واکسن کووید19 و سیکل قاعدگی
زنان پس از تزریق واکسن کووید-19 افزایش مختصری در سیکل قاعدگی مشاهده می کنند!
طبق مطالعه منتشر شده در Obstetrics & Gynecology، زنانی که یک دوز از واکسن کووید-19 را در طول یک سیکل قاعدگی خود دریافت کردهاند، در مقایسه با زنان واکسینه نشده، بهطور موقت تقریبا یک روز به سیکل آنها اضافه شده است. محققان خاطرنشان کردند که این افزایش با تغییر در تعداد روزهای قاعدگی مرتبط نیست و افزودند که:
چرخه های قاعدگی معمولاً از ماه به ماه مقدار کمی متفاوت است و این افزایش در محدوده تغییرپذیری، طبیعی است.
مطالعه محققان در مورد واکسن کووید19 و سیکل قاعدگی
دکتر دایانا دبلیو بیانچی، مدیر موسسه ملی سلامت کودک و رشد انسانی یونیس کندی شرایور (NICHD)، گفت:
“این مطالعه فقط یک تغییر کوچک و موقتی در قاعدگی زنان را اعلام کرده است.”
محققان داده های شناسایی نشده از برنامه ردیابی باروری Natural Cycles را تجزیه و تحلیل کردند، جایی که کاربران اطلاعات مربوط به چرخه های قاعدگی خود را وارد می کنند و در عین حال اجازه میدهند داده های شناسایی نشده شان در تحقیقات مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه شامل اطلاعات 2403 فرد واکسینه شده (با واکسن های فایزر، مدرنا، و جانسون/جانسون) و 1556 فرد واکسینه نشده بود. برای افراد واکسینه شده، اطلاعات از سه چرخه متوالی قبل از واکسیناسیون و از سه چرخه متوالی دیگر، از جمله چرخه یا چرخه هایی که پس از واکسیناسیون اتفاق افتاد، جمع آوری شده بودند. برای افراد واکسینه نشده، دادهها برای شش چرخه متوالی در یک دوره زمانی مشابه جمع آوری شد.
دوز اول واکسیناسیون با افزایش متوسط 0.71 روزه در طول چرخه و دوز دوم با افزایش متوسط 0.91 روزه همراه بود. هیچ تغییری در تعداد روزهای خونریزی قاعدگی مشاهده نشد. برای افراد واکسینه نشده هیچ تغییر قابل توجهی در طول چرخه در مقایسه با سه چرخه پایه مشاهده نشد. زیر گروهی متشکل از 358 فرد که دو دوز واکسن را در طول یک چرخه قاعدگی دریافت کردند، میانگین افزایش طول دوره 2.38 روزه را داشتند. بنا به اظهارات محققان، به نظر میرسد این تغییر در چرخه های بعدی کاهش می یابد، که نشان میدهد این تغییرات قاعدگی احتمالا موقتی هستند.
محققان در فدراسیون بین المللی زنان و زایمان: در صورتی که تغییر در چرخه قاعدگی کمتر از 8 روز باشد، تغییر در طول سیکل به عنوان طبیعی طبقه بندی میشود. (برای اطلاع از غربالگری مادران باردار لطفا کلیک فرمائید.)
محققان افزودند:
برای تعیین اینکه چگونه واکسیناسیون کووید-19 میتواند به طور بالقوه بر علائمی مانند درد و تغییرات خلقی و خونریزی تاثیر بگذارد، به تحقیقات بیشتری نیاز است.
مطالب مشابه :
دوام ایمنی بدن در برابر کووید-۱۹
افزایش فشار خون با پاندمی کووید-۱۹
تاثیر بهداشت دهان بر شدت کووید-۱۹
ابتلای کودکان به کووید-۱۹ نسبت به بزرگسالان
قرص کووید-۱۹ محصول شرکت فایزر
منبع : Healthline