اثرات کافئین در دوران بارداری
بسیاری از زنان (به ویژه با کودکان نوپا) نمی توانند روز خود را بدون مصرف یک فنجان قهوه این نوشیدنی انرژی زا آغاز کنند. باردار شدن و محدود کردن کافئین می تواند این روال را تغییر دهد.
کافئین:
کافئین هم محرک و هم ادرار آور است. به این معنی که می تواند ضربان قلب و فشار خون را (به عنوان یک محرک) افزایش دهد. ادرار آور است. با این مشکل ادرار بیش از حد به راحتی آب بدن کم می شود و کم شدن آب بدن در دوران بارداری مشکل ساز است. زیرا یک زن باردار کم آب در معرض خطر مایع آمنیوتیک کم و زایمان زودرس است.
کافئین از جفت به جنین منتقل می شود. متابولیسم کودک در حال رشد به اندازه کافی بالغ نیست که بتواند مقدار زیادی کافئین را تحمل کند. همچنین هر مقدار کافئین می تواند الگوی خواب کودک را در دوران بارداری تغییر دهد.
کافئین در بسیاری از نوشیدنی ها به جز قهوه هم یافت می شود. به نظر می رسد قهوه محبوب ترین نوشیدنی کافئین دار است. اما چای، شکلات و نوشابه نیز حاوی مقادیری از کافئین هستند. یک زن باردار در روز می تواند حدود 200 میلی گرم یا کمتر کافئین مصرف کند.
میزان مصرف کافئین در دوران بارداری:
مصرف کافئین با محدودیت هایی در میزان کافئین در روز، در دوران بارداری بی خطر است، متخصصان زنان و زایمان اظهار کردند که مصرف متوسط کافئین در دوران بارداری ممکن است تأثیر منفی بر رشد جنین نداشته باشد.
میزان متوسط و بی خطر مصرف روزانه کافئین در دوران بارداری از 150 میلی گرم تا 300 میلی گرم متغیر است. بهتر است هر فرد با پزشک خود در مورد مقدار مصرف مناسب مشورت کند. با این حال، انجمن بارداری آمریکا توصیه می کند تا حد امکان از مصرف کافئین در دوران بارداری و حتی شیردهی خودداری شود. ممکن است مصرف قهوه در دوران بارداری هیچ مزیتی نداشته باشد. جز اینکه طعم خوبی دارد و به فرد کمک می کند که انرژی داشته باشد (به خصوص اگر فرزند دوم یا سوم خود را باردار باشد!).
کافئین لزوماً در دوران بارداری «بد» نیست. اما کارشناسان موافق هستند که با نظر پزشک و با احتیاط مصرف شود.
نوشیدن قهوه و اثرات کافئین در دوران بارداری:
کافئین موجود در قهوه از جفت وارد مایع آمنیوتیک می شود. بنابراین وارد جریان خون کودک می شود. بدن مادر کافئین را متابولیزه می کند تا از بدن دفع شود. با این حال، از آنجایی که یک کودک در حال رشد است، پردازش و متابولیسم هر مقدار کافئین بسیار بیشتر طول می کشد. بنابراین، کودک بیشتر در معرض کافئین قرار می گیرد و با گذشت سه ماهه دوم و سوم، متابولیسم کافئین در بدن زن باردار بسیار بیشتر طول می کشد.
کافئین یک محرک است و می تواند مسائلی مانند: سوزش سر دل و تکرر ادرار را تشدید کند و بروز این علائم در زنان باردار بیشتر است. به علاوه اینکه، می تواند به فرد احساس عصبانیت دهد و باعث دیرتر بیدار شدن او از خواب شود. همچنین ممکن است فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهد که این امر ممکن است خطرناک باشد.
محدودیت کافئین در دوران بارداری وجود دارد. زیرا کافئین بیش از حد در دوران بارداری ممکن است به مادر و جنین در حال رشد آسیب برساند.
آیا کافئین باعث سقط جنین می شود؟
طبق مطالعات، مشخص نیست که آیا کافئین باعث سقط جنین می شود یا خیر. اما همچنان توصیه می شود که مادران باردار و زنانی که قصد بارداری دارند، در اوایل بارداری و در طول بارداری تا حد امکان کمتر کافئین بنوشند و بیش از 200 میلی گرم در روز مصرف نکنند.
توصیه می شود، در سه ماهه اول بارداری که رشد کودک بسیار مهم است کافئین مصرف نشود.
تاثیر کافئین بر انقباضات و زایمان:
شواهد قابل توجهی وجود ندارد که نشان دهد مصرف کافئین می تواند باعث زایمان شود. ارتباط بین مصرف کافئین و انقباضات رحمی احتمالاً به دلیل تأثیر کافئین بر عضله رحم است. در برخی موارد، کافئین ممکن است باعث زایمان زودرس شود.
جایگزین های کافئین در دوران بارداری:
- قهوه بدون کافئین (که همچنین ممکن است مقادیر کمی کافئین داشته باشد و باید مطمئن شد که قهوه مناسب خود را انتخاب کردید)
- اسموتی ها
- آب نارگیل
- آبمیوه های 100٪ طبیعی
- چای نعناع (که یک چای طبیعی بدون کافئین که در دوران بارداری خوب است).
_ افزایش انرژی بدون مصرف کافئین با راه حل های زیر:
- نوشیدن مقدار زیاد آب، حداقل 8 الی 10 لیوان در روز
- مصرف میان وعده هر 3-4 ساعت یکبار
- استراحت کردن تا حد امکان
- انجام ورزش های ایمن بارداری مانند: پیاده روی یا یوگای دوران بارداری.
- محدود کردن غذاهای سرشار از قند و نمک. زیرا مصرف این غذاها می تواند باعث ایجاد احساس سستی در فرد شود.
- مصرف ویتامین ها در دوران بارداری، همچنین مصرف آهن و ویتامین B12
مطالب مشابه: