درد سینه (ماستالژی)
درد سینه بخشی طبیعی از چرخه قاعدگی زنان است که اغلب حدود یک هفته قبل از شروع قاعدگی رخ می دهد. خوشبختانه، این نوع درد- درد سینه سیکلیک- به راحتی از طریق برخی داروها و تغییر سبک زندگی قابل کنترل و مدیریت است.
آیا درد سینه شایع است؟
درد سینه، همچنین ماستالژی نام دارد، به ویژه در میان زنان 30 تا 50 سال بسیار شایع هستند. تقریبا 70 درصد از زنان را در مقطعی از زندگی خود تحت تاثیر قرار می دهد. برخی اوقات ممکن است درد شدید سینه را احساس کنید که در واقع از اعماق قفسه شما نشات می گیرد. به این درد دیواره قفسه سینه می گویند.
آیا درد سینه نشانه ای از سرطان سینه است؟
افرادی که سرطان سینه در آنها تشخیص داده می شود احتمالا توده هایی در ناحیه سینه ایجاد می کنند که می تواند بسیار دردناک باشد. اما درد سینه به خودی خود معمولا نشانه سرطان سینه نیست.
اگر درد سینه دارید- چه موضعی چه کلی- باید برای معاینه معمول پستان به پزشک مراجعه کنید. تا مطمئن شوید که سالم هستید.
چرا در طی دوران بارداری احساس درد سینه می کنید؟
در دوران بارداری، تولید هورمون ها در بدن شما بیشتر از حد طبیعی است به ویژه هورمون استروژن. این امر به طور مستقیم روی سینه های شما تاثیر می گذارد و اغلب با پیشرفت بارداری در مراحل مختلف هر دوی آنها را دردناک و حساس می کند.
آیا درد سینه (ماستالژی) انواع مختلف دارد؟
دو نوع متمایز درد سینه وجود دارد که شامل:
- درد سینه سیکلیک: این نوع درد سینه همزمان با چرخه قاعدگی است. به همین دلیل، در زنان 20 تا 50 ساله شایع تر است- و به ویژه در زنانی که در انتهای این محدوده قرار دارند، شایع است. ممکن است در یک سینه یا هر دو سینه درد داشته باشید و معمولا به دلیل تغییرات طبیعی هورمونی رخ می دهد. تقریبا یک هفته قبل از پریود، ممکن است درد کمی در قسمت های فوقانی و بیرونی سینه ها احساس کنید. درد سینه سیکلیک پس از شروع قاعدگی به طور طبیعی از بین می رود. اما در چرخه قاعدگی بعدی شما بر می گردد. اکثر زنان پس از یائسگی این نوع درد سینه را تجربه نمی کنند.
- درد سینه غیر سیکلیک: این نوع درد سینه هیچ ارتباطی با چرخه قاعدگی ندارد و در زنان 40 تا 50 سال شایع است.
علل درد سینه (ماستالژی) چیست؟
درد سینه سیکلیک اغلب توسط چرخه قاعدگی طبیعی ایجاد می شود، اما درد سینه غیر سیکلیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- قرص های ضد بارداری
- بارداری
- التهاب
- عفونت
- داروهای ناباروری
- هورمون درمانی
- پرتودرمانی
- داروهای ضد افسردگی
- کیست سینه
- فیبروآدنوم (توده های غیر سرطانی)
- کوستوکندریت (التهاب محل برخورد استخوان ها و غضروف در قفسه سینه)
- داشتن سینه های بزرگ
- اسکارهای جراحی
برخی فعالیت ها نیز ممکن است باعث درد سینه غیر سیکلیک شوند که عبارتند از:
- مصرف سیگار
- مصرف کافئین
- استرس
- شیردهی
در بسیاری موارد هیچ دلیل واضحی برای درد سینه وجود ندارد.
علائم درد سینه (ماستالژی) چیست؟
علائم درد سینه بسته به نوع درد (سیکلیک یا غیرسیکلیک) متفاوت است. در طی درد سینه سیکلیک ممکن است در سینه ها علائم زیر را احساس کنید:
- ورم
- سنگینی
- سوزش
- حساس شدن
شدت درد برای هر کسی می تواند متفاوت باشد و برای برخی ممکن است به زیر بغل و شانه ها نیز سرایت کند.
علائم درد غیر سیکلیک کمی متفاوت است و به شرح زیر می باشد:
- درد به یک ناحیه خاص در سینه محدود خواهد بود.
- درد شدیدتر و حساس تر است.
