اثرات دیابت بارداری بر جنین
دیابت بارداری سطوح بالای گلوکز خون در دوران بارداری است که می تواند منجر به اختلال در استفاده از گلوکز توسط سلول های بدن شود. افزایش سطح گلوکز خون تأثیر نامطلوبی بر بدن دارد. بر رفاه مادر و جنین تأثیر می گذارد. در 4 درصد از بارداری ها، دیابت بارداری در ماه های آخر بارداری و اغلب در زنان بدون سابقه دیابت رخ می دهد.
دیابت بارداری که به نام GDM نیز شناخته می شود، احتمال بروز عوارض بارداری را افزایش می دهد. اکثر زنان مبتلا به دیابت بارداری بارداری سالم و نوزادان سالمی دارند. دریافت درمان خوب همه چیز را تغییر می دهد.
اگر در معرض خطر بالا هستید، در اسرع وقت آزمایش خون برای GDM انجام خواهید داد. اگر آزمایش شما منفی باشد، آزمایش را مجدد در هفته 24 تا 28 تکرار خواهید کرد.
پس از تشخیص، پزشک یا مامای شما میخواهد سلامت شما و جنین را تا پایان دوران بارداری از نزدیک تحت نظر داشته باشد.
چگونه بر کودک من تأثیر خواهد گذاشت؟
قند خون بالاتر روی جنین شما نیز تأثیر می گذارد، زیرا آنها مواد مغذی را از خون شما دریافت می کنند. کودک شما این قند اضافی را به عنوان چربی ذخیره می کند که می تواند باعث بزرگتر شدن آنها بیش از حد طبیعی شود.
همچنین بیشتر احتمال دارد که عوارض خاصی داشته باشند:
- صدمات در هنگام زایمان به دلیل اندازه آنها
- سطح قند خون و مواد معدنی پایین در هنگام تولد
- زردی، یک بیماری قابل درمان که باعث زرد شدن پوست می شود.
- زایمان زودرس
- مشکلات تنفسی موقت
در مراحل بعدی زندگی، کودک شما ممکن است شانس بیشتری برای چاقی و دیابت داشته باشد. بنابراین به فرزندتان کمک کنید سبک زندگی سالمی داشته باشد — این می تواند احتمال بروز این مشکلات را کاهش دهد.
اثرات دیابت بارداری بر مادر:
- احتمال بیشتری برای نیاز به سزارین وجود دارد.
- سقط جنین
- فشار خون بالا یا پره اکلامپسی
- زایمان زودرس
احتمالاً پس از زایمان قند خون شما به حالت عادی باز می گردد. اما خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بعداً یا دیابت بارداری مجدد با بارداری دیگر بیشتر خواهد بود. یک سبک زندگی سالم می تواند احتمال وقوع آن را کاهش دهد. همانطور که می توانید به کودک خود کمک کنید، می توانید شانس خود را برای چاقی و دیابت کاهش دهید.
اگرچه ممکن است نیاز به سزارین داشته باشید، اما بسیاری از زنان مبتلا به دیابت بارداری به طور منظم زایمان طبیعی دارند.
رعایت موارد زیر می تواند به پیشگیری از دیابت بارداری کمک کنند:
مصرف غذای سالم:
برای برنامه ریزی وعده های غذایی و میان وعده هایی که قند خون شما را در محدوده سالم نگه می دارد، با یک متخصص تغذیه همکاری کنید. شما باید تعداد کربوهیدرات هایی را که می خورید و می نوشید محدود کنید، زیرا می توانند باعث افزایش قند خون شوند. از مصرف غذاهای پر قند مانند: نوشابه و شیرینی ها خودداری کنید.
مصرف فیبر در وعده های غذایی:
فیبر را می توان از سبزیجات، میوه ها، نان های سبوس دار، کراکر غلات کامل و غلات دریافت کرد. یک مطالعه بزرگ به رژیم غذایی زنان قبل از بارداری پرداخت. افزایش روزانه 10 گرم فیبر، خطر ابتلا به دیابت بارداری را تا 26 درصد کاهش می دهد.
