کووید طولانی مدت
فعالیت غیرعادی سیستم ایمنی 8 ماه بعد از عفونت
کووید طولانی مدت عبارتی است برای توصیف اثرات کووید-19 که هفته ها یا ماه ها پس از ایجاد عفونت اولیه در بدن باقی می ماند، استفاده می شود. علائم، اغلب شامل ناراحتی های تنفسی و فیزیکی و به تازگی، ناراحتی قلبی-عروقی می باشد.
تحقیق دانشمندان
این تحقیق توسط دانمشندان دانشگاه نیو ساوث ویلز واقع در استرالیا انجام شد و در مجله Nature Immunology به چاپ رسید.
در این تحقیق دانشمندان 147 فرد را به مدت 8 ماه پس از تشخیص کووید-19 تحت نظر گرفتند. هدف دانشمندان مطالعه نتایج پاتوفیزیولوژیک، ایمونولوژیک و بالینی افراد پس از عفونت با ویروس مولد SARS-CoV-2 بود.
در نگاه اول، دانشمندان اذعان داشتند که هم گروه مبتلایان به کووید طولانی مدت و هم گروه کنترل دارای سطوح بالایی از شش بیومارکر ایمنی در مقایسه با سایر افراد بودند. با این حال پس از گذشت چهار ماه، دانشمندان متوجه کاهش سطوح این بیومارکرها در گروه کنترل شدند. در حالی که افراد مبتلا به کووید طولانی مدت همچنان سطوح بالایی از نشانگرهای زیستی را نشان میدادند. محققین این تحقیق به ویژه متوجه این موضوع شدند که دو نوع بیومارکر خاص، در واقع اینترفرونها، 8 ماه بعد از ابتلا به کووید-19 افزایش یافته است. اینترفرونها به زبان ساده نوعی پروتئین است که سلول های بدن در پاسخ به ویروس ها می سازند.
علاوه بر سطوح بالای اینترفرون، این تیم تحقیقاتی دریافت که گروه افراد مبتلا به کووید طولانی مدت دارای سلول های ایمنی بسیار فعالی هستند.
اما فاقد سلول های T و B نابالغ می باشند. این نوع سلول ها مسئول کمک به سیستم ایمنی بدن در واکنش به پاتوژن های جدیدی هستند که هنوز با آنها مواجه نشده است.
با استفاده از نتایج این تحقیق، دانشمندان جمع بندی زیر را ارائه کردند: «عفونت SARS-CoV-2 اثرات باقیمانده طولانی مدت منحصر به فردی را بر روی سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی اعمال می کند و این ممکن است منجر به علائم موسوم به کووید طولانی مدت شود».
مطالب مشابه: