اگر نوک پستان به جای بیرون زدن به سمت داخل فرو رفته باشد.
- سرخی
- راش
- تورم
- درد
در مرحله بعد، فرد باید هر دو دست خود را بالا بیاورد و به دنبال تغییرات مشابه باشد. آنها همچنین باید بررسی کنند که آیا مایعی از یک یا هر دو نوک سینه خارج می شود.
سپس فرد باید دراز بکشد و سینه خود را با دستان خود معاینه کند. برای معاینه سینه چپ، فرد باید از دست راست و بالعکس برای سینه راست استفاده کند.
آنها باید سینه را با استفاده از یک حرکت دایرهای، از نوک پستان شروع کنند و سپس با حرکت دایرهای به بیرون بروند و مطمئن شوند که به استخوان ترقوه، بالای شکم و ناحیه زیر بغل خود میرسند. فرد باید به اندازه کافی فشار قوی وارد کند تا هر توده ای را احساس کند.
در نهایت فرد باید مرحله قبل را در حالت ایستاده تکرار کند.
اگر فردی متوجه هر گونه تغییر، توده یا ترشح از نوک پستان شد، باید با پزشک مراقبت های اولیه خود مشورت کند. پزشک میتواند آزمایشهایی را برای اطمینان از تشخیص صحیح تجویز کند.
مطالب مشابه:
کلسیفیکاسیون سینه
توده های سینه
سرطان در سینه های متراکم
رشد تومور در سرطان سینه
سرطان سینه مردانه
منبع: medicalnewstoday