پیشگیری از اثرات نامطلوب دیابت بارداری بر جنین:
اقدامات احتیاطی خاصی را می توان برای جلوگیری از اثرات نامطلوب بر روی نوزاد اعمال کرد. اثرات دیابت بارداری، کودک شما بیشتر از همه به این نیاز دارد که شما دیابت را کنترل کنید.
به طور منظم فعالیت داشته باشید.
ورزش حدود 2 تا 5 ساعت در هفته فرصت خوبی برای کمک به تنظیم سطح قند خون است. این هدف را می توان با فشرده شدن حداقل 30 دقیقه در روز و 5 روز در هفته به دست آورد. ورزش های کوچک، مانند: شنا، می تواند به سلول ها کمک کند تا به عملکرد انسولین بهتر پاسخ دهند و در نتیجه سطح گلوکز خون را کاهش دهند. مشورت با ماما در مورد رفتارهای مناسب برای مراحل مختلف بارداری بسیار مهم است.
سطح گلوکز خون را تعیین کنید.
زنان باید بتوانند سطح گلوکز خون خود را کنترل کنند. اندازه گیری مداوم قند خون به پیگیری پیشرفت بیماری کمک می کند.
ارتفاع رحم را بررسی کنید.
پزشک با اندازه گیری ارتفاع رحم میتواند موقعیت جنین و میزان رشد او را بررسی کند. به همین دلیل این عدد اهمیت زیادی دارد.هر گونه افزایش یا کاهش غیرعادی در حرکت جنین باید فوراً با پزشک مشورت شود. اکوکاردیوگرافی سیستماتیک جنین و تست بدون استرس از دیگر راه های کنترل رشد جنین است.
به دست آوردن سلامت و بهداشت
در دیابت بارداری مراجعه منظم به پزشک برای پیشگیری از به خطر افتادن بارداری ضروری است. معمولاً در این ویزیت ها علاوه بر پیش بینی نوسانات وزن و وضعیت تغذیه، آزمایش قند خون، فشار خون و ادرار نیز انجام می شود.
درمان
داروهای دیابت با کنترل قند خون بسیار مرتبط هستند و نباید آنها را نادیده گرفت. اگر گلوکز خون شما بسیار بالا است، می توانید سرنگ انسولین دریافت کنید.
رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا سطح گلوکز خون را در محدوده ایمن نگه دارید. زنان. با دیابت حاملگی در مرحله اول کاهش مصرف کربوهیدرات را دنبال می کنند.
برنامه غذایی با شاخص توده بدنی زنان مطابقت دارد. یک زن باردار با وزن متوسط تعداد مناسب کالری در روز بین 2200 تا 2500 کالری دارد، در حالی که یک زن دارای اضافه وزن ممکن است تنها 1800 کالری مصرف کند.
رژیم غذایی ایده آل توصیه شده توسط متخصص تغذیه باید بر روی دستورالعمل های صحیح تمرکز کند.
- 10-20 درصد کالری باید از پروتئین، مانند: تخم مرغ، پنیر و حبوبات تامین شود.
- چربی باید کمتر از 30 درصد کالری دریافتی را تشکیل دهد.
- کمتر از 10 درصد کالری دریافتی باید از چربی های اشباع باشد.
40 درصد باقیمانده کالری دریافتی باید از کربوهیدرات هایی مانند: غلات، برنج، میوه ها و سبزیجات تشکیل شود.
مصرف مقدار صحیح کربوهیدرات ها برای به حداقل رساندن خطر هیپوگلیسمی و جلوگیری از کربوهیدرات های مضر بسیار مهم است. اثرات دیابت بارداری برای به حداقل رساندن خطر هیپوگلیسمی و جلوگیری از اثرات مضر بر روی نوزاد، تغذیه نوزاد در عرض 30 دقیقه پس از تولد بسیار مهم است. دو تا چهار ساعت پس از تولد، یک آزمایش خون باید برای تعیین سطح گلوکز خون در گردش خون نوزاد انجام شود. نوزادانی که سطح گلوکز خون نامنظم دارند نیاز به پیش آگهی بیشتری دارند.