مهمترین علل سقط جنین
علل سقط جنین اغلب برای بسیاری از زنان ناشناخته می ماند. اگر چه برای زنان عادی است که در برخی از مراحل زندگی خود سقط جنین را تجربه کنند، اما ناتوانی مکرر در به دنیا آوردن فرزند می تواند به یک بیماری زمینه ای اشاره کند. توصیه می شود با پزشک خود در مورد مهم ترین دلایل سقط جنین صحبت کنید.
دیابت کنترل نشده:
می دانید که کنترل سطح قند خون چقدر مهم است، اما ممکن است متوجه نباشید که قند خون کنترل نشده می تواند خطر سقط جنین و مرده زایی را افزایش دهد. طبق گفته کلینیک مایو، زنان باردار مبتلا به دیابت ممکن است به تیمی از متخصصان برای اطمینان از بارداری و زایمان سالم نیاز داشته باشند.
تیم شما ممکن است شامل یک متخصص زنان و زایمان، یک متخصص غدد، یک متخصص تغذیه ثبت شده و یک متخصص چشم باشد.
کلینیک مایو توضیح می دهد: با پیشرفت بارداری، پزشکان می توانند به شما در مدیریت سطح قند خون و تنظیم برنامه درمان دیابت در صورت نیاز کمک کند.
ناهنجاری های رحم یا دهانه رحم:
دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس پیشنهاد میکند که اگر در رحم یا دهانه رحم خود ناهنجاری هایی وجود داشته باشد ، آناتومی شما ممکن است زایمان طبیعی نوزاد را بدون مداخله ، دشوار کند.
این ناهنجاری ها می تواند شامل شکل نامنظم رحم و تکثیر دهانه رحم باشد که می تواند مانع از رشد مناسب کودک به دلیل التهاب، کاهش فضای رحم ویا محدودیت عرضه خون شود.
پس از معاینه، پزشک به شما اطلاع دهد که چه ناهنجاری دارید و در مواردی درمان هایی مانند جراحی میتواند به شما کمک کند.
بیماری تیروئید:
غده تیروئید هورمونهایی تولید میکند که تأثیر عمدهای بر بسیاری از سیستمهای مختلف بدن، از جمله: متابولیسم، عملکرد گوارشی و قلب و همچنین حفظ مغز، استخوان و عضلات دارند.
دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس بیان می کند که اگرغده تیروئید دچار عدم تعادل شود، می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.
سیستم ایمنی یک زن ممکن است، در از دست دادن مکرر بارداری نقش داشته باشد.
ناهنجاری های هورمونی ممکن است. بر از دست دادن بارداری، از جمله بیماری تیروئید تاثیر بگذارد.
پزشک می تواند با یک آزمایش خون ساده متوجه شود که آیا شما دچار عدم تعادل هورمون تیروئید هستید و درمان اغلب شامل مصرف هورمون جایگزین تیروئید است.
ناهنجاری های ژنتیکی یا کروموزومی:
بیشتر سقط جنین در واقع به دلیل ناهنجاری های کروموزومی یا ژنتیکی است که باعث می شود جنین به طور طبیعی رشد نکند.
محققان بیان می کنند: (حدود 50 درصد از سقطها با کروموزومهای اضافی یا از دست رفته مرتبط است، مشکلات کروموزومی ناشی از اشتباهاتی است که به طور تصادفی هنگام تقسیم و رشد جنین رخ میدهد، نه مشکلاتی که از والدین به ارث رسیده است).
هنگامی که این نوع مشکلات رخ می دهد، می تواند منجر به رشد غیر طبیعی جفت، جنین ناقص، مرگ جنین یا عدم رشد جنین شود.
این حاملگی های غیرقابل دوام نیمی از سقط جنین ها را تشکیل می دهند.
سن مادر
تحقیقات نشان می دهد که متأسفانه هر چه زن مسن تر باشد، خطر سقط جنین بیشتر است. همانطور که یک زن بالغ می شود، کیفیت تخمک کاهش می یابد و خطر ناهنجاری های کروموزومی افزایش می یابد.
اگر والدین باردار قبلاً ناهنجاری های ژنتیکی داشته باشند، سن مادر بالاتر می تواند باعث شود که این بی نظمی ها تأثیر بیشتری بر رشد جنین داشته باشد که اغلب منجر به سقط جنین می شود. با یک متخصص باروری صحبت کنید تا به شما در تعیین کیفیت تخمک کمک کند.
مواردی که سبب سقط جنین نمی شود:
ممکن است نگران باشید که برخی فعالیت ها یا احساسات ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد. اما اگر بارداری شما پرخطر تلقی نمی شود، موارد زیر به طور کلی بی خطر هستند:
- کار کردن
- نشستن یا ایستادن برای مدت زمان معقول
- ورزش کردن (با پزشک خود در مورد اینکه چه سطحی از ورزش برای شما مناسب است صحبت کنید.)
- داشتن رابطه جنسی
- سفر هوایی
- مصرف غذاهای تند
- داشتن یک شوک عاطفی یا ترس
- استرس یا افسردگی
پیشگیری از سقط جنین:
اگرچه هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از سقط جنین یا از دست دادن بارداری وجود ندارد، اما میتوانید اقداماتی را برای اطمینان از بارداری سالم انجام دهید:
- یک معاینه قبل از بارداری انجام دهید.
به طور منظم ویزیت های قبل از تولد داشته باشید تا پزشک بتواند به پیشگیری و درمان زودهنگام هر گونه مشکل کمک کند. مراقبت از مشکلات سلامت موجود را در اولویت قرار دهید. تلاش های شما بهترین شانس را برای سلامتی نوزادتان می دهد.
عادات خطرناک سبک زندگی را مهار کنید. اگر به تنهایی نمی توانید آن را متوقف کنید، با پزشک خود در مورد دریافت کمک برای توقف صحبت کنید.
- از پزشک خود در مورد خطرات ناشی از محیط زیست و نحوه محافظت از خود بپرسید.
از پزشک خود بپرسید که آیا باید به یک متخصص زنان و زایمان مانند: پریناتولوژیست مراجعه کنید؟ به خصوص اگر بیش از یک سقط جنین داشته باشید. این پزشکان در حاملگی های سخت تخصص دارند.
- روزانه یک مولتی ویتامین مصرف کنید.
- کافئین را محدود کنید.
- از یک رژیم غذایی سالم و متعادل استفاده کنید.
- از غذاهای خاصی که میتوانند ناقل باکتری باشند خودداری کنید.
- وزن سالم را حفظ کنید.
توجه داشته باشید که می توانید همه چیز را درست انجام دهید و همچنان سقط جنین داشته باشید. سعی کنید احساس گناه یا سرزنش خود را به بار عاطفی خود اضافه نکنید. بین کار با پزشک خود و ایجاد تغییرات در سبک زندگی سالم، میتوانید خیالتان راحت باشد و بدانید که تمام تلاش خود را برای داشتن یک بارداری سالم انجام دادهاید.