هورمون های بارداری
هورمون های بارداری فوق العاده قدرتمند هستند، که علاوه بر تأثیر بر خلق و خوی، می توانند بر موارد زیر نیز تأثیر بگذارند:
- رشد
- متابولیسم
- عملکرد جنسی
- تولید مثل
همچنین هورمون ها به رشد کودک در حال رشد شما کمک می کنند و از نظر فیزیکی تفاوت ایجاد می کنند، با هورمون های خاصی که رباط های شما را برای زایمان آرام می کنند. این ممکن است به این معنی باشد که در دوران بارداری نیز هنگام ورزش کردن، آسیبهای بیشتری در بدن خود میبینید.
پروژسترون، استروژن و سایر هورمون ها در بارداری:
مهم ترین هورمون ها که در دوران بارداری نقش دارند به شرح زیر است.
استروژن:
استروژن این گروه از هورمون ها به رشد ویژگی های جنسی زنان کمک می کند. به طور معمول در تخمدان ها تشکیل می شود. همچنین توسط جفت در دوران بارداری برای کمک به حفظ یک بارداری سالم ساخته می شود.
استروژن در اوایل بارداری برای حمایت از کودک شما تا زمانی که جفت تحت کنترل قرار گیرد تولید می شود. استروژن به رشد اندام های کودک و عملکرد صحیح جفت کمک می کند. با این حال ممکن است باعث تهوع شود و رباط ها را نرم تر کند و به کمر و لگن شما فشار وارد کند.
در اواخر بارداری، استروژن به بدن شما برای شیردهی کمک می کند. همچنین رحم شما را قادر می سازد در زایمان به اکسی توسین پاسخ دهد.
پروژسترون:
پروژسترون این هورمون در دوران بارداری توسط تخمدان ها و جفت تولید می شود. ضخیم شدن دیواره رحم برای لانه گزینی تخمک بارور شده را تحریک می کند.
پروژسترون در اوایل بارداری برای حمایت از جنین شما تا زمانی که جفت کنترل شود تولید می شود. پروژسترون باعث افزایش جریان خون در رحم می شود. همچنین ممکن است عامل سوزش سر دل و همچنین استفراغ، رفلاکس، گاز و یبوست باشد.
بعداً می تواند به رشد کودک شما کمک کند. تا زمان تولد نوزاد از تولید شیر جلوگیری می کند و عضلات کف لگن شما را که برای زایمان آماده هستند تقویت می کند.
اکسی توسین:
اکسی توسین درد حین زایمان را کاهش می دهد، به باز شدن دهانه رحم و همچنین به خونریزی پس از زایمان کمک می کند.همچنین این هورمون نقش مهمی در تولید شیر دارد.
پرولاکتین:
مشابه اکسی توسین، پرولاکتین به پیوند کمک می کند.
ریلکسین:
این هورمونی است که رباط های شما را نرم تر می کند و به این معنی است که باید انواع خاصی از ورزش را تنظیم کنید تا آسیبی نبینید. Relaxin به زایمان کمک می کند، زیرا دهانه رحم و همچنین ناحیه لگن شما را نرم و طولانی می کند.
گنادوتروپین جفتی انسانی (HCG):
این هورمون فقط در دوران بارداری ساخته می شود. تقریباً منحصراً در جفت تولید می شود. سطح هورمون HCG موجود در خون و ادرار مادر در سه ماهه اول بارداری بسیار افزایش می یابد. آنها ممکن است در حالت تهوع و استفراغ که اغلب با بارداری مرتبط است، نقش داشته باشند.
HCG هنگام باردار شدن برای حمایت از شما و کودکتان در جریان خون شما ترشح می شود. اغلب در آزمایشات بدون نسخه نیز نشان دهنده بارداری است.
لاکتوژن جفت انسانی (hPL):
این هورمون به نام سوماتوماموتروپین جفتی انسان نیز شناخته می شود. توسط جفت ساخته می شود. هورمون hPL به کودک شما کمک می کند تا در دوران بارداری مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کند. همچنین غدد شیر در سینه ها را برای شیردهی تحریک می کند.
پروستاگلاندین ها:
پروستاگلاندین ها به آماده سازی دهانه رحم برای زایمان کمک می کنند.
هورمون ها و احساسات در دوران بارداری:
در حالی که از بسیاری جهات می تواند زمان شادی باشد، احتمالاً در دوران بارداری خود از نظر عاطفی آسیب پذیر و افسرده خواهید شد. مهم نیست چقدر از بچه دار شدن خوشحال هستید.
اگر فکر میکنید که احساس ناراحتی یا اضطراب زیادی دارید، با پزشک عمومی، ماما و یکی از نزدیکان خود صحبت کنید. چنین احساسی در دوران بارداری نیز میتواند احتمال افسردگی پس از زایمان را در آینده افزایش دهد.
مطالب مشابه:
خونریزی در دوران بارداری
باید و نبایدهای بارداری پرخطر
عدم تعادل هورمونی
ناراحتی های رایج بارداری
تست NST در بارداری
منبع: nct