- احساس سوزش و حالت سوزن سوزن در آن ناحیه وجود دارد
این علائم درد سینه غیر سیکلیک ممکن است در طول زمان ظاهر شوند و از بین بروند یا برای مدت طولانی تری باقی بمانند.
نحوی تشخیص درد سینه چگونه است؟
قبل از انجام معاینه سینه، پزشک در مورد علائم، مدت زمان تجربه علائم و شدت و فراوانی درد از شما سوال می پرسد. در طی معاینه پستان، پزشک سینه ها را از نظر وجود توده های احتمالی بررسی می کند. آنها همچنین ممکن است از شما بخواهند که در طول معاینه به جلو خم شوید تا ارزیابی کنند که آیا منشا درد از پستان است یا از داخل قفسه سینه. پزشک ممکن است درخواست ماموگرافی یا سونوگرافی بدهد، ولی الزام انجام این تست های تصویربرداری به چند فاکتور مختلف بستگی دارد که عبارتند از:
- نوع درد
- نتایج و یافته های معاینه سینه
- سن
- فاصله زمانی بین آخرین تصویربرداری از سینه
نحوی درمان درد سینه (ماستالژی) چگونه است؟
از آنجایی که درد سینه سیکلیک بخش منظمی از چرخه قاعدگی است نیازی به درمان خاصی ندارد. در صورت غیرقابل کنترل شدن درد، برخی از داروهای تسکین دهنده درد وجود دارند که می توانید برای کمک به کاهش علائم خود مصرف کنید، از جمله:
- استامینوفن
- ایبوپروفن
- ناپروکسن سدیم
- آسپرین
اگر درد سینه شما شدیدتر باشد، پزشک ممکن است دانازول یا تاموکسیفن را پیشنهاد کند که هر دو داروی تجویزی هستند. اما این دو دارو عوارض جانبی خاصی نیز دارند به همین دلیل مهم است قبل از مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید تا مشخص شود آیا برای مورد خاص شما نیازی به مصرف این داروها هست یا خیر.
همچنین چند روش درمانی دیگر وجود دارد که می توانید از آنها برای تسکین درد خود استفاده کنید از جمله:
- استفاده از یک سوتین مناسب و حمایت کننده (اندازه و شکل سینه به مرور زمان تغییر می کند. بنابراین مطمئن شوید که سوتین با سایز مناسب استفاده می کنید).
- مصرف مکمل های ویتامین E و سایر مولتی ویتامین ها
- حذف کافئین از رژیم غذایی
- اجتناب از محصولات تنباکو
- استفاده از روغن گل مغربی
- قرار دادن حوله گرم بر روی قسمت دردناک سینه
- مصرف مکمل منیزیم. اگر این مکمل ها را در طی چرخه قاعدگی مصرف کنید، معمولا دو هفته قبل از شروع دوره پریود، می تواند در کاهش برخی از علائم نقش داشته باشد.
- استفاده از کرم ترولامین سالیسیلات بدون نسخه برای تسکیل درد
- ریلکسیشن و آرام سازی
پزشک یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است استفاده از برخی از همین داروها را برای درمان علائم درد پستان غیرسیکلیک پیشنهاد کند. با این حال، اگر آنها بتوانند علت اصلی درد (مانند فیبروآدنوم، کیست یا توده خوش خیم) را پیدا کنند، می توانند آن را حذف کرده و علائم را تسکین دهند.
آیا می توان از درد سینه پیشگیری کرد؟
از آنجایی که درد سینه سیکلیک بخشی از چرخه قاعدگی است، نمی توان دقیقا از آن جلوگیری کرد. اما تغییرات خاصی در سبک زندگی می تواند در کاهش درد و همچنین جلوگیری از درد غیر سیکلیک نقش داشته باشد:
- مصرف کافئین خود را کاهش دهید یا آن را به طور کامل قطع کنید.
- خوردن یک رژیم غذایی بسیار کم چرب
- پوشیدن یک سوتین ورزشی حمایتی مناسب به خصوص هنگام ورزش
درد سینه چه مدت به طول می انجامد؟
قبل از یائسگی ممکن است در طی هر چرخه قاعدگی درد پستان سیکلیک را تجربه کنید. هر چند درد پستان یک مسئله نسبتا ثابت است. شدت درد بستگی به نحوی درمان آن دارد- از طریق داروهای مسکن خاص و تغییرات خاص در سبک زندگی. درد سینه غیرسیکلیک نیز می تواند با این روش ها قابل درمان است. خوشبختانه تهیه این داروها یا تغییر سبک زندگی نسبتا آسان است، و می تواند کمک کند تا این دردها برای شما مشکل ساز نشوند.
مطالب مشابه: