رابطه جنسی در بارداری
آیا رابطه جنسی در بارداری خطرناک است؟
داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری کاملا بی خطر است مگر اینکه توسط پزشک یا ماما توصیه شود که این کار را نکنند.
داشتن رابطه جنسی به کودک آسیبی نمی رساند. چراکه آلت تناسلی نمیتواند به فراتر از واژن نفوذ کند و همچنین شکم و دیواره های عضلانی رحم از کودک محافظت می کند. همچنین کودک توسط مایع کیسه آمنیوتیک محافظت می شود و نمی تواند تشخیص دهد که چه اتفاقی دارد میافتد.
با این حال، تغییر میل جنسی در دوران بارداری طبیعی است و برای این موضوع جای نگرانی نیست. اما صحبت کردن در مورد آن با شریک جنسی مفید است.
ممکن است داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری برای فرد بسیار لذت بخش باشد یا به سادگی احساس کند که نمی خواهد. در این شرایط می توان راه های دیگری برای دوست داشتن یا عشق ورزی پیدا کرد. مهمترین چیز این است که فرد بتواند در مورد احساسات خود با شریک زندگی خود صحبت کند.
اگر بارداری فرد طبیعی است و هیچ عارضه ای ندارد، داشتن رابطه جنسی و ارگاسم خطر زایمان زودهنگام یا سقط جنین را افزایش نمی دهد.
رابطه جنسی در اواخر دوران بارداری:
در اواخر بارداری، ارگاسم یا حتی رابطه جنسی می تواند باعث انقباضات خفیف شود. اما انقباضات ارگاسم با انقباضات زایمان یکسان نیست و در صورت انقباض، فرد احساس خواهد کرد که عضلات شکمش سفت می شوند. این انقباضات به عنوان انقباضات برکستون هیکس شناخته می شوند و می تواند ناراحت کننده باشد. اما کاملا طبیعی است و نیازی به نگرانی نیست.
با این حال، به عنوان یک اقدام احتیاطی عمومی، برخی از پزشکان توصیه می کنند از رابطه جنسی در هفته های پایانی بارداری اجتناب شود. زیرا معتقدند هورمون های موجود در مایع منی به نام پروستاگلاندین ها می توانند انقباضات را تحریک کنند. یک استثنا ممکن است برای زنانی باشد که می خواهند زایمان زودرس داشته باشند. برخی از پزشکان بر این باورند که پروستاگلاندین های موجود در مایع منی در واقع باعث ایجاد زایمان در یک بارداری تمام مدت یا زودرس می شود. زیرا ژلی که برای “رسیدن” دهانه رحم و القای زایمان استفاده می شود حاوی پروستاگلاندین است. اما سایر پزشکان فکر می کنند که این ارتباط مایع منی و زایمان فقط یک نظریه است و داشتن رابطه جنسی باعث شروع زایمان نمی شود.
چه زمانی باید از رابطه جنسی در حاملگی اجتناب کرد؟
اگر فرد در بارداری خونریزی شدید داشته باشد احتمالاً ماما یا پزشک به فرد توصیه می کند که از رابطه جنسی خودداری کند. اگر جفت پایین باشد یا تجمع خون (هماتوم) وجود داشته باشد، رابطه جنسی ممکن است خطر خونریزی بیشتر را افزایش دهد.
همچنین به فرد توصیه می شود در موارد زیر از رابطه جنسی خودداری کند:
- کیسه آب جنین پاره شده باشد: که این موضوع می تواند خطر عفونت را افزایش دهد.
- هر گونه مشکل در دهانه رحم که ممکن است فرد را در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس یا سقط جنین قرار دهد.
- جفت خیلی پایین (سرراهی) باشد.
- در صورتیکه فرد دوقلو (چند قلو) باردار باشد یا سابقه زایمان زودرس را داشته باشد و در مراحل بعدی بارداری باشد.
- در صورتیکه فرد در معرض خطر سقط جنین باشد یا سابقه سقط جنین در گذشته را داشته باشد.
- فرد در معرض خطر زایمان زودرس باشد (انقباضات قبل از هفته 37 بارداری داشته باشد.)
- خونریزی، ترشح یا گرفتگی واژن بدون علت شناخته شده ای وجود داشته باشد.
- دهانه رحم در بارداری خیلی زود باز شده باشد.
اگر فرد باردار یا شریک جنسی در طول بارداری با افراد دیگری رابطه جنسی داشته باشد، مهم است که از یک نوع مانع پیشگیری از بارداری مانند: کاندوم برای محافظت از خود و کودک در برابر عفونت های مقاربتی (STIs) استفاده کرد.
اگر پزشک توصیه کند دوران بارداری “بدون رابطه جنسی” باشد، ممکن است شامل هر چیزی باشد که شامل ارگاسم یا برانگیختگی جنسی باشد، نه فقط رابطه جنسی. لازم است در مورد این موضوع با پزشک صحبت کرد.
اگر علائم غیرعادی در حین یا بعد از رابطه جنسی وجود داشته باشد، مانند: درد، خونریزی، ترشح، ناراحتی قابل توجه و انقباضات توصیه می شود رابطه جنسی نباشد.
آیا رابطه جنسی در دوران حاملگی به کودک آسیب می رساند؟
خیر. نوزادان توسط دیواره های عضلانی رحم و مایع آمنیوتیک داخل آن محافظت می شوند. دهانه رحم نیز توسط توده ای از مخاط (به نام پلاگ مخاطی) مسدود می شود که به محافظت از نوزادان در برابر عفونت کمک می کند.
راهنمای سه ماهه به سه ماهه برای رابطه جنسی در دوران بارداری:
رابطه جنسی در سه ماهه اول بارداری: باتوجه به حالت تهوع، خستگی یا حساسیت سینه ممکن است میل جنسی فرد را از بین ببرد. اما نباید نگران بود چراکه طبیعی است.
رابطه جنسی در سه ماهه دوم بارداری: میل جنسی در این مدت ممکن است به سرعت بالا برود. در واقع، افزایش جریان خون در سراسر بدن می تواند ارگاسم را افزایش دهد.
رابطه جنسی در سه ماهه سوم بارداری: رابطه جنسی ممکن است با نزدیک شدن به تولد جنین احساس ناراحتی ایجاد کند.
به طور کلی اگر در مورد سابقه جنسی شریک خود مطمئن نیستید، لازم است از کاندوم استفاده کنید. بارداری در برابر عفونت های مقاربتی مانند: HIV، تبخال، زگیل تناسلی یا کلامیدیا محافظت نمی کند و این عفونت ها می توانند بر جنین تأثیر بگذارند.
مطالب مشابه:
منابع: webmd ، nhs ، mayoclinic ، marchofdimes ، kidshealth