بیماری التهابی روده و دیابت
رژیم غذایی با قند بالا علائم بیماری التهابی روده (IBD) را بدتر می کند:
- بیش از 6 میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری التهابی روده (IBD) مبتلا هستند.
بیماری التهابی روده (IBD) یک اصطلاح کلی برای بیماری کرون و کولیت اولسراتیو است، که هر دو باعث التهاب روده می شوند.
- رژیم غذایی هم در افزایش احتمال ابتلا به IBD و هم در کاهش علائم نقش دارد. منبع معتبر تحقیقات در مورد این بیماری رژیم غذایی با قند بالا را با خطر بیشتر ابتلا به بیماری التهابی روده مرتبط می کند. یک رژیم غذایی با قند بالا یک منبع شناخته شده التهاب در سراسر بدن است. افزایش مصرف قند همچنین با بیماری های دیگری از جمله چاقی، بیماری مزمن کلیوی، و بیماری قلبی عروقی مرتبط است.
- محققان دانشگاه پیتسبورگ دریافتند که رژیم غذایی با قند بالا علائم IBD را در مدل موش بدتر می کند.
بیماری التهابی روده:
این بیماری زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به روده حمله می کند و باعث التهاب، درد و تورم در روده می شود.
اگرچه محققان هنوز دقیقاً مطمئن نیستند که چه چیزی باعث IBD می شود. برخی از عوامل موثر شناخته شده، از جمله: سن، قومیت، ژنتیک، مصرف داروهای خاص و رژیم غذایی وجود دارد.
علائم IBD عبارتند از: خستگی، تب، تعریق شبانه یا هر دو، استفراغ، حالت تهوع و اسهال، بی اشتهایی، درد و گرفتگی معده، کاهش وزن، درد مفاصل و خون در مدفوع.
در حال حاضر، هیچ درمانی برای IBD وجود ندارد. درمان حول محور کاهش علائم فرد و اجتناب از هر گونه عارضه است. درمان های رایج برای IBD عبارتند از: داروهای خاص، عمل جراحی، تغییرات سبک زندگی، از جمله تغییر رژیم غذایی، ترک سیگار و کاهش سطح استرس است.
بررسی اثرات مصرف قند بر IBD:
تیم هند، دانشیار اطفال و ایمونولوژی در بیمارستان کودکان UPMC در دانشگاه پیتزبورگ و نویسنده ارشد این مطالعه، وقتی از او سوال شد که چرا تصمیم به مطالعه تأثیر شکر بر IBD گرفت، اینطور بیان کرد که:
شکر در رژیم غذایی کشورهای پردرآمد فراگیر است و به طور متوسط یک نفر در هفته یک کیلوگرم شکر مصرف می کند. این مقدار قند برای گونه ما بی سابقه است. بنابراین اینکه چگونه سطوح بالای مصرف قند ممکن است بر پاسخ روده به آسیب تأثیر بگذارد، به نظر می رسد یک سوال به موقع و مهم باشد.
برای این مطالعه، دکتر هند و تیمش از یک مدل موش برای آزمایش تأثیر یک رژیم غذایی استاندارد یا با قند بالا بر IBD استفاده کردند.
موش ها با یک رژیم غذایی استاندارد یا با قند بالا تغذیه شدند. پس از آن که با یکی از دو رژیم غذایی تغذیه شدند، با یک ماده شیمیایی برای تقلید از آسیب کولون IBD تحت درمان قرار گرفتند.
دانشمندان گزارش دادند که در طول این مطالعه، همه موش هایی که از رژیم غذایی با قند بالا تغذیه می شدند، طی 9 روز پس از آزمایش 14 روزه مردند. تمام موش هایی که با رژیم غذایی استاندارد تغذیه می شدند تمام ۱۴ روز زنده ماندند.
رژیم غذایی با قند بالا از بهبود روده بزرگ جلوگیری می کند:
در پایان آزمایش، محققان روده بزرگ موش هایی را که پس از مصرف یک رژیم غذایی با قند بالا مرده بودند، بررسی کردند. آنها دریافتند که این رژیم از روند بهبود یا بازسازی روده جلوگیری می کند.
دکتر هند توضیح داد که روده در یک لایه اپیتلیال مانند پوست پوشیده شده است. این سد روده ای باید هر سه تا پنج روز یکبار خود را بازسازی کند. این کار را از طریق عملکرد «سلول های بنیادی» انجام می دهد که تقسیم می شوند تا دائماً نسخه های جدیدی از خود بسازند.
سلول های بنیادی در بازسازی اپیتلیوم آسیب دیده بسیار مهم هستند. باید حتی سریعتر تقسیم شوند تا جایگزین سلول های مرده و آسیب پذیر شوند. آنچه ما دریافتیم این بود که غلظت بالای قند به طور مستقیم بر توانایی سلول های بنیادی در روده برای بازسازی در پاسخ به آسیب تأثیر می گذارد. در شرایط قند بالا، زمانی که سلول های بنیادی روده باید عملکرد خود را افزایش دهند، قادر به انجام این کار نبودند.
دکتر هند گفت که اطلاعات نشان می دهد که افراد مبتلا به IBD ممکن است بخواهند از نوشیدنی های شیرین و آبنبات هایی که می توانند به سرعت مقدار زیادی شکر مصرف کنند، اجتناب کنند.
او اضافه کرد که همچنین مهم است که هر گونه تغییر رژیم غذایی را ابتدا با پزشک در میان گذاشت.
نکاتی برای کاهش مصرف شکر:
همچنین دکتر رودلف بدفورد، متخصص گوارش در کالیفرنیا، در مورد این مطالعه بیان کرد که این اطلاعات بسیار تحریک آمیز بوده و احتمالاً درست است.
دکتر بدفورد ادامه داد: «در جوامع غربی، ما شاهد افزایش نرخ IBD هستیم و مطمئناً رژیم های غذایی با قند بالا داریم». شکر به خودی خود واقعاً بر میکروبیوم روده تأثیر دارد. مطمئناً ممکن است بیماران را در معرض خطر ابتلا به IBD قرار دهد و کسانی که مبتلا به IBD هستند از نظر بهبود روده، مطمئناً در خطر خواهند بود. او بیان کرد که در آینده – و حتی اکنون – به بیماران اظهار میدارند که رژیم غذایی آنها باید حاوی قند بسیار کم باشد تا از IBD جلوگیری شود. همچنین کسانی که IBD دارند برای کمک به بهبودی، رعایت رژیم غذایی حاوی قند بسیارکم توصیه می شود.
برای کاهش مصرف قند مصرف یک رژیم غذایی با فیبر بالا و همچنین مصرف بسیار کم غذاهای فرآوری و مصرف آب فراوان و عدم مصرف نوشیدنی های شیرین توصیه می شود.
مطالب مشابه:
نارسایی کلیه: علائم و درمان
رژیم غذایی مجاز در بارداری
منابع: medicalnewstoday
1 دیدگاه